Seni çok iyi anlıyorum. Aynılarının bir benzerini belki daha da kötüsünü yaşadım. Evliliğimin 2. Yılı. 1,5 yaşında oğlum var. Neler yaşadım neler... Kayınvalidemle evlerimiz yan yana eşim Ailesine çok bağımlı. Şunu da belirtmek isterim her evlat annesine ve Babasına elbette bağlı olsun ancak bağımlı olmak çok başka birşey. Velhasıl kelam senin yapabileceğin şeyler kesinlikle soğukkanlılığını koru ve muhafaza et. Netice de torunu bırk bir gşn boyunca da yanına alsın bu şekil de rahatsız olman onun sağlamaya çalıştı düzeni farketmenle alakalı ama sen hiç oralı olma . Bırak kayınvaliden öyle davransın o öyle davranıyor diye sen de öyle düşünmemelisin. Yoksa ondan ne farkın kalır? Sen hep böyle yorumla. "olabilir babaannesi ile bu kadar süre kalabilir herşey çoçuğum için evladımı hayatın da sadece ben yokum ne kadar sevmesem de çoçuğumun hayatın da babaanne figürü olmak zorunda" şeklin de.. Herşey bizim bakış açımızla ilgili. Eşinize gelince, ailesine bağımlı erkekler maalesef öyle eşinize karşı da kızgın olmayın yetiştiği aile ortamı onun bugünkü şahsiyetini oluşturdu ve bunu değiştirmek mümkün değil. Eşiniz annesinin ya da babasının hatalarını göremez çünkü zaten o çizgide yetişmiş. Görememesi size daha az değer veriyor ya da annesinin dediğini yapıyor şeklin de kişisel algılamayın gerçekten yetişme prensibi ile ilgili birşey. Kayınvalideniz ne yaparsa yapsın sizi ne kadar zorlarsa sorlasın ne kadar kışkırtırsa kışkırtsın zihniniz de ona ayrıcalıklı bir yer tanımayın. Onu ciddiye alacak kadar kendi varlığına anlam yüklemeyin. Herşey bakış açısıdır. Siz kendinize şunu diyin "neden kayınvalidem beni bu kadar rahatsız ediyor. Neden onu bu kadar kafama takıyorum." cevap hemen beliricektir çünkü kayınvalidenize farkında olmadan değer verip onaylanma bekleyen sizsiniz. Kayınvalidenizle aranıza onun göremeyeceği buz dağları yerleştirin. İletişiminiz minumum seviye de olsun ve sakın eşinize annesi ya da babası ile şikayette bulunmayın tam tersi siz sürekli şikayet ettiğiniz için eşiniz ailesine karşı haksızlık yaptığınızı, olayları büyüttüğünüzü düşünecek işin en kötüsü her haklı muhabbette annesi ile babasını koruma altına aldığını görüceksiniz. O yüzden eşinizin kök ailesi ile ilgili düşüncelerini değiştirme beklentisi taşımayın zihniniz de. Beklentiniz olmasın herşey evladınız için. Onun gözlerine bakın, evladınıza sarılın ve kesinlikle bunları ona yansıtmayın unutmayın eşiniz de kök ailesi de sağlıklı beyine, psikolojiye, sağlıklı düşünce sistemine sahip değiller o yüzden onların yaptığı kötü şeyleri de önemsemeyin çünkü bakın halk arasın da çokca kullanılır bu deyim "delidir ne yapsa yeridir" ya da "delinin biri kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" sevgiler