0 oy
195 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar 5 gün önce sezeryan oldum mecbur.

Bazı sorularım var da.

1.sezeryan sonrası ne zaman kontrole gittiniz?

Benim doktor Çarşamba günü bandın açılacak istersen gelirsin biz açarız dedi sadece.o da istersen dedi.

2.ben bandı actirmaya gitsem muayene de ederse bu karına bastırma olayını şimdiden sonra da yaparlar mı ?bir kere yaptılar hastaneden çıkmadan.canim çıktı sandım.

3.benim doğrularken çok ağrım oluyordu şükür o hafifledi.bu sefer de 2 gündür dikis bitiş yerimin üst kısmı çok acıyor.ama dikis yeri değil bı iki parmak yukarısı.bu normal mi herkeste olur mu ?

4.kucuk tuvaletimi yaparken 2 3 gündür yine karnımın altında ağrı ve genitalde sızlama oluyor.bu da normal mi ?

5.bu göbek ne zaman iniyor acaba.5 gün oldu o kadar su geldi kan gaz geldi sanki hala aynı.bi tek gogsumun altı düz biraz aşağısı aynı.

Sanki 5 aylık hamileyim

14 Cevaplar

0 oy
tarafından

Bandimi kendim acmistim ama eger agrin acin varsa tabiki git enfeksiyon olabilirsin ona gire bisiler yaparlar gobek mevzusuna gelince yardimci olamiycim bende bisey kalmamisti keske kalsaydi ama :'(

tarafından
İltihap için ilaç vermişti onu da içiyorum.sizin ağrı sızı ne zaman geçmişti acaba .
tarafından
Kuzum ben aksam 9a 10kala girdim 11de ciktim 12 kendi kendime yataktan kalktim ertesi gun yurumeye basladim agrim sizim hic olmadi cok rahattim hatta 4gun sonra abimle resmen gures yaptik :))
tarafından
Çok garip gerçekten nasıl bir bunyeniz varsa artık.sezeryandi değil mi
tarafından
Evet canim sezeryandi ama cok sukur hic bi sorun yasamadim sezeryan dogum yaptigim icin yani normal dogumdan farksizdi benim icin
tarafından
Maşallah.ne kadar güzel
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben 4. Gunde gittim bandı acti pansuman yapti. Nasi pansuman yapilacagini gosterdi. Birde 40 im cikinca gittim. Karna bastirma bana hic yapilmadi neden yapiliyor bilmiyorum. Ameliyat masasinda yaptolarsa haberim yok
tarafından
Bana doğumdan sonra ilacın uyusturmasi geçtiği zaman yaptı hemşire miydi ne.pis kan aşağı insin diye yapılıyormuş galiba .
tarafından
Allah allah benim kanamam be bitti nerdeyse 2 haftada. Size suni sancı benzeri birsey verdiler mi dogum sonrasi
tarafından
Yok sancı vermediler.sadece doğum oldu odaya çıktım.4 saat sonra falan uyuşma gitti.hemsire kanama kontrolüne geldiğinde karnıma bastırdı
tarafından
Bana suni sanci gibi birsey verdiler sanirim bastirmak yerine
0 oy
tarafından
1. 5.gun gittim 2.karin bastırma yapmadı bana ama kontrole gitmeni tavsiye ederim ultrasonla rahmine vs bakiyo 3. Dikiş bitiş yerleri ve çevresinde acı yanma bende de olmuştu doktor normal demisti 4. Aynı sorunu yaşadım feci bı yanma ve ağrı olmuştu o günlerde sonra geçti bol su iç 5.benim göbeğim iki haftada indi 
tarafından
Çok teşekkür ederim hepsine de cevap vermişsiniz :) sağolun
tarafından
Rica ederim ;)
0 oy
(4,060 puan) tarafından
1. 10 gün sonra gittim

2. Benim hiç bastırma olmadı bandım da doğumun ertesi günü çıkarıldı hemşire çıkardı sakın kapama hemn iyileşir dedi açık kaldı benim bide doktora gittim kontrol için batikon sürdü untroson ile baktı yavaşça kapanmış rahmin düzeliyor dedi 5 saniye anca sürdü yani canım yanmadı

3.o acı oluyor canım

4. Benim ağrım olmadı doktora söyle sen bunu

5.benim baya durdu şuan kalmadı ama 4 aya kadr vardı 
tarafından
Teşekkür ederim en iyisi gitmek.cok ihmaller oldu normal diye gittim sezeryan oldum.bebegim şu an yoğun bakımdan çıktı kuveze alındı.o doktoru görmek istemiyorum ama mecbur gidecem
tarafından
Bandı çıkardıktan sonra duş alırken dikiş yerleri acıdı mi bir de kendiniz pansuman yaptınız mı nasıl yaptınız
(4,060 puan) tarafından
Melike bencede gitmelisin canından ve bebeğin canından önemli hiç bisi yok
Bandı çıkardıktan sonra eve geldik şu geçirmez bantla banyo yap dedi öyle yaptım canım pansuman falan hiç bisi yapmadım canım elleme dedi hemn kurusun dedi zatn 1 haftada iglesti yara yerim 20 günlük ev bile taşıdım Bn biraz çabuk klktim ayağa ağrı sızı olmadı hiç
0 oy
tarafından
Bence bunların hepsi normal, ağrı ve acıların yani.sonucta sadece dışarda değil içeriye de mudahale oldu, vücut ancak toparlar kendini. Bana hastanede su gecirmez bant yapıştırmış karşı, ilk banyoda sen kendin al bir tane daha kullan sonrasına gerek yok dendi.bir hafta sonra gittim kontrole, kirkin çıkınca gel dedi senesi geldi geçti hala gitmedim. İlk aylarda dikiş yerinde ve altlarda acı, ağrı gibi şeyler oluyor.
tarafından
Bandı çıkardıktan sonra duş alırken dikiş yerleri acıdı mi.bir de siz kendiniz pansuman yaptınız mı nasıl yaptınız
tarafından
Ben ilk banyoyu su geçirmez bantla yaptım, sonrasında bir daha kullanmadım. Pansuman sanırım üç gün falan yapmıştık, batikon ve gazlı bezle. Gazlı beze dokup dikişin bir tarafindan diğer tarafına doğru tek seferde geçiyorsun, sakin git gel yapma mikrop kapabilir. Sonra temiz başka bı gazlı bezle de üzerini kapatiyordum. Bu kadar
tarafından
Ben psikolojik olarak çok aciyacagini düşünmüştüm hatta psikopatca gelecek ama çok sıcak suyla duş alamadım bir süre dikişlerim sıcaktan erirse diye :))) ama acımıyor kesinlikle
tarafından
:) ben de bant varken bile korkmuştum.sicak su değerse dikiş nasıl acımaz diyordum.:)
tarafından
İşte bende de o düşünce vardı ama bişey olmuyo :)
0 oy
(1,160 puan) tarafından
4 gün sonra fln çağırdılar bandı çıkardı o sırada ultrason ile karnıma baktı 

3. Sorun bende de oldu  sıkan şeyler giyme bir süre sonra geçiyor

4. Normal daha yeni ameliyat oldun 

2 hafta sürebilir

5. 15 gün içinde iniyor bol su içip idrar yapman lazım ödem atması için
tarafından
Tamamdir.cok teşekkür ederim.icim rahatladı en azından biraz
(1,160 puan) tarafından
Geçmiş olsun bol su iç hoşaf iç sıvı tüketmeye devam et gaz yapamayan şeyler ye hızlıca toparlarsin
tarafından
Tamam çok teşekkürler :) sağolasın
tarafından
Bandı çıkardıktan sonra duş alırken dikiş yerleri acıdı mi.bir de kendiniz pansuman yaptınız mı nasıl yaptınız
(1,160 puan) tarafından
Bandı çıkınca hiç acımıyor yara bandını çekmek bile daha çok acıtır
Duşta asla acımıyor çıkarken iyi kurula hiç pansuman yapmadim terledikce sildim sadece
Ve doktorum Bepantholun iz bırakmayan hekimi önermişti onu kullanıyorum
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Benim bandımo hastanede açtılar ertesi gun kalmdı ağrı normal 10 gune toparlsrsın bastırma ilk başta oluyo başka olmaz idrarda sondadan kaynaklı bendede çok oldu 
tarafından
Öyle mi.ya bende ilk üç gün idrarda sizi ağrı olmuyordu.iki gündür başladı.hem bu hem de dikişin iki parmak üstü acımaya başlayınca ben de normal değil mi acaba diye şüphelendim.peki sizin estetik dikiş mıydı ve bandı çıkardıktan sonra duş aldiginizda dikiş yerleri acıyor mu.bir de pansuman yaptınız mı kendiniz
(1,752 puan) tarafından
Estetikdi yaptım göbeğin üstüne gelmesin. Arasına havlu kağıt koy yada saç kurutms makinasıyla kurut  dediler kuru kalsın ıslandıkçada ağrı yaparmış
tarafından
Anladım teşekkür ederim :)
0 oy
(683 puan) tarafından
Canm kontrole gtmen şart değil bantını kendin çıkarabilirsin arada tendırdiyotla pansuman yapabilirsin. Şuan yaşadıkların çok normal 3 ay olacak hala sızlar dikişlern sezeryanda en önemli sey üşütmemek üşütme mkrop kaptırma hepsi geçer daha çok yeni geçmiş olsun 
0 oy
(683 puan) tarafından
Bde göbeğin inmesi için çok erken ben daha yeni yeni kendime geliyorum hala bile atamadım içimdeki yoğunluğu zamanla inşallah 6 ay Bi toparlanma süreci oluo 
0 oy
(9,912 puan) tarafından
Geçmiş olsun canm gozunuz aydn :) 

Ben bandı 2 gun sonra evde kendim çıkarmştm ve hergun pansuman yapıp gazlı bezle kapatmiştk. Ameliyattan 1hfya sonra gitmiştm kontrole

Karına bastırma olmaz o haatanede 1 defa yapılır kanamanın durumuna bakmak için. Ultrasonla hafifçe bakar rahim toparlanıyor mu die

Daha dikişlerin çok taze elbette ağri sancı olacak ama en ufak bi şikayetini doktoruna daniş mutlaka

Kuçuk tuvaleti yaparken bende de sancı oluyordu dr.a sordum sondadan olur duzelecektir ddi geçti sonra

Gobek de zmanla gidecek 40ın fln bi çıksn hele :)
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Canım bastırma işlemi falan bana öyle bir şey yapılmadı kontrol de doktor dikiş yerlerini ultrasonla baktı iyileşme Var mı problem var mı diye
0 oy
tarafından

Ben 2 ay sonra gittim kontrole

Bandı da kendim çıkardım 3 gün sonra. Ve duş aldim. Ağri olmasi normal iç dikişlerin acıyordur yürüyüş yap evin içinde bolca.

Ben 4 ay oldu göbek gitti az bişi kaldi oda kalir artık heralde sezeryan göbeği diyolar :)

0 oy
(342 puan) tarafından
Bence baska bir doktora git nastirma derken nasil bastirdi da cok canin yandi benim dokturm cok hafif bi dokundu ve ultrasyonla karnjniza baktimi ic dikislerde bi sorun var mi diye
0 oy
tarafından
1 hafta sonra gittim 

Bandını taburcu olurken açtılar 

Karnima hiç bastıran olmadi 

Dediğin yerde ağrım olmadı 

Sızı bendede olmuştu 

15 gün sonra eski haline dönmüştü karnım 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 156 göst.
21 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pppppp (964 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 227 göst.
26 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Mucize anne (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 800 göst.
9 Haziran 2022 Diğer kategorisinde DianaAlmina (547 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 370 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde Susam (4,347 puan) tarafından soruldu

405,732 soru

12,158,630 cevap

36,600 kullanıcı