Eveeet kiizlar ilk sorum bu olsuun merak ettim hemde basimda böyle bi durumda olabilir ileriki zamanlarda :DD
Esimin babasi vefat etmis.Bekar erkek kardesiyle annesi beraber kaliyorlar suanda erkek kardesi askere gidecek 2 sene sonra felan siz olsaniz cagirir misiniz kayinvalidnizi? Bizim hic bi problemimiz olmadi simdiye kadar yani olmadiysada benim sayemde orasi ayri bi konu.Kayinvalidem cok konusur bagirarak konusur kafam siser desem yeridir.Bide bazen cok gereksiz konusuyor ben bilirim seyinde yani esim annesinin huyunu bildigi icin böyle beraber oturmalara felan hic yakin bakmiyor arada dayisigil felan derler onlara karsi gelir ki ayri olmak daha iyi gercekten ona göre oluyorsun birken olmuyor bana göre.
Birde kizlar sunuda ekliyiim kayinvalidemle beraber onlarda da bizde de kalmisligimiz var. Ama her sabah yattigimiz odaya girer basimizda oturur esime seslenir kalk hadi diye haliyle benimde canim skıliyor.
Arada kayinvalidem de kalır bizde canım yani arada dediysem geçen gün kızım hastalanmıştı oglumada bulaşmasın diye yardım etmek için 3 4 gün kaldı allah razı olsun ben kalabalık aile ortamını çok severim ama esim pek hoslanmiyo düşün ben arar çağırırım annelerini eşim ne gerek var der kızar anne kalın derim eşim anne gidin yataginizda yatin der.. Arada kalmakta sıkıntı yok ta hep yaşayabilirmişim bilmiyorum ki istemem de hep kayinvalidemle yaşamayı.. aile olamiyosun kendi annemde babamda onu gördüm babannemlerle birlikte yasiyoduk annem babam karı koca olamamıştı babannemi n dedemin çocuğu gibiydiler hiç kârı koca gibi degillerdi.. bir aile kurulduysa bütün sorumluluk karı kocanın olmalı diye düşünüyorum kimse yönetmemeli akıl vermemeli karışmamalı.. kârı koca bir aile olmalı eğer işin içine anne baba giriyorsa karı koca değilde evlat gibi olunuyor..
Benden önce eşim istemez evde rahat giyinmeye rahat davranmaya alıştı bi misaifr gelip gittiginde bile çok şükür gittler diyen biri bende rahat edemem benden önce görümcem yada büyük eltim varsa bence onlara düşer ilk olarak tabi Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Sende kısa süreliğine kalıcı olmamak şartıyla çağırabilirsin bir haftalık filan
Bizi anlatmışsın canım ay sonu askere gidecek kaynım kayınpederim de dışarda çalışıyo ama çağırmayı düşünmüyorum
Benim kaynanayı anlatmişsın :) bagira bagira konusur herseyi ben bilirim der kaynanalık yapmaya calisir tek gelin benim kaynım daha okuyo evlencek falan zaman var baya kayinbabam ölse Allah gecinden versin yanıma cagırrım. Sevsemde sevmesemde saygı şart eşimin annesi onu dogurdu buyuttu benim annemde tek olsa yanımda kalmalı kaynanamda. Tek başına kimsesiz gibi olmaz gunah bizde evlat sahibi olcaz diye dusunuyorum :)
Nekadar bakmazdm desekte yerine gore mscbur kaliyoruz , okadar yaptklarina ragmen tamamen sildim o derecedeyim ama hastayms sozde esim aradi gene kalktm geldim , evini toplayp yemegni corbasini yaptm o da yatiyo yuzume bile bakmadi , hosgldn bile demedi yapiom ama Allah bilsin napim , ele dusse bakmam kizi baksn diyorum ama sanirim oyle olmicak bilmiyorm , neler olacak
Anladigim kadariyla kendi kendine bakabiliyo sadece beraber yasamaktan bahsediyosun .. İnsan annesine bakmaz mi ne ayip şey tabiki bakarimda beraberde yasarim
Ben kaynanamı hiç sevmem oda beni sevmez ama eğer mecbur kalırsam bakarım allah rızası için tek bırakmayda içim elvermez çünkü bizlerde yaşlancaz biz bakalım ki ilerde bizim çocuklarımızda bize baksın
muhtaç olsa elbet bakarım ne olursa olsun ama kendi işini görüyorsa bakmam niye bakiyim ki benim babannem 70 yaşında evi barki ayrı annemden guzel yemek yapar ne diye mesela ona bakalim ki he sürekli gider geliriz tabi
Eşim gelsin kalsin derse getiriim. Ama kendi evime ben gidip olarda kalamam benim evim benim esyalarim olursa bence cok sorun yaşamam
Bnm kaynanam gelirdi baya kalirdi. Ayda 15 gun bizde kaliyodu. Ameliyat oldu 3-4 ay bnde kaldi baktim sonra evine gecti. Ama bnm kaynanam iyidir bni cok sever bnde onu severim 2 bucuk yildir evliyim birbirimizin kalbini kirmamisizdir. Sagolsun bni cok dusunur
Şuanda da birlikde oturuyoruz zaten kayinpederim vefat etti ben doğum yaptığımda Allah razı olsun ayağıma kadar yemeğimi tabak hazırladı getirdi hasta haliyle yemekler yaptı yedirdi rahatsizlandim ilk günler gece yarısı kaldırdım sabah ezanından kaldırdım kalktı baktı hastahaneye gidim diye bı kaç kere de uyumak için kaldırmışdim :))) kalktı baktı sağolsun şimdi o hasta zatürre olmuş ben ona bakıyorum evimiz dublex aşağıya inmeye mecali yok kahvaltısını çayını nane limonun çıkartıyorum hamileykende hiç mutfağa sojmadim yapardım kendim son güne kadar
Eli ayağı tutuyorsa niye sizinle yaşasın ki canım? Ziyaret edin, arada yemeğe davet edin sonra herkes evine...
Ben otururum kaynanam cok iyi ama kaynanam benle oturmaz biyerde uzun sure kkalmaktan sikilir cocugu okadar cokkki bi gun oonda bi gun digerinde bize gelmesi 1haftayi bulyo evimizde uzak tabi ben uzaktayim tek digerleri hep ic ice yakin sitelerde oturyo
Sadece kaynının askere gitmesi dışında bütün yazdıkların aynı benim başımda olanlar :D benim kaynima da evlenecek kiz ariyoruz evlendirirsek yalniz kalcak:D ama ne o bizimle beraber kalir ne de ben cagiririm istemem yani. Beraber yasamak cok zor. Dedigin gibi kaldigimiz zamanlarda seviyesizce odaya dalar kari koca mi var diye dusunmez bende kapıyı kilitliyorum sinir oluyor :D yani bacım muhtac olmadigi sürece cagirmam ama ne zaman yaslanir muhtac olur yalniz kalamaz o zaman ayri konu.
Bakardim. Kendisi bilmezse yaptığım iyiliği Allah bilsin yeter. Ne ekersen onu biçersin. Sonuçta senin annende var sende anne olucaksin yada annesinin ve oda bu anne. Ve ben kayinvalidemle yaşıyorum yeme içme bir. Ayrı olmak isterdim ama sabrediyorum yaptığım şeyi Allah rızası için yapıyorum öyle niyet ediyorum. Sende öyle yap
bn 20 yillik evliyim ve kaynanamla oturuyorum
1,491,553 soru
24,372,862 cevap
348,149 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın