İlk baştakinden başlıyorum o zaman :) Eşimin ailesi küçükbaş hayvancılık yapıyor.. Kurbanda kurbanlık satışı yapıyorlar, kesmesini bilmeyenlere kesim de yapıyorlar, ilk iki gün çok yoğun ve yorucu oluyor.. Evlendiğimizin ilk bayramında biz de gittik, iki gece, tek göz çadırda yattık, yardım ettik şudur budur.. Ben alışık olmadığım için pert oldum tabi.. Kaynanamgilin de evi var ama hayvanları olduğu için orda değil de çadırda kalıyorlar.. Evin içinde eşyaları var, benim akıllı eltim de üst katta oturuyor, kapıyı açık bırakmış, eve fare girmiş.. Görümcem aradı, temizlik yapacaz gel sen de yardım et diye.. Ben de elimden geleni yaparım ama kurbanın yorgunluğunu bile atamadım ben, biraz halsizim dedim.. Bu, bu sözümden kavga çıkardı.. Ben de sizi adam yerine koyup yardım ediyorum, halsizim deyince laf oluyor dedim.. (Benim ailemde adam yerine koymak demek, değer vermek anlamında falan sıkça kullanılır).. Kaynanam sen insan yerine koymasan biz insan değil miyiz diye lafı çekmiş de çekmiş, bana küsmüş.. Benden de kızımdan da özür dileyecen demişti, ben de dilememiştim tabi :) :P