0 oy
3,158 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Merhaba kızlar 5 senedir kapaliyim. 20 yasinda kendi istegimle kapandım. Esimlede 7 senedir birlikteyiz. 3 yıllık evliyiz. Ama artık tesettürlü olmak istemiyorum. Şal takarken vs o kadar buyuyorki gozumde cok bunaldm. Zaten tam tesettürlü bi insan degilim. Sadece esarp takıyorum bide uzun tunik. Gecen sene esime actm konuyu kesnlkle olmaz millet ne der gunaha sokma beni falan dedi. Bende sevabini senmi aliyosunda gunahi sana gecicek dedim. 2 ay kadar ısrar ettm o zamanlar artık eve gelmemeye baslamsti o konu yüzünden neyse oylece kapandi. Bugün yine actm konuyu sakın bisey deme deyip kestirip attı yine. Gercekten saçmalıyor artık. sonuçta bu benmle Allahin arasnda. Kendini neden bu kadar sertlestiriyo bu konuda anlamiyorum. Cevresinden gelicek tepkilerden dolayı diye düşünüyorum. Ama insanlar oyle yapicak diye ben onlara göre hareket edememki. Ne yapicam bilmiyorm. Psikologa bile goturmeyi dusunuyorm onu. Yargilamayin lütfen. Bana bi akıl verin 

61 Cevaplar

+23 oy
(7,041 puan) tarafından
Evet Allah ve senin aranda ama bu  dünyada eşin senden sorumlu öbür dünyada eşin senin için sorgulanacak

Buğuyormusun mezarın içi daha boğucu bunu unutma 
(183 puan) tarafından
Kocası olarak kapalı durmasını istiyorsa açılamaz
(7,041 puan) tarafından
Merve anlattıkların çoğunu aynıyız bende 20 yaşındayım
Ben sadece şal takıyorum ve inşallah artık feraceli giymeyede başlıyacam gerisi hepsi aynı
0189nej ayn öyle cnm ama işte yanlış biliyorlar
(183 puan) tarafından
Bende öyleyim kapalıyım genelde ferace giyiyorum ve 25 yaşındayım güzel bayanimda
tarafından
Maşallah canım yaa evin huzur dolsun neguzel anlatmışsın gencecik yaşında böylesin demek maşallah sübhanallah Allah insanın içine bu aşkı versin inanki duygulandım Allah seni çok sevsin ne diyeyim
(68 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Seni ve senin gibileri de çok sevsin inşallah
-Reklam-
+9 oy
(294 puan) tarafından
Saçmalayan eşiniz değil sizsiniz. Benimle Allah arasında ok da o senin namusundan şerefinden herşeyinden sorumlu . Eşiniz tepki vermek ile çok haklı 
(294 puan) tarafından
Cidden kafanız yerinde değil . Gülüyorum sadece . kimin namusuna laf etmişiz hasta mısın sen. sen eşini haksız buluyorsun bende diyorum ki o senin herşeyinden sorumlu. bunu anlayacak kadar bile beynin yok
(2,528 puan) tarafından
İyide eşine cübbe farz değil ama sana kapanmak farz
(294 puan) tarafından
Ha Bu arada siz o hadisi Şerif i yanlış okumuşsunuz. DİNDE ZORLAMA YOKTUR DEMİYOR DİNE ZORLAMA YOKTUR DİYOR. ;)
Peygamber efendimiz hadisi Şerif inde diyor ki çocuklarınıza namazı kıldırın eğer ki kılmazlarsa gerekirse hafiften sopayla dövün diye ;)
dinini tam öğren öyle millete sataş  bacım
tarafından
Eşin izin vermezse nafile ibadet bile edemezsin evin idaresi yükü erkektedir erkek daha kuvvetli ve ruhen daha dayaniklidir eşin senin giyiminden ibadetinden herseyinden sorumludur bu dünyada bunalıyoruz Allah sonumuzu hayir eylesin
(2,228 puan) tarafından
Katılıyorum
+7 oy
(167 puan) tarafından
Niye sürekli kadının bir sahibi varmış gibi konuşuluyor? Evliysen eşin sorumlu, bekarsan baban sorumlu falan hayırdır noluyo ben koyun muyum başımda illa bi erkeğin olması mı gerekiyor? Ne saçma sapan yargılayıcı ve cahilce konuşmalar bunlar yahu. Siz dini kendi işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. Öte dünyada ne diyecek Allah töbe haşa sen konuşma eşin gelsin baban gelsin mi diyecek?  Cahilliğinizi dine bulaştırmayın artık lütfen ya. İsteyen istediğini yapar sorgulamakta Allah'tan başka kimseye düşmez, siz dininizi çok iyi bildiğinizi düşünüyorsanız kendiniz mükemmel islamiyeti yaşayın da bi görelim nasıl oluyormuş mükemmel islami yaşam. 
(167 puan) tarafından
Yok töbe ben bilmiyorum en doğru Müslümanlığı siz biliyorsunuz bizim ne haddimize biz sadece Kur'an okumuş insanlarız sizin gibi hacı hoca sözüyle hareket etmiyoruz biz ne anlarız dinden :)
(2,585 puan) tarafından
Neslihanmese neyi savunuyorsun ne diyorsun sen yaa
(167 puan) tarafından
Seninle muhattap olan yok zaten sen neyin derdindesin ordan çıkıp çıkıp yorum yapıyorsun  :D.
(891 puan) tarafından
Dln bu kadinin yazdiklrni ciddiye alma kafasi yerinde degil sizli konusuyor sen yorum yapincada sana demiyorm diyor pek cddiye alma o yuzden
(2,585 puan) tarafından
Sıkıntılı sanırım hahahha istediğime yorum yaparım sana mı sorucamm? HeeNeslihanmese
+3 oy
(84 puan) tarafından

Ben tesettüre hep kalp meselesi , gönül arzusu olarak bakarım gönlünde yanmıyorsa kıvılcım başını kapatmışsin kapatmamissin ne fark eder. O yüzden inşallah gönlünüze bir kıvılcım doğar.. 

Eşiniz de sizden sorumlu olduğu için ve çevre baskısı yüzünden böyle davranıyor muhtemelen.Ama sonuçta sizin kararınız. İnşallah ortak noktada anlasirsiniz. 

Bu arada çevremde çok var tesettürlu olup sonradan açılan kişiler. Ben de şunu merak ediyorum.. 
NEDEN? yani kapanmayi siz mi istemediniz yoksa sonradan mı gönülsüzluk oldu. Kendinizi açıldıktan sonra rahat hissedecek misiniz.. 
İnsan bunlari merak ediyor:) 

Tabi benimseyemediyseniz rahat olur..
(242 puan) tarafından
O kadar iyi ozetlemissinki sagol canım. Ulkede müslüman olup bunlari bilmeyen cok insan var. İcten yapmadığın dua bile kabul olmuyorki. Kendim istedim kapanmayı. Hepte diyodum ben digerleri gibi olmucam tam kapanicam diye ama yapamadm büyük konustm sanrm. Son 2 senedir istemeyerek takiyorum o şalı. Çünkü tesettürlü olduğumu dusunmuyorm. Kendimin bu olduğunu düşünmüyorum.
(150 puan) tarafından
İste teseturu aksesuar ıcın kullananlar acıpmayı dusunuyor halbuki Allahtan korkan Alalh ıcın kapanan bunu aklımdan gecırmez
(84 puan) tarafından
İşte önemli olan da bu.. Kalpten gelmedikten sonra anlamı kalmıyor. Ama size tavsiyem ahiret hayatı ile ilgili kitaplar okuyun. Kur'ani Kerim den ayetler araştırın. Çünkü  açıldıktan sonra herşey farklı olabilir. Şeytan yani nefsimiz her daim bizimle bunu unutmayın ..
Bu dünya geçici ahiret ebedi bu bile yetiyor aslında çoğu şeyin cevabı için.

Her şey gönlünüzce olsun inşallah
+3 oy
tarafından
Psikologa gitmesi gereken eşin değil . Sensin . 
(242 puan) tarafından
Bence herkesten önce senin gitmen lazm oraya. Herseye cevap verme zorunlulugunda hissetme kendni
tarafından
Öyle bişey mi hissediyor musum?
+2 oy
tarafından
Kendine guvenin yoktu madem kapnmasaydın 
(242 puan) tarafından
Ya bunun güvenle ne alakası var ölcez diye yasamayalim o zman ne sacmaliyosun suan gercekten sdce elestirmek icin yazmssn
tarafından
Var tabiki ke dinden emin dilsen bu iki gun sonra sikikip atacagin bisi dil ki senin gibi cok gordum once kapali sonra acik sacik sadece komik gorunyorlar he diyosun ya sal baglamak zor gelyo fon cekmek daha kolay cunku dimi acik bir insan en azindan ben acigim diyor bastan beri acik ama cocuk gibi bi acil bi kapan oyuncak dil o ortu allah icin taklyor
(242 puan) tarafından
Yani napalm sirf kafamizi kapattık diye istemedigimiz halde örtünce sevapmi islemis oluyoruz esimle ? Kalpten icten kilmadigin namazin bile kabulü yok.
tarafından
Iste demk istedim o icinde yoksa kapanma zaten anlattin sekilde kapanmakta olmyor
(242 puan) tarafından
İste olmuyosa beni acilmak istedigimde yargilama. Zaten tesettürlü olmuyorum bu seklde
+1 oy
(264 puan) tarafından
Ya o kadar cahil cahil yazan yobaz beyinli cemaatçi kafalı tipler olmuş ki ben sinir oldum bunlara dinle ilgili bir soru sorsam mal gibi kalırlar ondan da eminim.Öncelikle güzel kardeşim Allah Kuran'da ey iman edenler diye hitap eder ey iman eden erkekler demez zira kadın söz hakkı olmayan düşünemeyen yanlızca bir erkeğin yönetimi altında hayat sürdüren bir varlık olsa Allah kadını muhataba almazdı zaten ki Kuran'da Nisa suresi var buda kadınlar manasına gelir ama ricâl erkekler diye bir sure yok nedense Neyse bunlara bakma sen elbette ki herkes Allah katında kendi adına hesap verecek öyle olmasa Efendimiz sav kızı Fatıma'ya ben senin için birşey yapamam yaptıklarından sen sorumlusun demezdi.Kapanmak farz amenna ama bunu Allah için yapıyor olman gerek zaten onun istediği şekilde kapanmıyorsan tesettürlü sayılmıyorsun yani açılman da aynı şey olacaktır ve bunu günahını bilerek ahirette ki hesabını bilerek yapacaksın ki buda Allah ile senin aranda bizlere laf düşmez.Eşin senin hayat arkadaşın yoldaşın o seni bu şekilde istemiyorsa ya durumu detaylı açıklayıp ikna edeceksin ya da açılacaksın ama buda evliliğin de sorunlara eşinle aranın bozulmasına yol açacaksa yuvanın Selahiyeti için örtünmeyi tercih edebilirsin ama ille de yok kesinlikle asla istemiyorum gibi bir his taşıyorsan artık seni kimse tutamaz yani zorla güzellik olmaz benim diyeceklerim bu kadar.Rabbim yardımcın olsun
(7,035 puan) tarafından
Bacım eski post bu hortaltmışsin
(264 puan) tarafından
Yaparım ben.:D Şaka bir yana kadınların kendini böyle görmesine sinir oluyorum
0 oy
(4,687 puan) tarafından
Neden açılmak istiyorsun ne değişti içinde 
(242 puan) tarafından
Kendimi rahat hissetmiyorum. Benimseyemiyorum. Zaten tam tesettürlü birisi degilim. Acilsamda sadece sal takmicam cok acik zaten giyinmem normaldede
(1,254 puan) tarafından
Guzel soru :D bende burda beklim cevabi
(4,687 puan) tarafından
7 yıl uzun bir süre yani bir bütün olmuşsun şalınla ne bileyim hakkında hayırlısı olsun
(242 puan) tarafından
Öyle tabiki. Ama buda tesettür sayılmıyor sadece sal takmak sonucta :/
0 oy
tarafından

ben erkek olsam o kadar abaza insanın içinde karımı bende kıskanır kapatırdım ;) benim karım bana özel olmalı sadece

(4,687 puan) tarafından
İnsan insana ait olur sahip olmaz
tarafından
o yaptığı mantıksız sen farkındasın giydiginin tesettür olmadığının ama esin farkına varamamış bencede dedigin gibi sırf laf sözden dolayı böyle demis
tarafından
ben sahiplenmeyi sahiplenilmeyi seviyorum diyelim ;))
(242 puan) tarafından
Aynen öyle ama malesefki fikirlerini degistrmek cok zor esimin napcam blmiyorum
tarafından
bilemiyorum hiç böyle bi çatışma içine girmedik genelde ben ne yapmam gerektiğini bilirim onunlada aynı fikirde oluruz
0 oy
tarafından
Evet Allahla senin aranda ama dinen esin senden meshul oldugu icin istemiyo olabilir istemiyosan zaten aciksin demektir 
(242 puan) tarafından
Zorlamayla bisey yapmak istemiyorum. Onun görevi tabiki beni uyarması ama zorlamasi degil kesinlikle
tarafından
Zorlamasi demedim istememis oyuzdendir dedim zaten hakkinda hayirlisi
(242 puan) tarafından
Amin inşallah canm
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Bence tesetdure girmeden önce iyice düşünmek lazım esinide düşün oda zor durumda kaliyorr .bende eşinin yerinde olsam asla isdemezdim
(242 puan) tarafından
Ama bu kisisel bisey. Sonucta onu tasiyan benm. Artık istemedigim için tasiyosam sevap islemis olmuyorum. Tam tersi gunaha giriyorum boylede
0 oy
tarafından

image

esin senden sorumlu. Günah kocana ait olur . Her yolu denemesine rağmen olmuyorsa artık günah senin boynunadir . 
(242 puan) tarafından
Aynen öyle bende bundan bahsediyorum..
0 oy
(5,483 puan) tarafından
Canımcığım senin sunduğunu gerekçe bana biraz saçma geldi, şal takmak zor geliyo hadi açıklayım demek açıkçası garip. Hakkını veremiyorum en azından örtü benden davacı olmasın diyosan yine senin tercihin ama ikiniz de bayağı çocukça davranıyorsunuz
(242 puan) tarafından
Tam tesettürlü olmadığım için bi salla tesettürlü olmanın hicbi anlami olmadigini dusunuyorum.
(5,483 puan) tarafından
Haklısın tatlım, gereği gibi değilse Allah'la senin aranda
(5,483 puan) tarafından
Ben de pantolon tunik giyiyorum üstüne ferace giyiyorum. Evet şeytan bana da vesvese veriyor, adam akıllı namaz kılmıyosun dikkat etmiyosun diye ama ben kendimi düzeltmeye çalışıyorum. Geçici ömrüm için sonsuz bir hayat için heba etmemek lazım
0 oy
(895 puan) tarafından
Bu Allah ile benim aramda sozu ne kadar kolay geliyor size.hesabi var unutmayin.bakin bi orman yandi insanlar kacisiyor.bence esinizi psikologa degil kendiniz bikac kez sohbetlere gidin  fikriniz degisir.
(242 puan) tarafından
Keske dinin her seyini dört dörtlük yasiyor olsak. Malesef sadece tesettürle bas kapatmayla din yaşanmış olmuyor. Herseyi ona göre yasamak gerekiyor.
(895 puan) tarafından
Oyle diye diye bu hale geldik zaten.herkes sinavda ful cekmiyor ama ne kadar dogru, o kadar basari
(242 puan) tarafından
Sen tesettürü layigiyla yapiyosan dogru yapiyo olursun. Bu şekilde yaptığın sadece yanls
(895 puan) tarafından
Canim ben kotu bisey demedim sen sordun bende dogru olani soyledim.bunun bencesi sencesi olmaz dogru tektir.hakkinda hayirlisi olsun
(242 puan) tarafından
Amin inşallah canm
0 oy
tarafından
Hayır Allah la senin aranda değil evli isen eşin bekar isen baban senden sorumlu öbür tarafta onlara da hesap soracak 
(242 puan) tarafından
Uyarmakla sorumludur sadece. Zorlama yapamaz canm.
0 oy
(2,089 puan) tarafından
Bende aynı durumdayim ya ben kendi istegimle kapanmadim ailemin zoruyla kapandım geçen gün konuyu eşime açtım olmaz dedi çevrenin söyleyeceklerinden dolayı çekiniyor biliyorum bana evlenmeden önce söyledi açılmak istiyorsan açıl diye ben istemedim şimdi istiyorum o zaman neden istemedin şimdi istiyorsun olmaz diyor çok zoruma gitti yani benimle alakalı herşeye karar vermesi somucta bizimde kendimize göre isteklerimiz var zevkimiz var
(242 puan) tarafından
Aynen öyle canm. Erkeklerdede tesettür denen bisey var o zman onlarda cübbe sarık gezsinler. Gerçekten anlamiyorm
(2,089 puan) tarafından
Yani bende o düşüncedeyim erkek oldukları için kendilerine herşeyi serbest sanıyor dine göre giyinmiyor zaten onlarda bizde onları zorlayalim o zaman
(242 puan) tarafından
Zaten surda yazilanlari okuyunca esimin neden istemedigini o kadar iyi anladm ki. Baksana herkes dinini dört dörtlük yasiyomus. Bi biz kalmsz yasamayan. Yazık ya
(85 puan) tarafından
Cok haksizsin  adam sana sormus  istememisisn  hep kendinizi  dusunmeyin  kendini dusunmuyorsan  diger dunya icin esini dusun rabbim ona sorcak  bunu insan esini  neden bile bile gunah solar sokar oyle seyler duyuyorumki  sanki avrupada 1 toplumun  arasindayiz  avrupandan  farkimiz  kalmamis  Allah affetsin
0 oy
(447 puan) tarafından

Dinde zorlama yoktur” ayeti İslama girip girmeme hususundadır. Yoksa bir müslümanın kafir gibi yaşama lüksü yoktur. Tam manasını bilmeden dinde zorlama yoktır demen yanlış senin açılmak istemen ayrı bi yanlış ama ben sadece bu konuda yorum yapacam eşine de gelecek olursam Erkek, eşinin baş açık gezmesine rıza gösteriyorsa, kendisi de mesul olur. 

(242 puan) tarafından
Riza gostermeyip zorluyosa sevaba mi giriyor ? Tam tesettürlü olmayan birine.
(447 puan) tarafından
Eşin açısın da yapılması gereken çok şey oluyor omdan sonra mesuliyet sana geçiyor ama gerçekten ahireti bu kadar basitleştirme orası daha zor açılmakta sana mutluluk vermeyecek şeytana uyma .
0 oy
tarafından
Bnde öyleyim şuan ama bn aile zoruyla 15 yasimda kapandim cocuklugumu bile yasayamadim.Bakariz falan diyo ama yokuşa suruyo.Bnde tam anlamiyla kapali degilim.Tayt pantolon şal geriden yapiyorm.Bide biz biraz farkli bi yerde yasiyorz.Esimin bazen baktigini goruyorm evet dönüp dönüp tekrar bakmiyo ama bakiyo sonuçta bn yaninda kendimi tuhaf hissediyorum.
(242 puan) tarafından
Zaten o baskasna baktığı icin baskalarinida sana baktirmak istemiyordur canm
tarafından
İşte tamda düşündüğüm bu.
0 oy
(668 puan) tarafından
Beni de eşim illa kapatmak istiyor.

Yok baban haci, babam hacı, çocuk annesisin sen 

Boğuluyorum takarken. Kapaliydim. Okuldayken açıldım. Evlendim eşim ailem ailesi 

Sifira vursam saçımı hala kapan derler mi?
(242 puan) tarafından
Valla bende en sonunda peruk alıp takcam madem tesettur saçtan ibaret. Peruk takncada oluyo demekki. Sonuçta sacm gorunmucek gene :D
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Günah tabiki senin sevabı da öyle eşin seni sadece günahın eşiğinden döndürmeye çalışıyor..eşinin psikoloğa gidicek biseyini göremedim.. ahiretini yakicak pişman olacağınız kararlar vermeden iyice düşünün kardeşim
(242 puan) tarafından
Boylede sevap islemiyorum canm. Tesettürlü bi insan deglm ki zaten sadece sacm gorunmuyor. Peruk takalm o zman kapansn konu
(5,725 puan) tarafından
O da senin bileceğin iş canım her koyun kendi bacağından

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,859 göst.
10 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Xxteenage (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,290 göst.
29 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Dnz737373 (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,872 göst.
5 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gaygqqgyahv 65344 (323 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,651 göst.
5 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (2,004 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,799 soru

24,660,992 cevap

366,737 kullanıcı

...