Bir acayip isim furyasıdır almış başını gidiyor. Sahabe ve peygamber isimleri gibi örnek şahsiyetler dururken çocuk çevresinde bir başkasında hiç duymayacağı acayip bir isimle dünyaya gözlerini açıyor. Hatta çoğu isim okulda ya da arkadaş çevresinde acayipliği yüzünden dalga konusu yapılıyor o çocuklar için.Kendilerini ezik hissediyorlar isimlerinden dolayı. Anne babalarına "Keşke bana bu ismi vermeseydiniz!!" diye isyan dahi ettiriyor. Yazık bu yeni nesil çocuklara.. ha bi de ikili isim furyâmız da var. Bi tanesi yetmiyordu, ikinci acayip ismi de ilave ediyorlar.Bizler Müslümanız ve İslâm öyle önemli şahsiyetleri tarihinde barındırıyor ki çocuklarımıza bu isimleri koymayı eski kafalılık olarak görmeyelim. ,Muhammed,Ibrahim,Yahya,Musa,Yusuf gibi Peygamber isimlerini,Mus'ab,Huzeyfe, Hamza,Ömer,Osman,Enes gibi sahabe isimlerini verelim ki büyüdüklerinde o şahsiyetler gibi ahlaklansınlar.lütfen çocuklarımıza isim verirken iki kere düşünelim hanımlar. BANA KATILAN OLUR, KATILMAYAN OLUR.NİYETİM KİMSEYLE TARTIŞMAK DEĞİL! Sadece çocuklara verilen bu değişik isimleri duydukça kendimi onlar yerine koyup rahatsız olduğum için paylaşmak istedim.
Çok haklısın acayip sıkıldım bu durumdan her yerde isim postları bu ne ya sorduğum soru bazen onlar yüzünden altta kalıyor ben öylelerine cevap bile yazmıyorum abartıyorlar artık kardeşim çok istiyosan git kocanla karar ver kendi aklın fikrin var hangi isim ne anlama geliyor içine hangisi sınıyor onu koy buraya taşımanın amacı ne ben ömer koydum adını oğlumun hiç bi zamanda kimseye danışmadım isim konusunda cunki ana babalar diğer tarafta hesaba cekilcek bu isim konusunda herkes istediği ismi koysun ama hergün hergün isim postuda acilmazki ya
Peki bundan sanane :D bir karışmadığınız isim kalmıştı doğur sen koy dediğin isimleri
Bence cok haklisin bende uyduruk isimleri sevmiyom kizimin adi emine digeri nisa oglumun adi muhammed sait simdi ise mirac ömer koyacak oglum insallah
Cok dogrusun da gece gece nerden dustu aklina bu nerden sinirlendn bu kadar bu saatte :)
Bide çogu kisi zorunlu olark kaynana kayinpeder ismi koyuyor ya o yuzden bitane daha koymak istyor ve digerini daha guzel bulmaya calisiyor ki herkes onu söylesin heves sonucta bisey diyemem :) ben hamza koycam artik doğmayi düşünurse canim oglum
İsteyen istediği ismi koyar ben Türk isimlerini seviyorum Metehan koydum oğlumun ismini bambaşka isim de koyabilirdim bu da kimseyi ilgilendirmez ki burada insanların koyduğu isimleri elestiriyorsunuz
Okuduğum en güzel post bu diyebilirim :)
O kadar isim bulun diye post atan varki arada girip fikir alayım diyorum ama bakıyorum ki hiçbiri ahirette hesabını verebilceğim bi isim değil bunalım geldi artık :D
Canım sana faeklı isim bulma konusunda katılıyorum. Fakat bir çocuga Peygamber ismi verilmememeli. Nedenini lütfen araştır.
Katılıyorum canm sana cok doğru söylemişsin
Bende asla onaylamiyorum canm amac farklilik yaratmak ama bna göre cok saçma kızimin adı Zeynep 2. Isminide Erva düsunuyorum o kadar garip isimle duyuyorz ki
Zeynep ismini(Peygamberimzn kizinn ismi niyetine koymuştum)
Erva isminide(sahabe hanimlarimizn ismi niyetine dusunuyorum)
En iyisi MERT koyun. :D
aynen katiliyorum canim. gecen biri bi isim sordu yeminle ilac adi sandim telafuzu bile zordu. valla ilac soruyorsun zannettim o madil bi isim dedim. anam babam isimler varken o tarz isimler cok sacma bu cocugun arkadaslarida olacak bn 20 yasinda bi insan soylerkn zorlanirkn o cocuk bnim adim şu nasil desin Allah aşkına. bnim oglumun adı Mehmet 2yadinda adin ne deriz hemn soyler kendine cok mutlu olur. ikinci oglumda alperen iki isimgibi diriyo ama tek isim. kendinden bi habersiz cift simlerdende hic haz etmiyorum
Kesinlikle katılıyorum ya vallahi içim gidiyor karışmamak için bilmem ecrin cennet kapısıymış bilmem şu cennette ağaç ismiymiş ya madem cennete bukadar meraklısınız gidin efendimiz sav ın evlatlarının isimlerini güzel sahabelerin isimlerini koyunda ahlaklarıda onlar gibi olsun inşallah. Rabbim hidayet versin hepimize inşallah nediyim..
1,486,346 soru
24,299,925 cevap
343,998 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın