0 oy
202 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,518 puan) tarafından
Arkadasim adına soruyorun bu soruyu. Bekarkende sürekli ilac kullanirdi olurdu adet ilaci biraktigi anda kesilirdi adeti aylarca olmazdi.. Doktir belirli bi hastalik ismi de vermemiş h8c bir zaman. Kullandigi ilaclar hep dogum kontrol hapiydi. Simdi evlendi bi kac aydır bebek istedigini ve olmadigini söylüyor. Doktora gidecek. Ama bende merak ediyorum bu sekilde adet görmeyen hamile kalabilir mi..yada cevrenizde boyle olup da kalan varmı.. Kiz bana soruyo senin bebegin var nasil. Olacak diye. Yumurtlama gununu hesablayacagm bisey yok. Anlayamadim hic. Kür felan tarifi de bildiginiz varsa söylerim kiza denesin. 

8 Cevaplar

+1 oy
(889 puan) tarafından
Yani düzenli adet olsa cok daha iyi olur onun icin uzman bi kadin doğuma giderse bu durumn cozulcegini düşünüyorm 
(1,518 puan) tarafından
Cok gitti kiz  ilav kullanmakdan artik gina geldi garibime. Saatine göre ilaclsri vardi degisik degisik
(889 puan) tarafından
Ya illaki daha iyi bi doktor vardır normal bir gebelik döngüsü için her ay adet olmasi lazim tabiki olur olmaz demiyorum ama bunlar hep düşük ihtimaller vardir illaki iyi doktorlar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende aylarca olmayıp olurdum aşırı olurdum hemde evlendikm 3. Günü âdet oldum 1 hafta sürdü adetten q ya da 2 hafta sonra hamile kaldım cnm şimdi oğlum 7 ncı ayın içinde diş çıkarıyor
(1,518 puan) tarafından
Maşallah canim
0 oy
(415 puan) tarafından
Tabiki dk gidip tedavisini görsün ihmal etmesin ben ilk bebeğim tedaviyle 2. Ve 3. Bebeğim 5 ay adet görmeden oldu yani Mevla ol dedimi oluyor ama tabiki tedbirini alıp takdirini Rabbime bırakmak lazım 
(1,518 puan) tarafından
Canim tedavin ne jadar surdu neyin vardi
(415 puan) tarafından
Polikistik över 3.5 sene sonra öldü bebeğim ama yanlış tedaviler gördüm son gittiğim profosordu gördüğüm tedavileri ilaçları görünce seni mahvetmisler bunlara gerek yokmuş dedi ve yumurta büyütücü ilacla 21 gün sürdü tedavim birdahaki ay hamileydim
0 oy
tarafından
Büyük ihtimal arkadaşınız pcos yani polikistik over sendromu var öyle gözüküyor. Tek doktorla kalmasın benim iki arkadaşıma da gittiği doktor pcos yok demişler ısrarla sizde pcos var dedim başka doktorlara gittiler pcos cıktı, bu şekilde yumurtlama hesaplayamaz fakat adet olmadan hamile kalan kişiler biliyorum pcos olup tamamen Allahın takdiri
(1,518 puan) tarafından
Canim cok doktora gitti. Kendi memleketin de ayri üniversite okurken ayri gitti
tarafından
Ama mutlaka bir sıkıntısı olması gerekiyor adetin bötle gecikmesi asla normal değil
(1,518 puan) tarafından
Sordum canım swnin dediignden varmis
tarafından
Evet tahmin ettiğim gibi onun da tedavisi var klomen + çatlatma iğnesi gibi
0 oy
(6,047 puan) tarafından
Eltim öyle canım oda ilaçla adet oluyor. 4 yıldır evli 2 defa aşılama yaptırdı tutmadı. Gebelik sürecini zora sokuyor. 
(1,518 puan) tarafından
Hade ya.
(1,518 puan) tarafından
Bu cevabi soylemeyim ona. Üzülür zaten telqsli
(6,047 puan) tarafından
O yüzden en hızlı şekilde yeni evlendim demeden doktora falan gitsin ihmal etmesin
(1,518 puan) tarafından
2 ay bekleyecem dedi.
0 oy
(101 puan) tarafından
Benım arkadasım aynıydı, evlendi hiç anlamadan hamile kaldı. Sonra bebek 6 aylıkken hiç regl olmadan hamile kaldı. Benım adetim hep çok düzenliydi hiç şaşmazdı günü 1.5 yıl denedik olmadı tüp bebek yaptık. Bu işler belli olmuyor yani 
(1,518 puan) tarafından
Anladim canim.
0 oy
tarafından
Benim arkadaşıminda böyle sıkıntısj vardı üç ay olmazdi . Bende polikistik over var bende işe yaradı arkadasim da da yaradı. 15 gün boyunca sabah akşam aç karnina kahve rengi kabuklu soğanı soyup bir buçuk su bardağı suda beş dakika kaynatıp ılık ılık içsin. Adet olduktan bir hafta sonra yapacak bunu ve kesinlikle doğum kontrol hapı vs kullanmicak bu kürü bir sene de iki kere yapılır 15 gün boyunca uymaz ise 6 ay sonra tekrar yapması gerekir
0 oy
tarafından
Ovülasyon testiyle hesaplana bilir takvime inanma 
(1,518 puan) tarafından
Adet görmeden yapılır mi. Yumurtlama olur mu yani
tarafından
Olabilir , ovülasyon testi yapman lazm yumurtlamanı görmek için

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 1,322 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy