Bir acayip isim furyasıdır almış başını gidiyor. Sahabe ve peygamber isimleri gibi örnek şahsiyetler dururken çocuk çevresinde bir başkasında hiç duymayacağı acayip bir isimle dünyaya gözlerini açıyor. Hatta çoğu isim okulda ya da arkadaş çevresinde acayipliği yüzünden dalga konusu yapılıyor o çocuklar için.Kendilerini ezik hissediyorlar isimlerinden dolayı. Anne babalarına "Keşke bana bu ismi vermeseydiniz!!" diye isyan dahi ettiriyor. Yazık bu yeni nesil çocuklara.. ha bi de ikili isim furyâmız da var. Bi tanesi yetmiyordu, ikinci acayip ismi de ilave ediyorlar.Bizler Müslümanız ve İslâm öyle önemli şahsiyetleri tarihinde barındırıyor ki çocuklarımıza bu isimleri koymayı eski kafalılık olarak görmeyelim. ,Muhammed,Ibrahim,Yahya,Musa,Yusuf gibi Peygamber isimlerini,Mus'ab,Huzeyfe, Hamza,Ömer,Osman,Enes gibi sahabe isimlerini verelim ki büyüdüklerinde o şahsiyetler gibi ahlaklansınlar.lütfen çocuklarımıza isim verirken iki kere düşünelim hanımlar. BANA KATILAN OLUR, KATILMAYAN OLUR.NİYETİM KİMSEYLE TARTIŞMAK DEĞİL! Sadece çocuklara verilen bu değişik isimleri duydukça kendimi onlar yerine koyup rahatsız olduğum için paylaşmak istedim.