0 oy
922 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,102 puan) tarafından
Kızlar linclemeyin hamileyim ve sigarayı bırakamadım bı kaç kez denedim ama çok zorlandım cunki bir ugrasim yok hemen aklıma geliyor ama artık gerçekten bırakmak istiyorum yarın dışarıya çıkabilirim alışverişe öyle aklıma gelmez bugün ne yapicam ne uğraş bulucam kendime şaştım kızım olmasa uyurum bı şekilde atlatirim ama kızım var kafama göre hareket edemiyorum tavsiyeleriniz varmı? İlk gebeligimde uyuyarak bırakmıştım doğum yapınca sütüm kesildi sinir stres derken geri başladım ne yapabilirim?

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende çok denedim ama olmadı malesef 
(3,102 puan) tarafından
Hamileyken demi içtin canım
-Reklam-
0 oy
(8,425 puan) tarafından
Ben ömrümde hiç baslamadm ama babam tak diye bırakmıştı biz de anlamadık 10 seneyi geçkin içmiyor kafada bitirmek lazım 
tarafından
Ayy benim babamda öyle
(3,102 puan) tarafından
İnşallah bende birakabilirim
0 oy
(2,594 puan) tarafından
ilk öğrendiğimde 3 haftalık falandı azalttım sonra bir gün araştırıyordum hamilelikle ilgili göbek bağından benim aldığım nefesi aldığını öğrendim akşamına eşimle konuşuyorduk  o kadar kötü oldum ki sigara içtiğimde aslında bebeğimde içiyordu o an bıraktım sana tavsiyem aklına geldikçe meyve, kuru meyve kayısı incir falan, kuruyemiş gibi bişeyler ye odak noktanı ondan uzaklaştır benim eşimde içiyordu işyerinden yakın bir arkadaşım da içiyordu ona rağmen hiç içmedim mesela aklına sigara mı geldi birşeyler ye ya da televizyonu aç cama balkona çık telefonunla ilgilen bir süre sonra alışırsın ben kül kokusundan bile tiksinmemiştim resmen sigara paketini tek seferde içesim vardı ama sürekli farklı şeyler düşündüm ilk zamanlar zor oluyor biraz
(3,546 puan) tarafından
Kız yavrucum nası olurda göbek bağından senin aldığın nefesi alır... Kan yoluyla oksijen alır bebek. Yoksa direk nefes almaz.. Her şey lan yoluyla. Ha duman gitmez ama dumanın içindeki zehirler gider... Onu da plesenta baya Bi süzer. Yediğimiz herşeyi bile süzüyor bebeğe alırken.. Sadece faydalı olan şeyleri alır. Rabbim esirgesin herkesin bebeğini
(3,102 puan) tarafından
İnşallah birakicam kızlar Kübra plasenta sigaranın içindeki zehri almaya yetmiyormuş ben öyle biliyorum
(2,594 puan) tarafından
Benim aldığım nefesi alır derken demek istediğim oydu sonuçta o sigarayı içine çekiyorsun ve bir şekilde vücuduna giriyor o zehir öyle bıraktım bütün hamileliğim ve emzirme dönemim boyunca içmedim
(3,546 puan) tarafından
Tam yetmese bile en azından azaltır canım. Plesenta mucizevi birşey. İnşallah bırakırsın en kısa zamanda
(3,102 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(495 puan) tarafından
Esin bisy demiyormu kiz ugrasacak seyler bul o an is yap cocugunla oyna bisyler atistir ne bilim ole ole unutursun ben ole bagimli dehildim arada bi icerdim ondada esimden gizli esim ogrendi tartistik faln simdi icmiyorum aklimada gelmiyor ilk baslarda geldigi an baska bisyler yapiyordun simdi aklima gelmiyor esimin uzeri agzi faln cok kotu kokuyor simdi bana
(3,102 puan) tarafından
Eşimde istemiyor canım icmemi hani mesela o yakar kafa dağıtmak amaçlı ondan bir iki çekerdim bıraktığım zaman oda söylüyor kizmiyorda hiç kizipta sıkıntıya sokmuyor beni güzel güzel tembihliyo işte bide çok masraf cidden şu pakete verdiğim parayı bı kaç gün biriktirsem daha faydalı şeyler alabilirim inşallah birakabilirim
(495 puan) tarafından
Tabi orasi ole ben ole paket almadim da caktirmadn esimden aldim komsudan aldim ole ama luzumsuz bisymis diyorum ama bnm esim de cok kiziyordu bosanmaya kadar geldik biz
0 oy
tarafından
Eşinde içiyorsa zor bırakırsın evine sigara girmemesi lazım ... Bir duman ben bunu ceksemde olur cekmesemde diye dusun bir çubuk degilmi seni yenemez .. çocuğun sağlıksız doğduktan sonra ah demektense bir kaç ay sıkıver dişini çok canın isterse 2 günde 1 tane iç 
(10 puan) tarafından
Valla ben 5 senedir günde 1 paket içiyordum hamile kaldığımı öğrendiğimde tak  diye bıraktım eşimde hala içiyor sigara evde icirmiyorum ama kimseye anca balkonda
(3,102 puan) tarafından
Eşimde evde değil canım zaten almam zor oluyor köy yerinde oldugumdan köydeki markete gidip sigara alamıyorum anca ilçeye gittiğimde gizli saklı alıyorum bı kaç paket Allahin izni ile birakicam ya vijdan azabı çekiyorum dogurunca doya doya emzirmek istiyorum ama sigara icersem nasıl emziriyim ilk kızımı emziremedim kafam çok doluydu ama doğacak çocuğumu hiç bir sıkıntı olmadan emzirmek istiyorum
0 oy
(12,022 puan) tarafından
Bende ne bileyim cocugum daha agır bastı herhalde gebe oldugumu duyunca bıraktım. 2 sinde de oyle oldu su an 7 aylık ha ha. Emiyor hala içmiyorum. Ama var ya memeyi bırakınca kulaklarıma bile yakıp iççem=D
(3,102 puan) tarafından
Canım hiç başlama bence benim sütüm kesildi sonra sinir stres yakiyim bı tane dedim ardı arkası kesilmedi ha belki tekel icseydim böyle olmazdim ama tütün ile başlayınca tekrar bağımlı oldum galiba
0 oy
(10 puan) tarafından
Yaklaşık 5senedir gün de 1 paket içiyordum hamile olduğumu ögrendigin gün tak diye bıraktım canım sadece 1 -2 kere çekti şuan 7 aylık hamileyim 
(3,102 puan) tarafından
Ne güzel canım cidden kafam rahat olsa uyuycam bı şekilde atlatcam
0 oy
tarafından
Valla bende kendime şaşırıyorum ama hamileliğimi öğrendiğim an bıraktım 
(3,102 puan) tarafından
İnşallah banada nasip olur
tarafından
İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun bırakamazsanız bile ona göre beslenin en azından günde 2-3 lt su için muhakkak her gece yoğurt yiyin
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Bir arkadaşım büyük bir yemin etmiş, eğer içersem bu olsun gibi.. 6 senedir içmiyor.
(3,102 puan) tarafından
Bende öyle yemin edicem ama yeminimi tutamam diye korkuyorum
0 oy
tarafından
Olmuyor olmadı ..
(3,102 puan) tarafından
Canım ilk kızımı emziremedim ama bu doğacak çocuğumu emzirmek istiyorum sigara icersem nasıl emzireyim
tarafından
Ben ilk 2 hafta içmedim su 10 gündür iciyorm duramiyorm emziriyorumda ama bol bol su et vs tuketiyorm
(3,102 puan) tarafından
Zor canım gerçekten ya keşke icmesek ama lanet bişey başlaması kolay ama bırakması zor
0 oy
(937 puan) tarafından
Ne hamile iken ne şimdi bırakamadım ben 
(3,102 puan) tarafından
Canım doğumum yaklaştı 2 ay dediğin nedir ki su gibi geçiyor zaman doğacak çocuğumu sigara icersem nasıl emzireyim sürüde kesiyormus zaten öyle biliyorum bu çocuğumu emzirmek istiyorum doyasiya
(937 puan) tarafından
Oğlum 14 aylık oldu hala da emdiriyom sütümü falan kesmedi sütü neden kessin ki yok öle bişey
(3,102 puan) tarafından
Öyle diyenler oluyordu canım bende bilmiyorum yani

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 529 göst.
1 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kubra1992 (3,546 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 255 göst.
0 oy
10 cevap 504 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hande123 (126 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 215 göst.
17 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kardelen.kardelen (77 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,502,449 soru

24,532,039 cevap

360,006 kullanıcı

...