Enes b. Malik radıyallahu anhtan: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem: “Bu gece bir oğlum oldu. Ona babam İbrahim’in ismini verdim.” buyurdu. (Daha sonra Enes) hadisi (n geri kalan kısmını da) rivayet etti. (Enes, devamla şöyle) dedi: “Ben (bir süre sonra) o çocuğu Resûlullah’ın huzurunda can verirken gördüm. (O sırada) Resûlullah’ın gözlerinden yaşlar boşandı da (şöyle) buyurdu: Göz yaşarır, kalp üzülür, fakat biz Rabbimizin razı olacağı sözlerden başkasını söylemeyiz. Ey İbrahim biz senin (ölümün)le gerçekten üzgünüz.” Allah’ın aldığı ve verdiği her şey Allah’a aittir. Her şey Allah katında belirlenmiş bir müddet, bir ömür iledir. Hepimiz birgün öleceğiz kardeşim senin ona dua onun adına yaptığın her hayır ona rahmet olarak dönecektir .. insanın amel defteri evlatlarında kapanmaz hep ordan ona sevap olarak geçecektir .. rabbim bütün ölülerimiz bizi cennet ehlinde rabbimizn bizden razı olduğu topluluk olarak huzuruna çıkarız inşalalh
ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun kuzum ölüm böyledir işte bir varmış bir yokmuş yüreğin yanar için kan ağlar ama giden geri gelmez
1,493,187 soru
24,397,750 cevap
349,891 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın