Başka posta yazdım sana da yazayım:)
Ben neredeyse 10 yıldır yaparım hiç erimez, suyu dupduru olur. Detayına kadar yazayım.
Turşuyu her zaman 500 ml lik cam kavanoza kurarım, kapalar yeni ve steril olur.
Suyunu akşamdan ayarlarım.
Su için, 1 litre suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu.
Temiz su olacak suyu kaynat, bir iki dk kaynasın. Tuzu içinde erit. Ertesi gün kur.
Kavanozun altına sarımsakları koy 5 diş ve ortadan ikiye bölünmüş şekilde koy. (Aslında sarımsak güzel tat verir. Sarımsakları istersen 3 tane de koyabilirsin.)
Üstüne yıkadığın sebzeleri kavanozun yarısına kadar koy ortasına yine sarımsakları aynı şekilde koy. Yine üzerine sebzeleri koy. Üstüne yine Sarımsak koy.
Kavanozun üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu koy.
Kavanozun yarısına kadar dünden hazırladığın sudan dök.
Geri kalan kısmı da üzüm sirkesi dök.
Kavanozun ağzına kadar değil de bir parmak kalınlığı kadar boşluk kalacak şekilde sirkeyi dök
Sirke asit olduğu için yükselecektir.
Ters çevir bir gece beklet.Ertesi gün karanlık yani güneş görmeyen yerde muhafaza et.
En önemlisi sevgiyle kur.