0 oy
1,393 göst.
Aile kategorisinde (109 puan) tarafından

Suan gözyasları icinde yaziyorum.benim iyi bir isim var gerekirse 3.cocugu da dogurup isimi birakmayi dusunuyordum ama goruyorum ki ona guvenip isimi birakmakla cok buyuk hata etmis olurum.zaten zamanla onu da yuzume vuracagimdan eminim.cok sabirli cok anlayisli duruyor ama senede 2 defa butun kinini akitiyor herseyi yuzume vurup boynumu bukuyor.benim memleketimde oturuyoruz memur olarak buraya atanmisti cunku.6 senedir evliyiz cok tutumlu olamadigimiz icin evlenirken yaptigi borclari cektigi krediyi oduyoruz hala.cunku ailesinin 5 kurus faydasi olmadi buna da birsey demiycem ama o kadar vurdumduymazlar ki ozellikle kayinvalidem gelir bize 2 gece kalir cocuga bakcak giya 2 kafamizi bosalticaz.caydanligimi yakar oh oldu iyi yaptim der gibi bakar,camurlu coraplarini cikarir kirli sepetine savurarak atar banyoya da lafini etmez gidince gorurum.cocugumla da ilgilenmez alir eline tlf acar tv cocuk kendi kendine oyalanir.o gelip gittikce bize bagirmayi vurup kirip dokmeyi ogrenir.lohusaligimda geldi kari koca oylece oturup yemek beklediler benden.kalkip birsey yapmadi.gidince farkettim ki dolabimdaki koca bir tencere yogurdu yiyip karin doyurmuslar.neyse konu bunlar degil..

Biz evlenirken ev alirken babam yardim ettigi icin simdi ben ne desem nasil davransan esime karsi kibir yapiyormusum hava atiyormusum hissine kapiliyor.oysa ki ne yapicami sasiriyorum.yakin akrabalarim soguk insanlar.evimize gelip giden yok.ailevi nedenlerden gorustugumuz yok.kimiyle konusmuyoruz.bunlar hep benim evliligime denk geldi.babam bize parasal yardim ediyor ama kapimizi calmiyorlar.cok kafaya takiyorum.ama elimden birsey gelmiyor.baska bir sehire yerlessem bu dusunce de korkutuyor beni.

Bunlari hep yuzume vurdu sulalene bak dedi sorunlusun delisin neler neler sevgisiz buyumussun baban seni 1 kere bile kucagina alip sevmemistir.oysaki ben bunlari da kabulleniyorum.ailem beni seviyor sana surat yapiyor diyip anne duskunlugu de yapmadim hicbir zaman.ne buyuk hata ki hep paylastim.bunlar suratima bir tokat gibi carpilmak zorundamiydi.eve gelince surat yapiyormusum kac aydir evdeyim dusuk riskim vardi ev cok sicak gece bile dogru uyuyamiyorum.cocugum beni gun boyu yoruyor.enerjim kalmiyor.ben gulmuyorsam sen gul,kendini cok kibar zannediyosun dedim.eline al bisey getir bi gun de dedim.boyle uzar gider iste yine sarsıldım..yine boynum büküldü..

12 Cevaplar

0 oy
(536 puan) tarafından

Allah büyüktür kendini hirpalama dua et elbet birgün ferahlığa ulaşırsın. Çocukların için sabret kim ne yaparsa kendine yapar .

(109 puan) tarafından
Bilmiyorum ki bu ferahliga ben kac yasimda ne zaman ulasicam
-Reklam-
0 oy
tarafından

Canim benin herkesin hayati güllük gulistanlik degil valla herkesin ayri derdi vae seninde derdin boyleymis Rabbim sabir versin

0 oy
tarafından

Allah yardimcin olsun canim zor isin insallah esin kiymetini anlar

(109 puan) tarafından
Durup durup sapitiyor iste boyle bilmiyor ki her seferinde yabancilasiyoruz birbirimize.
0 oy
(2 puan) tarafından

Ailen yardım etmeseydi bu defa da senin ailenin bana faydası mi var diye seni ezecekti belki de benim durumum olduğu gibi

(109 puan) tarafından
Yani dogru diyosun ozaman da seninkiler cok mu yardim etti diyecekti.ben ailesine tek laf etsem bin turlu laf isitiyorum.kiyaslayip durma ben kiz tarafiyim senin ailenin daha ustun olmasi gerekir benden bu kadar dedim busefer de.bizimkilerin yaninda mıymıy duruyor sonra bana patliyor bu erkek milleti ne kadar acimasiz ya.genlerinde mi var bunun bilmiyorum.
0 oy
tarafından
Dogumdan sonra lohusalik surecinde sözüm ona yardimimiz olur, desteğimiz olur, yalniz kalmayin bir basiniza diyip eve gelen ve geldiginde de bir yardim bir iş gormek soyle dursun oturduğu koltuktan kalkmayip bir de ayağına hizmet bekleyen zihniyet anlasilir gibi değil. İnsallah esiniz gercekleri bir an once gorur ve onlemlerinizi birlikte alırsınız. Allah cumlemizin yardimcisi olsun. İyi insanlarla karsilastirsin. 
(109 puan) tarafından
Ben bu konuda ona tek kelime etmemistim ama kavga sirasinda yemek yapmadin onlara diye yuzume carpmisti cunku onlar bunu dile getirmisler anladigim.benim kocam kendini cok akilli zanneden süzme s a l a k.
tarafından
Lohusanin evine yardima diye gelip yemek hizmet vs. beklemek! bu gerçekten anlasilir gibi degil gölge etmesin başka ihsan istemem dedirtiyor insana. senin derdin sana yeterken başına extra iş çıkarmışlar bunlar hep vebal kardeşim.. yazıktır günahtır. Tatli bir dille samimi bir sekilde suyuna giderek esinin olani biteni görmesini saglamaya calissan? Kavga cikmadan.. denediniz mi hic?
(109 puan) tarafından
Bi suredir iyi anlasiyor gorunüyorduk.konu aile bile degildi.gecen hafta cocugumla cok bunalmistim evde.kapiya gelince yorgun gozukmus olabilirim durumu biliyor.msjla canim cicim yaziyorum tlfda sicagim da kapida onu gorunce tavana neden bakiyormusum.sen de bi zahmet 40 yillik evli gibi her aksam eve yemek yemeye gelir gibi gelme be adam.bir gun farkli birseyle gel.ben gulemiyorsam sen sokul biseyin mi var.bi gun degisik bir fikirle gel..somurtup duruyordu konusmadan once somurtuyor sonra patliyor iste..yarina pisman olur..bir 5 6 ay daha gecinip gideriz sonra buyuk bir patlama daha..
0 oy
tarafından

Okurken yazdiklarini üzüldüm... Baya dolmuşsun, Allah yardimcin olsun. Ailen hakkinda soyledikleri agir seyler ve gercekten seni nekadar uzdugunu tahmin edebiliyorum.. Bence insan herzaman kendine yetebilmeli.. anne babanin gelmemesi üzücü keşke gelseler, kocandan dolayi mi gelmiyorlar ?daha sık davet etsen gelmezler mi..? Ama akrabalarin falan gelmemesinde de belki bi hayir vardir onlardan gelen giden olsa fitne fesat için geleceklerdi belki de daha da huzursuzluk cikacakti.. kocan da sanirim baski ve stres altinda bu yüzden sana patliyor..? Dilerim kocanla birlikte sorunlarinizi aşarsiniz ve hersey güzel olur..

(109 puan) tarafından
Tsk ederim guzel dileklerin icin evet cok doluyum hala agliyorum.kendimce kararlar aldim.yarani hicbir zaman gostermiyceksin o yarayi kanatmasini iyi biliyorlar.erkekler acimasiz.duygu yoksunu.
Annem babam kocamdan dolayi da degil aslinda,ben de isin icindrn cikamiyorum diger kardesimle beraber is yapiyorlar yani yine maddiyat giriyor isin icine.esime bu konuda hak veriyordum kendimizi yalniz hissediyoruz.o yuzden patliyor bana diyor ki ben senin memleketinde oturuyorum.iyi olmalari gerekiyor.onun memleketinde olsak durum daha iyi plmayacakti isin kolayina kaciyor.ya ben ondan fazla bunaldim artk doldum tastim sıkıntılarimi biraz paylasabildim ama cogunu icime attim.durup durup cok buyuk laflar ediyor boyle ne olacak durumumuz bilmiyorum..
(109 puan) tarafından
Cnm annemi evime davet etmeme gerek var mi?geldiklerinde de diken üstünde oturuyorlar.baska nedenleri var.bunu da kabullendim.hamile oldugumu biliyor dusuk riskim oldugunu da.bazen yemek yapamadim bazen yaptigimi yiyemedim.disarda yiyip gecistirmek zorunda kaldim.yagli olduklari icin midem bulanirdi hasta ederlerdi beni.arabayla 20dk.mesafede hergun arayip napiyosun diyor bu kadar.evime yakin yere gelirse de zaten aramiyor.1.hamileligimde de boyleydi.ozaman cok kusardim yemek de yapamazdim sık beslenmedigim icin gebelik sekerim cıkmıstı.iyi ki cocugum hasta olmamıs.Ne bileyim anne denen seye hasret kaldim.
tarafından
Anladim canim kendi ailenle de alakali bi sıkintı var sanirim anlatmadigin,  olabilir insallah o da cözülür. Bu anlattiklarina göre tahminim kocan gerçekten ailesinden uzak olusundan, ailen de orda olmasina ragmen akrabalarinin dahi kimsenin gelip gitmemesinden dolayi bunalmiş ve sorumlu olarak seni görüyör. En çok da ailenden beklentisi olduğu icin sanirim icindeki kirilganligini bu sekilde seni kirarak ortaya döküyor. Insanin kapisinii calan olmayinca iki taraf için de kolay bi durum değil.. ama burda kimsenin sucu yok artik insanlar farklilasiyor sanirim iş, güç, para, okul coluk cocuk derken yakinlarini unutuyor insanlar. Eger durum buysa kocanla birbirinize daha da tutunmaniz gerekir diye dusunuyorum konusarak anlasarak belki birlikte gorusebileceginiz aile dostlari edinerek.. gerci suan durumun musait deilmis dusuk tehlikenden dolayi ama ilerisi için varsa evli arkadaslari falan ailecek gorusseniz
0 oy
(141 puan) tarafından

Nelerle uğraşıyorsun canım yaa:( Rabbim seni bu sıkıntılardan felaha çıkarsın. 

0 oy
(10 puan) tarafından

Cnm hangimizin hayatında sorun yok ki kiminin kocası kötü kiminin kaynanası kiminin ailesi  vs...

Hepimizin bir imtihani var bu yüzden hayatn bize verdiklerine şükredip hayatı olduğu gbi kabullenmemiz gerekiyor 

En iyisi hiç bir şeyi takmamak gerekiyor ve ne olursa olsun gülümsemek

İnsan gülümsediği sürece bütün sorunlarla baş eder üzülürsen üzerler

Mutlu ol

(109 puan) tarafından
Elbette ki herkesin sorunu var.Ama benim bahsettigim şey sorundan ziyade esimle aramizdaki iletisimsizlik ve patlak veren onur kırıcı tartismalar.Yoksa her zaman sukreden bir insanimdir.Hatta kendisi de cok söyler guclu bir kisiligim oldugunu...Hepimiz dunyaya mutlu olmaya geldik,hepimizin hakki en basta mutluluk.Bir anne baba kendi evladinin elinden mutlu olma hakkini aliyorsa benim gözümde en büyük günahkardir..
0 oy
(32 puan) tarafından

Umarım herşey güzel olur =(

0 oy
(38 puan) tarafından

Erkeklerin genelinde var bu canım hem anlattığın ailevi problemler. Kadının ana babası hep bi kusuru vardır kendi ana babaları melek ya. Hiç bi işe yaramayan insanlar olduklarını Kendi de bilir. Ufak  bi tartışma da bile boşanın kurtulun ozaman diyen ailesine kendide gıcık kapar ama o işine gelmez yani onların kötü olması..ama kadının ailesi hep tü kaka dır ...

Normal de iyidir ama azıcık bi kavga da sadece şahsına hakaret yemezsin tüm aileni diline dolar .. Senin de suratın asık, yemek yapmayan, olursun


Tüm bunların sonu eve hiç bişey yok gibi gelir. Bunları bunları demiştin dersin. Kızgınlıkla dedim der sıyrılır içinden. 

(109 puan) tarafından
Aynen çok dogru ozetledin valla sutten cıkma ak kasik onlar.hep bi hakli yönleri var.hep masumlar.benim annem babam birer canavara donustu gozunde.bi yerden bakinca da kiz tarafi bisey yapmaya da mecbur degil.ben de bunu derken nerden geliyor bu kural diyor.sinir hastasi ya.bildikleri gunde 5 demlik çay icmek yaninda da sigara.ne yemek bilirler ne ekmek.bayramda gidiyorum ac kaliyorum orda.

Aynen dedigin aksama yada yarin hicbirsey olmamis gibi gelecek.ve kizginligimdan soyledim diyecek her zamanki gibi.bu sefer affetmiycem.bayrami asik suratiyla gecirsin isterse annemle babamla konusmasin umrumda degil artik.ve hicbirsey icin minnet etmiycem.anlasilan bu boyle defalarca yasanacak.ve onun anne babasinin her yaptigini noktasi virgulune artik yuzune carpacam.bunu hakediyorlar.sonuna kadar.erkek milleti iste.kadir kıymet bilmiyor.
(38 puan) tarafından
Sen yıne vurma bence canım herkesin kendi yaptığı ayıp kendine kalsın. Böyle yaparsan daha çok cekişme olur... Ve artık kendinde hak da bulur o benim anneme babama laf etti bende onlara ederim diye iyice kendinde hak görmesin. Ve onun ailesinin yaptığı şeyler onlara kalsın. Arada sen kötü olma... Bu kural böyledir bişey yaparlar bişey söylerler sen dersin böyle oldu böyle dedi. Sen gelin oldun tam der. Arkalarından konuşuyorsun onlar senin hakkında konuşmuyor derler. Benim eşimin ailesi ile problemim yok aslında iyi de insanlar. Ama hamileliğim ilk zamanlar çok ağır gecti. Eşim dedi kaynanama anne ara sıra gel bu kıza yardım et omzunu silkti gelemem dedi. Ne var evimde bilmiyorım ama gelmek istemiyorlar yanıma hiç, . Ama ben orda bikere gece kalmayalım desem kocam bana kötü gelin gözüyle bakar. Ama o gelmeyen insanlar bebek doğunca evden çıkmayız diyebiliyorlar... Onun haricinde bide her kavgamızda eşim sağolsun onların yanında çok kavga eder benimle her kavgada boşanın ozaman derler. Onlara öyle kolayki.boşanın demek ne kolay ya. Bikere daha derseler zaten. Boşanırz ama alırım bebeğimi kimse göremez diycem. Ben neler cektim ailem herşeye şahit oldu boşanma noktasına geldik bi müddet annemlere döndüm. Ailem herşeye şahit oldu eşim suçluydu ama benim ailem bir kere bile tamam bitti boşanın demediler. Buna rağmen kocama göre benim ailem bozucu olan taraf. İşine o geliyo tabi
0 oy
(109 puan) tarafından

Hamileyim diye kendimi cok kötü hissettim.bagirisma cagirisma sirasinda enseme agri girdi.cok uzatmak istemedim cok rahatsiz oldum.ama eminim bunun devami da gelecek.insan cocuklarini dusunuyor yoksa kiyardim belki canima.benden sonra onlara sahip cıkacak boynu bükük birakmayacak kimse yok.hasta olursam diye bu yuzden kendime stres yapmamaya calisiyorum.

(38 puan) tarafından
Biz hamileyken onlar da  mı stres yapıyo ne daha çok üzerimize geliyorlar... Benim eşimde her kavgamızda olayı aileme döndürüyor. Ama bi olay yaşadık ondan sonra böyle oldu. Maalesef ben gecen sene eşimle buyuk bi kavga ettim ve eşimden şiddet gördüm. Alkol kullanıyordu o dönem. (çok ayrıntısı var alkol kullandığını da bilmeden evlendim beni kandırdı yani) bigun buyuk  bi şiddet gördüm ve mecburen ailemi aradım çünkü o alkollü haliyle bide cinnet gecirdi. Öldürecekti beni eğer yardım istemesem. Ama maalesef o gece benim de bi yanlışım oldu maalesef erkekleirn gözünde buyuk bi hata ve eşimin alkolunu şiddetini bile gecti benim o hatam. Zaten şiddeti de o yuzden yaptı. Babam o zaman yeni öğrendi alkolu de aramızın kötü olduğunu da. Beni elinden kurtardı resmen ve eve götürdü. Tabi eşim köpek gibi pişman hemen ertesi gunu ağlaya ağlaya kapıya geldi. Seviyorum vs. Evde mahkemeler kuruldu defalarca. Babam hakim oldu biz sanık. Ve eşimin işine de geldi bu. Benim o anlattığım hata babamın da kaldıramayacağı bişeydi ne kadar benim tarafımda da olsa. Bana da defalarca kez bağırdı eşimin yanında. O tabi eşime iyi geldi. Kendi hatasını unuttu bana odaklandı. Bide babam da bağırıyor ya baya baya iyi oldu onun için. Bildiğin haklıyken haksız duruma düştüm ben. Neyse bi müddet sonra hayatımın 2.yanlışını yaparak burnunu sürtmeden eve geri döndüm.. Hamd olsun alkolu bıraktı ama kavgalar ilgisizlik vs devam tabi. Sevdiğini biliyorum bilmesem bir gun dayanamam o ilgsizliğe alakasızlığa

Neyse aradan bir yıl gecti ben bebek istedim hamile kaldım. Bi gun annemdeyim bi sebeple telefonda eşimle tartıştım... Bana dediki geliyorum babanla konuşucam senin terbiyesizliklerni ona söylicem o sana ceza versin. Ben çocuğum ya beni babama şikayet edecek beyefendi.. Babamda sinirli bi adam bana bağırıyor ya ona da bağırıyor ama bana daha çok  bağırıyor ben kızıyım sonuçta . Hoşuna gidiyor. Neyse o gelmeden babama dedim. Baba eşim geliyormuş. Beni sana şikayet edecekmiş lütfen ben senin kızınım beni onun yanında rencide etme dedim. Bağırma bana onu bana koz olarak kullanıyor dedim. Babamda bu sefer eşime daha çok bağırdı. Babamda abarttı çok üzüldüm. Eşim ağladı bile çünkü babama cevap veremez. O ağlayınca bende ağladım. Öyle çıktı gitti evden çok ağrıma gitti ='( babam kötü niyetli değildi bişeyler düzelsin diye uğraşıyor. Kocaman adam oğlum bak bu kız daha genç kız. Biraz karınla ilgilen istediği sadece bu diyo. Düşünsene ne rezil bişey kayınpder damada kızımla ilgilen diyo... O gidince de bana kızdı babam. Al beğendin mi yaptığını dedi. Adam ekmek peşinde çalışıyo ben bu adama ne diyim dedi bana da...

İşte o gunden sonra eşimi tut tutabilirsin. Her kavgada baban bana bunu dedi baban şunu dedi. Zaten bikere daha babanın önüne giderse konu bu iş biter. Yahu babama yansıtan sensin ben ne yapayım... O gunden beri düşman oldu babama. Bu gune kadar o evdeki kurulan mahkemelerde babam hükmü bana keserken babam kraldı bi kere ona bağırdı ya artık o onun dilinde hep
(109 puan) tarafından
O da kendisi istemis laf isitmeyi.Herkes kizina sahip cikar tabi.Ya ne deseydi adamcagiz bosanin gitsin mi deseydi.Dogru ya simdi onu soyler durur eline koz gecti babani sildi.
Benim isler gercekten karisik bizimkiler evlendigimizden bu yana hep soguklar.ogullarina duskunler.benim huzurumu dusunen kim.esimin ailesinde zaten is yok ne diyeyim.aramazlar birbirlerine girer kavga ederler ararlar ki benimki ortaligi duzeltsin.benimki de nereye ceksen oraya gidiyor derdimiz zaten bize yetiyor.
Para yetmiyor.babam yardim ediyor saniyor ki ben onu eziyorum.hic de oyle bi derdim yok.6 senedir evlilikte cektigi kredinin borcunu kapatamadi kredilerini kapatmaya yeni bir kredi daha cekiyor.olmuyor maas hesabindan cek derken en son yine kredi karti limiti 20bin yapilmis.ben bugun kizdim sordum.benim gibi fuzuli harcamiyormus.yahu ben cocuguma aliyorum market alisverisini yapiyorum sigara bile icmem.simdi bu borclar senelerce bitmeyecek ev borcu falan derken battikca battik.dedim ki senden 5 kurus harclik almiyorum bu sefer ayindi.demekki soylemek gerekiyor gercekleri cok idrak edemiyorlar.ailesini agzima almayacakmisim.gorucez bakalim bu sefer burnun sürtünsün biraz.bayram hemen pesine memleketine gidecektik onda da kararsizim simdi cokmus hissediyorum suan kendimi
(38 puan) tarafından
Canım borç da huzursuz eder sizi  kaldı ki kredi faiz. =(maalesef kredinin girdiği butun evler huzursuz. Bizde aynen öyle kredi çektik ev için çok fazla borcumuz var ben çalışmıyorum da sürekli kavga sürekli  bi gecimzislik Allah yardımcımız olsun =(
(109 puan) tarafından
Evt ama kredisiz de malesef hicbirsey olmuyor senelerce o parayi biriktiremezsin.kirada otursan kiralar cok pahali.calisiyorum ama babamin evinde tutumlu degildim hic.herkes aklina eseni alir kac para demeden eve bisey getirirdi.carsiya cikar 2ser 3er alirdim.bizimkiler hala oyle.o yüzden ben evlenince parayi nasil kullanacagimi bilemedim.burda bocaladim.sanki hic borcumuz yokmuscasina harcadik.esim de rahatti sadece ben degil.simdi biraz kontrollu harcamaya basladik.geç akillandik.
Farkindayim isin parasal boyutu bunaltti onu en cok.Aynen Allah yardimcimiz olsun =(
(38 puan) tarafından
İnşaAllah kurtulursunuz canım tüm sıkıntılardan=(
0 oy
tarafından

Senin neden boynun bukuluyor madem senin yzune biseyleri vuruyor sende ona vur herkese anladigi dilden konusmak lazim isini de asla birakma ben biraktim yavrum icin ama cok pismanim simdi ondan para istemek zorunda kaliyorum istemezse surat yaparsa almiyorum diyip cikiyorum artik tartismak bile gelmiyor icimden ailesi vs onlari hic saymiyorum 

(109 puan) tarafından
Nasil kuplere bindi nasil bagiriyor bana.once bi yerde oturuyorduk sonra arabanin icinde cocuk da yanimizda bagirismalari duyuyor.inan daha soylenecek cok sey vardi ama hamile halimle korktum kendimden.enseme falan agri girdi beklemiyordum bu sefer o kadar agir sozleri.isimi birakmak konusunda da aklimi basima aldim gibi

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,328 göst.
25 Şubat 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 951 göst.
25 Eylül 2020 Aile kategorisinde nerminin annesi (1,161 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 503 göst.
20 Ağustos 2020 Aile kategorisinde iklimaa (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 508 göst.
14 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

374,703 soru

11,208,173 cevap

34,512 kullanıcı

...