Aslımm bak şimdi evet herkesin niyeti günahı sevabı kendine ama doğruya doğruyu valla mesela 5 yaşında çocuga Atatürkü ilmek ilmek işleyip haşa taptırıp, olmazsan olmazdık ((tövbe estağfurullah)) diye öğretmekte beyin yıkamaktır mesela. Ama dinini Allahı namazını niyazını öğretmek tuhaf karşılanıyor genel olarak. O zaman bırakalım Atatürk'ü de onun kararına, büyünce öğrenip tanısın o karar versin, ikiside aynı şeye çıkıyo. Benim oğlum 16 aylık şimdiden kelimelerimizle öğretiyoruz Allah 1 yap diyoruz mesela. Babası dizine oturtup namazdan sonra nazar duaları okuyo oda dinliyo, tesbih veriyoruz eline aşina olsun diye. Babası namaz kılarken sevincinden çıldırıyo etrafında dolaşıyo paçalarına yapışıyo takkesini almaya çalışıyo sonra yanına oturup izliyo. Çünkü hep böyle yetişti gördü bu zamana kadar inşallah da devam ettircez. Bu baskı değil, yobazlık değil, yada bizde at gözlüğü takılı değil. Bu anne babanın dinen zaten yapması gereken şeyler. Ben çocuguma bunları öğretmezsem öbür tarafta hesabını veremem. Bunlar baskı değil teşvik etmektir, arkadaşta nasıl teşvik ederim diye soruyor ama her yorumda asla zorlama, zorla olmaz bilmem ne yazılmış. Teşvik etmek ayrı baskı kurmak zorlamak ayrı şeylerdir. Sanırım kelime anlamını bilmiyorlar :) Buda benim fikrim. Dipnot:kapalı değilim inşallah birgün bende kapanırım, çocukluğum gençliğim camilerde geçti sayısız hatim ettim çok iyi kuranı kerim okurum tecvit bilirim, dini bilgim kendimce iyidir. Keşke kapalı da olsam, demekki onunda bi zamanı var Allah herkese yaşatsa keşke bunu...