+3 oy
5,798 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Ben 5. Sınıfa İmam Hatip'te başladım. İmam Hatip'e giderken, çevremdeki herkes genel olarak kapalıydı. Bende bu yüzden, özenti sonucunda kapandım sanırım. Etrafımdakiler gibi olmak istediğim için... 5. Sınıfın, ikinci döneminde kapanmak istedim ve bunu anneme söyledim. Annem de kapalıydı... Anneme söylediğimde bana, "Daha çok küçüksün, ileride yaşıtlarına özenirsin, onlar gibi olmak istersin, bence daha erken ama eğer gerçekten istiyorsan, ben açılmam diyorsan kapanabilirsin. Bir de etrafındakilere özenerek değil, gerçekten Allah rızası için kapanmalısın. Eğer özendiğim için değil de Allah rızası için istiyorum diyorsan, karar sana kalmış." Dedi. Bende ileride açılmayacağıma, açılmak istemeyeceğime dair söz verdim, ama keşke vermeseydim...  Gerçekten kapanmayı istediğimi düşünmüştüm çünkü ama öyle değilmiş. Bu sözü hem Allah için hem de annem için tutmak istedim ama olmadı, şu an açılmayı istiyorum. İlk kapanmaya karar verdiğim zaman, sokağa bazen kapalı bazen de açık çıkıyordum denemek için. O zamanlar denerken gerçekten hiç zorlanmamıştım. Kapandım ve başlarda çok mutluydum. Ama bir de şöyle bir şey var, ben gerçek tesettürü hiç bir zaman uygulayamadım ve hâlâ daha uygulayamıyorum. Şimdi 7. Sınıfı bitirmek üzereyim bu arada. Bu zamanlarda denemek istedim, başıma topuzlu bone takmadım, pantolon değil de bol şeyler giydim, dışarıya çıktım. Kendimi çok çirkin hissettim, arkadaşlarım dışladı. Tesettürü yanlış uyguladığım zaman daha çok günaha girdiğimi düşünüyorum. Onu hakkıyla taşımak gerekir ama ben yapamıyorum, o kadar iradem yok... Psikolojik olarak mı bilmiyorum ama örtüyü kafama taktığım zaman başıma ağrı giriyor. Eve geldiğimde sıkılarak, bunalarak çıkarıp atıyorum artık örtümü. Ağlayarak, gözlerim dolarak... Biliyorum çok yanlış ama kendime hakim olamıyorum, yapamıyorum işte... Artık kendimi beğenmiyorum ve yanlış da olsa açılmak istiyorum. Her gün bu sorun kafamı kurcalıyor. Namaz kılıyorum, Kur'an okuyorum ama açılmak istiyorum. Açıldıktan sonra çevremden nasıl tepkiler gelir, ya da ben nasıl, ne zaman alışırım bunu da bilmiyorum. Kafamı kurcalayan bu şeyi söküp atmak istiyorum kafamdan, bazen unutuyorum bu özentiyi, açılma isteğimi... Ama 5-10 gün sonra tekrar başlıyor ve bu böyle bir döngü haline geldi. Bazen bunu düşünmekten gerçekten ağlıyorum. Artık dayanamıyorum ve gerçekten açılmak istiyorum. Ahiret hayatımı tehlikeye atacak olsam dahi kararımı verdim. Keşke bunu istemesem ama artık kendimi sevemiyorum, çok çirkin hissediyorum, kısıtlanmış hissediyorum kendimi, bu durumdan dolayı artık dışarıya bile çıkmak istemiyorum, çok mutsuzum. Ama açık olsam dahi, ne olursa olsun ibadetlerimi yerine getireceğim, bırakmayacağım, Rabb'imden af dileyeceğim.  Benim ablam 27 yaşında, daha yeni kapandı. Onunla konuşmak istiyorum bu durumu ama yapamıyorum. Her konuyu rahatça konuşabildiğim ablam ile bu konuyu konuşamıyorum. Aradan iki sene geçmişken ve bu zamana kadar bir sıkıntım yokken ben nasıl birden söylerim? Açılmak istediğimi, üzüntümü davranışlarımla hiç dışa da vurmadım hep mutluymuşum gibi yaptım. Şimdi birden bire mutluyken ne oldu demezler mi? Davranışla dışa nasıl vurulur onu da bilmiyorum. Anneme söylemek istiyorum ama onu da yapamıyorum, konuya nasıl girilir onu bilmiyorum. Bazen içimden pat diye söylemek geliyor ama söyleyemiyorum, cesaretim geliyor ama söyleyemeden geri gidiyor. Her ne kadar bana ileride özenirsin, daha erken diyen kadın dahi olsa kapalı olmamdan o kadar mutlu, memnun ki... Onu üzmekten de korkuyorum. Ama ben bunun için, karakterimi, hayatımı, yaşantımı değiştirdim, ben yeniden eskisi gibi olmak istiyorum, tekrar kendimi sevmek, dışarıya mutlu çıkmak, deli dolu olmak istiyorum eskisi gibi... Çok yanlış düşündüğümün farkındayım ama bu düşünceleri kafamdan bir türlü çıkartamıyorum, bende çıkarmak isterim, tesettürlü kalmayı isterim ama olmuyor işte... Artık bu düşüncelerin içinde boğulmaya başladım. Nolur böyle bir şeyi yaşayıp da açılan, ailesiyle konuşma cesaretini bulan varsa bana konuya girme konusunda, açılınca nasıl bir süreç geçtiği konusunda, çevreden gelen tepkiler konusunda, nasıl alıştığınıza dair yardım edin. En çok da konuya nasıl gireceğim, cesaretimi toplayıp annemi nasıl karşıma alabileceğim, konuşabileceğim konusunda... Gerçekten yardıma, buna çok ihtiyacım var...

47 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Sen tek başına bir bireysin istediğin gibi giyinme, yaşama, inancını uygulama hakkın var kimseden izin almak yahut söylemek zorunda değilsin sorma konuşma direkt kararını söyle hatta açık git evine
tarafından
Evet haklısınız ama bu o kadar basit değil. Hele ki henüz 12 yaşlarında bir çocuk için. Ailenin kafa yapısı, toplum gerçeği var. Her aile bir anda bunu kaldıramayabilir ve açılmak isteyen birey daha da sıkıntıya düşebilir. Önemli olan kendinin farkında olup diğerlerinin de bunu kabullenmesini sağlamaktır.
tarafından
kız 12 yaşında mı tam okumadım ya siteyi nasıl bulmuş
tarafından
7. Sınıfa gittiğini yazmış. 7. Sınıfa gittiğine göre muhtemelen 12 13 yaşlarında. Siteyi nasıl bulduğunu ben de bilmiyorum.
(0 puan) tarafından
Arama Motoruna "Açılmak İstediğimi, Ailemle Nasıl Konuşurum?" Yazdım ve karşıma bu site çıktı. Bir kişinin daha bu konu hakkında bir şey yazdığını gördüm ve ben de yazmak istedim. Nasıl bir site olduğunu araştırmam gerekirdi sanırım. Ve evet 13 yaşındayım... Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
-Reklam-
+2 oy
(447 puan) tarafından
Ben okudum bitirdim öncelikle müslüman olduğun sana doğruyu göstermek benim zorunluluğum Allah affetsin öncelikle seni .. ne güzel erken yaşta tesettürü Allah nasip etti sana açılmayı nasip etmesin ve ahiretimi tehlikeye atmayı göze aldım derken içim çok acıdı sana .. o dediği ahiret hayatı bu düşünceden daha zor hüsran ve o vakit insan evladından anne baba kaçıyor bınlar basit şeyler değil kardeşim .. kapanmak sana farz kılındı Zorunlısın Allah’ın emridir .. namaz kılacağım kıran okuyacağım diyorsun açıkken namaz kıl kuran oku sen burda imanınla çelişkiye düşüyorsun.. tesettür senin kendinin yada başkasının beğenmesi için değil amaçlı kötü bakışlardan haram şehvet gözlerinden seni korumasıdır .. örtünmek özgürlüktür ..  zaman zaman her insana vesvese olır .. açıldıktan sonra sana mutluluk vermeyecek hersey bi anda değişmiyor emin ol .. şeytana uyma derim iradem yok demek teslimiyetliktir sen manasıyla tesettür idrak edemediğin için ve dış etkenlerden dolayı zor diyorsun oysaki islamda zorluk yoktur keşke idrak edebilseydiniz .. sen bundan mutlu olmayacaksın buna eminim hiç mutlu olamayacaksın bu kararında .. zaten güzel olan şeyler cazip gelmez .. Allah hepimizi affetsin kendime düşeni de yAptıgımı düşünüyorum hayırlı geceler kardeşim 
(447 puan) tarafından
Ben o kısmı açıktan okuyor falan sandım sağol düzelttim
(0 puan) tarafından
Arama Motoruna "Açılmak İstediğimi, Ailemle Nasıl Konuşurum?" Yazdım ve karşıma bu site çıktı. Bir kişinin daha bu konu hakkında bir şey yazdığını gördüm ve ben de yazmak istedim. Nasıl bir site olduğunu araştırmam gerekirdi sanırım. Ve evet 13 yaşındayım... Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
(0 puan) tarafından
Teşekkür ederim, açılmamaya dayanmaya çalışacağım ama umarım başarabilirim. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim...
tarafından
Gerekirse arkadaşlarını değiştir. Seni kötü etkileyecek insanlarla görüşme güzel kardeşim. Sana destek olacak insanlar olsun yanında. Henüz küçük olduğun için çevren seni etkiliyor. İnşallah açılmazsın. Rabbim yardımcın olsun. Göğsünü genişletsin.
(291 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsın. Bende evliyim ve kapanmak istedim gerçekten içimden gelerek ama eşim desteklemedi hiç ilk söylediğimde kaş kaldırdı hayır dedi sonra sen bilirsin dedi içimdeki hevesi söndürdü. Ben beni desteklemesini aa cok sevindim hayatım falan demesini beklerdim ama malesef
+1 oy
(2,350 puan) tarafından
Okuyamadm ama senin kararın senin seçimin herkes saygı duymak zorunda
(926 puan) tarafından
Bende üşendim valla okumaya çok uzun :))
+1 oy
(601 puan) tarafından
sen kac yasindasin postunu okumaya başladım ama bitiremedim cok uzun yazmissin  
tarafından
7,sinftaym yazmis ya
(601 puan) tarafından
evet ama zaten ondan sonrasini okumadim yanlis mi anladim diye daha cocuk yani bu plartforma nasil yani neden onu anlamadim
tarafından
Vala güzel şeyler ogretlms onu anladm çoğu seyn bilincinde umarım seytanA uymaz
(601 puan) tarafından
evet guzel baslamis guzel yazmis tam bitiremedim ama dedigin gibi insallah
+1 oy
(7,436 puan) tarafından
7.sinifi bitirmek üzereyim den sonrasini  okumadım zannettim ki yasin buyuk evlisin.daha çok küçüksün annen senin ilk bu düşünce yi soyldiginde çok güzel yönlendirmiş aslında 
tarafından
Evet yA 7 ye giden bı cocuk için çok güzel düşüncelere sahip herseyn bilncnde şeytana uymaz umarım
(2,246 puan) tarafından
İnan bende aynı yerde bıraktım yorumları okumaya geldim
0 oy
(64,887 puan) tarafından
yediye gidip boyle guzel konusman yazman düşünmen ne güzel . acilmani istemem ne guzel kapanmissin umarım seytana uymazsin
0 oy
tarafından
İyide bu fikir senin fikrin kaç yaşında insansın hakkında hayırlısı olsun bende tesettürluyum ama sana niye diyemem Rabb'im en iyisini bilir ona sığın dua et gerisini bırak hayırlısı ama iyi düşün
tarafından
12 13 yaşında 7. Sınıf öğrencisiymiş canım
tarafından
Bende o yaşta kapandım kuzum şuan 28 im hamd olsun hiç pişman olmadım
tarafından
Maşallah canım bende lisede kapandım çok şükür bende hiç pişman olmadım
0 oy
(1,046 puan) tarafından
Çok uzundu okuyamadım başlığa bakarak yaziyirum ailenw bir şekilde söyler kurtulursun ama Allah'a nasıl anlatacaksın nasıl açıldığını yinede senin kararın açılmak istersen 
0 oy
tarafından
Birşey sorucm 7. Sınıf öğrencisimsn yanlış mı anladım ? 
(2,246 puan) tarafından
Evet öyleymiş
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Onlar açık olmana karşı mi yani tepkileri çok mu kötü olur bide sen kendi kararını ver kimseyi düşünme sonradan pişman olacağın bir karar verme 
0 oy
(15,132 puan) tarafından
7. Sınıfa gittiğine emin misin 7. Sınıf öğrencisi edebiyatı bu kadar iyi kullanamaz. 
(15,132 puan) tarafından
Aynen 7. Sınıftaki günlüğüm gözümde canlandı da edebiyat öğrencisiyim ben tam fiyaskoymuşum bu resmen trol
(15,132 puan) tarafından
Yok kuzum bu kompozisyon olsa lise ayarı olur. Burayı bilmezsin arada trol çıkar. 7. Sınıftaki çocuğun kafası nereden basacak hamile sayfasının sohbetine Allasen
tarafından
Onu bilemiyorum. Birileri de söylemiş olabilir sayfayı o da buradaki büyüklerden yardım almak amacıyla girmiş olabilir. Troll de olabilir dediğiniz gibi ama böyle bir konuda kim neden trollemek ister ki? Anlayamadım açıkçası
(0 puan) tarafından
Birincisi şunu söyleyeyim, 7. Sınıf olmam yalan değil ve şu an anladığım kadarıyla benden baya büyüksünüz. İkinci olarak da size gerçekten şaka yapmış olsaydım, bu kadar dert yanmaz ve yardım istemezdim. Sınıfta Türkçem gayet iyidir. Öğretmenin en gözde öğrencisiyim. Hâlâ inanmıyorsanız orası size kalmış. Bu siteyi de arama motoruna "Açılmak İstiyorum, Aileme Nasıl Söylerim?" Yazarak buldum. Neden buna başvurduğumu da söyleyeyim, yukarıda anlattığım gibi konuşabileceğim, bana fikir verebilecek kimse yok çevremde. Eğer rahatsız ettiysem kusura bakmayın. Saygılar...
(15,132 puan) tarafından
Emel hanım biraz takılırsanız platformda anlarsınız.
Senanurcum doğru ise bile ailen anlayışlı gibi duruyor bu kadar istemiyorsan zaten zorla olmaz imam hatibi bile bırak istemediğini söyle. Ben açık biriyim yaşım 34 ve senin yaşındayken bunları asla düşünmedik biz. Ergenliktesin ve daha benim gözümde küçücük bir kızsın taşıyamayacağın yükün ağırlığını ezilirsin girme. Duygun düşüncen fikrin otursun ondan sonra hayati fikirlerde karar almanı tavsiye ederim.
0 oy
(656 puan) tarafından
Konudan çok yaşına sınıfına takıldım 7.sinifa gidip burayı nasıl buluduna şaşırdım. 

Konuya gelince de benim tanıdığım evlenirken kapalıydı eşi istiyor diye sonra yapamadı açıldı eşi kim hoşuna gitmedi birkaç ay sonra geri kapandı sırf eşi istiyor diye kendi istemedi birşeyi yaptı şu anda da geri açılmayı dusunuyor
0 oy
tarafından

Ya sen kendini ne kadar güzel ifade etmişsin maşAllah:) İmlan vs. ne kadar güzel böyle. 

Anladığıma göre annen aslında seni anlayabilecek kapasitede. Belki ilk söylediğin an afallayabilir tepki de gösterebilir ama burada yazdıklarını aynen kendisine iletirsen eminim seni anlayacaktır bir süre sonra. Tesettür Allah rızası için yapılır. İçten gelmelidir ama sen kendini henüz buna hazır hissetmiyorsun. Sırf annen üzülmesin diye olmaz. Bunu annene de söylemelisin. Anlayacaktır seni. Burada ifade ettiğin gibi açıl annene yahut ablanla konuş önce ondan rica et annene söylesin. Yanında olsun. Allah yardımcın olsun. 

0 oy
(2,147 puan) tarafından
Canım yaşın daha çok küçük ama masAllah belliki çok olgun bir kızsın.

Öncelikle annenin dediklerine kesinlikle katılıyorum bunu gerçekten özenti olarak değilde Allah rızası için yapman gerekirdi.

Ama senin buna karar verme nedenin bence etrafındaki herkesin kapalı olması ve bunun sende baskı oluşturması.

Yaşın küçük olduğu için açilman belki çok abes olmaz ama sana tavsiyem biraz daha düşün çünkü şeytan vesvese veriyor.

Bir abla tavsiyesi istersen açılmak yerine tesettüre bağlayacak bilgiler oku derim.

Allah gönlüne ferahlık versin canım.
0 oy
tarafından
Ahiret hayatımı tehlikeye atsam bile kararımı verdim diyerek zaten herşey bitirmişsin!
0 oy
(7,701 puan) tarafından
5.sinifa giderken kapanıyor ve su an 7.sinifa gittiğini yazmış kızlar küçük bir çocuğumuz karşımızda ki yazdığı yazıya göre burayı nasıl bulmuş bilemedm ama umarım açılmaz .. tesettür herkese yakışır sana o vesveseyi veren şeytandır uymazsin inşallah küçüğüm..

Bizle dalga gecmediysen küçükhalinle nasıl buldun burayı merak ettim
0 oy
(1,170 puan) tarafından
Canm benm bak sen veseveye kapılmıssın inankibunlar senin deigl şeytanın düşünceleri. Sana diyorki sen bu tesettürü hakkıyla yapamıyorsun zaten acıl gitsin. Seytanın en sevdigi taktiktir  bu. Vesvese sadece bunlardan olmaz temizlikte de olur namazdada olur.misal seytan sana abdestten girer kactımı vs namazda yanlıa kıldırır bidaha bidaha bastan yaptırır herseyi sonra sende uzaklasırsın. Seytan ugrasmaya bayılır sennonu dinleme güzel kardeşim. Helal olsunki sana o yasında kapanmıssn hala da gencsin sen seyranı dnleme diren. Bu dünya hayatı gecici inan yarın ölsen güzellik arkadaslar hepsi bos seyler dünyada kalıcak. Sen simdi testtrü iyi tasımadıgını düşünebilrsin fakat hic yapmamak daha beter emin olabilrsn rabbim sırf sen direniyorsun sabrediyorsun diye bile senin günahlarını affedebilir. Acılmak gercekten hicbişi inan bana. Sen Allah tealaya dua et sabır dile. Seytana uyma onu yen. İki günlük dünya için ahiretini yakma. Çünkü öldüğün zaman diyceksin ki nekadar cahlmişim keşke bi şansm olsa ..demem o ki seytan hep zayıf oldugumuz taraftan vurur onu kullanır sana  kendini kötü hissettir kötü gösterir eger sen bunu gçrmezden gelir yoluna devqm edersen cok büyük bir sevap kazanmıs olursun. Ve imtihan dünyasındayız bazı seylere mecburuz Allah cc öyle emretmiş kapanmayı yapmal zprundayız canm benm Allahutealaya karsı gelemeyiz lütfen bu dşüncelerinden kurtul düşünme şeytna uyma. Nekadar cabalasan kardır senin ahiretine her bir sacının teli nekadar günah bile bile yakma kendni cnm 
0 oy
(4,208 puan) tarafından
Tabiki karar senin ama yapma kardeşim şeytan fes dese yapıyor ben ce ama gene sen bilirsin
(0 puan) tarafından
Teşekkür ederim, açılmamaya dayanmaya çalışacağım ama umarım başarabilirim. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim...
(4,208 puan) tarafından
Rica ederim cnm sen gene ailene danış fikir al bide bu uygulama genellikle hamilelik bebek üzerine haberin olsun sana uygun değil tatlım
0 oy
(3,074 puan) tarafından
7.sinif ögrencisi olarak bu uygulamayi nasil buldun cok merak ettim oncelikle
0 oy
(207 puan) tarafından
Canım sorması ayıp senin yaşın kaç. Daha 7. Sınıftaysan bu platformu nasıl buldun? Merakımdan sordum

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 4,340 göst.
19 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Zeynep473747 (3 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 1,131 göst.
0 oy
43 cevap 1,936 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Huniliprenses (16,379 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,515 göst.
16 Mart 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,003 soru

24,650,627 cevap

366,279 kullanıcı