0 oy
832 göst.
Diğer kategorisinde (64 puan) tarafından
tarafından kapalı

Kız kardeşimin arkadaşları evleneceği kişi icin ayrıntıli dua edip istedigi gibi biriyle evlendiğini soylemis.kız kardeşim bekar ve merak ediyor bu kadar ayrıntılı mı dua etmek gerektigiyle ilgili yani olması gereken ozellikleri soylemek gibi.

Siz de ayrıntılı dua etmiş miydiniz bu konuda ?  Dualarınızda istedikleriniz oldu mu?  (Kiz kardesim cevaplarınizı okuyacak ♡

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

29 Cevaplar

0 oy
(7,792 puan) tarafından
Canim ne istedigin konusunda syrinti vermek gerek zaten Allah im bana bir evlat ver dedin ama nasil evlat? 

Allah im bana hayirlisiyla senin yolunda olan saglikli bir kız evlat ver dersin e hayırlısı ise olur yani. 

De ben heo harry styles la evlenem diye dua ederdim her dua da oldugu gibi kabul muyodur :D sen iste rabbim dikerse verir.
-Reklam-
0 oy
(2 puan) tarafından

Şöyle birşey var kaşı gözü bilmem ama ben bakarken her namaz kildigimda allahım ne olur hayırlı bir eşim olsun namaz kilsn kuran okusn ne olur dedm çok ısrarla dua ederdim okadar kişi beni istedi hiç brinii istemedim sevgilim oldu onunla sözlendik ama bir türlü düğümüz olmadı yaslar oluyordu erteleniyordu bende busefer onla evleneyim diye ısrarla dua ettim tek gecede 40 50 tane yasin okuduğumu hatrliyorum diğer gün düğün günüm belli oldu duam kabul oldu hemen. Ama gel gorki eşim duanın tam tersi biri namaz kuran hcbiri yok tam tersi alkol dahi alıyor.  Yani anlamadim kaderimmiydi yoksa ben ısrarla dua edince rabbim geri mı çevirmedi anlamadim ha desenki mutlu musun coook mutluym allah eşimden razı olsn nazar değmesin hala sevgli gibiyiz asla ne bir saygısızlk ne bir sevgisizlik oldu aramızda ama dini acıdan malesef kuran okumuyor namaz kılmıyor dua ettiğine bile şahit olmadim içini bilemem.


(64 puan) tarafından
Sonuçta kaderimiz kendi çabamıza da bağlı. Dua hem fiille hem de isteyerek oluyor. o şekilde dua etmişsiniz ama duanıza göre birini seçmemişsiniz. Ama yine de mutlu olabileceginiz bir insan denk gelmiş. Eşiniz icin de dua edin ona da vesile olmaya çalısım tavsiye vererek
0 oy
(2,979 puan) tarafından
Hayırlı eş hayırlı iş hayırlı evlat diye dua ederdim çok şükür eş iş tamam evlatta var inşallah hayırlı olur vatana millete ❤️
0 oy
(1,297 puan) tarafından
Sadece dua ederken çok dikkat etmek lazım.ayrintili etsin tabikii. Bn uzun boylu olsun diyordum mesela bı özelliği için eşim 2 metre bn 152. Yani özellikle söylüyorum ayrıntılı etsin.
0 oy
(2,423 puan) tarafından
Bunlar değişebilen şeyler tabiki allahtan istenir hersey olup olmicagini da yalnız Rabbım bilir. Ama bunu işte ayryntibistedim verdi gibi dillendirmek de değişik bisi. Kulla Allah arasında olan bisi istediğin ayrıntınin hayırlı mi değil mi onuda Allah bilir. Allah gönülleri bilendir. Ben hep şu şekilde dua ederim allahim. Gönlüm de olanın hayırlısını senin rızan olanını ömrüme nasip et.. 
0 oy
(609 puan) tarafından

Ben öyle bilmiyorum ama nasıl dua edersek ve bizim yaşayacağımız varsa onu yaşıyoruz o oluyor dua ederken de cok dikkat etmek gerekiyor ayrıntılı degil de dikkatli bir dua :) 

0 oy
(1,403 puan) tarafından
Rabbim isteyin vereyim demiş . Nasıl ve ne istediği dua sahibine bağlı duada sınır olmaz diye düşünüyorum. Bende hep eşim babamın iyi özellerine benzesin diye dua etmişimdir.
0 oy
(4,700 puan) tarafından
Bak kuzum bir abla var hep derdi ben kızım için çok dua ettim şöyle olsun böyle olsun diye sonra Allah hepsini verdi ama ben gurbetti söylemeyi unuttum Allah bu sefer benim kızımı gurbete gönderdi hem de yurt dışına keşke ilk onun için dua etseydim dedi illa unutulan şeyler oluyor ama tabiki duanın sınırı yok isteyebilir yani benim tip olarak kriterim yoktu ama dini açıdan çok yüksek bilgili istedim elhamdülillah eşim zaten öyle biri vaiz olcak yakında eğitim aşamasında bide İslam hukukunda yüksek lisans yapıyor yani ama eksikleri var mı fazlasiyla var o yönlerden de keşke dua etseydim diyorum eşimde ben de uzun boylu zayıf beyaz tenli isterdim fiziki anlamda istedikleri tam olarak öyleyim :) 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 573 göst.
19 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Panikanne (427 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 695 göst.
0 oy
21 cevap 404 göst.
0 oy
17 cevap 511 göst.
6 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

397,148 soru

11,878,249 cevap

35,994 kullanıcı

...