Merhabalar arkadaşlar.
Benim bebeğim 2765 gr doğdu. Yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımdan 2650 gr olarak çıktı. Sarılık da geçirdi ayrıca. İlk başlarda kilo alımı yeterli değildi. Son doktor kontrolümüzde ağırlığı 3605 grama ulaşmıştı ve doktorumuz yeterli olduğunu söylemişti. Yarın kontrolümüz var. Bugün kayınvalidem de kayınpederim de "bakalım kaç kilo almış, kilosu düzene girmiş mi?" dediler hep. Geçen kontrolümüzde zaten düzene girmişti, dedim ben de.
İlk başlarda kilosu yeterli olmadığı zamanlarda bu kilo meselesi o kadar çok konuşuldu ki. Tabi bu sorun da bir şekilde süte varıyor. Ayrıca eltimin çocuğu ile kıyaslanıyor. Eltim sütün yanında mama da vermişti. Çocuk ilk ay 1600 gr almış. Ne yapayım ben şimdi benim bebeğim o kadar kilo almadıysa?
Eltim kendisi ebe. Her ay 1 kilo alması lazım diyip durdukça evdekiler de 1 kilo aldır bebeğe diyorlar bu sefer. Bebekler illa ki bu üst sınıra ulaşmak zorundalar mı? Benim bebekliğim de, eşimin bebekliği de hep zayıf olmuş. Annelerimiz öyle söylüyor. Bu durum ırsi olamaz mı?