Nefis yemek tarifleri Gümüş Meriç tarifi malzemeler de lor peyniri var ben kullanmadım ama isteyen katabilir. Ben biraz sulu oldu bende yulaf ezmesi kattım göz kararı öyle blender ile çektim. Çünkü ben küçük bebeğim var diye malzemeleri yarımşar yarımşar arttırdım
Malzemeler
1 Su bardağı Kırmızı Mercimek
2 tane Yumurta
1 /2 Çay bardağı Süt
1/2 Çay bardağı Yoğurt
1 tatlı kaşığı çekilmiş kaya tuzu
2-3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1/2 Çay kaşığı karbonat
2-3 Yemek kaşığı Lor peynir (isteğe bağlı ) ben ekliyorum
Hazırlanışı
Bir bardak kırmızı mercimeği akşamdan iyice yıkayın ve 1, 5 Su bardağı suyla ıslatın.
Sabah ıslanmış mercimeğin suyu varsa süzüyoruz ve diğer malzemelerin hepsini üzerine döküp blendırdan geçiriyor pürüzsüz bir hale getiriyoruz.
Diğer tarafta kalın bir tavayı ( teflon veya döküm tavayı) ısıtıyoruz, üzerine çok az zeytinyağı veya tereyağı sürüp hazırladığımız mercimekli malzemeyi tavanının büyüklüğüne göre kerpten kalın olacak şekilde döküyoruz, ve ağzını kapatıp ocağın altını kısıyoruz ( püf noktası burda kısık ateşte pişecek yavaş yavaş )
Arada bir altına bakacağız kızarınca ters çevirip diğer taraftını da pişirip tavadan alın hepsi bitince servise hazır (ekmekler soğumadan kesmeyin)