MERHABA, HAYİRLİ CUMALAR
Şimdilerde namaza basladim 4 gündür 5 vakit kılmaya özen gosteriyorum daha cok yeni korkuyorum acaba birakirsam ya yapamazsam, dua bile edemiyorum namaz sonrasi beceremiyorum iki lafi bir araya getirip ne dicemi bilemiyorum kendi ailem harici pek bisey diyemiyorum duamda rabbime uzuluyorumda, sanki Gosteris icin basladim gibi namaza zannediyorum kendimi, 9 aylikda bir oglum var zor olurmu namazlarimda esimlede ne zamandir kopuk ilestisimimiz var diyorumki kendime baslaman lazim biryerlerden esiminde hic namazla surelerle alakasi yok bilmiyor ickide vardi biraz arayla, dedimki once kendini duzelt yoksa karsidakine once sen duzel demekten oteye gidemiyorum lafta ikimizde vedakarlik yapiyormuşuz. Goremedigim bi vedakarlik esim müstehcen seylere yonelmisti bayadir bende hep uzulurdum susardim bu ensonkinde 1 aydir baba evindeyim kaldiramadim herkes acaba bosandilarmi gozuyle bakiyo, kabullendim yine kınamak istemiyorum boyle evliligimiz hepten biticek az daha uzarsa bi kopukluk var anlamadigim, beni sucluyor senin yuzunden ben bakiyorum oyle seylere falan diye eşimde beni hiç aksatmaz o konulardada sever sayar soguk degildir ama aramizda iyiydi ben vazifelerimi yerine getirmeye calisiyorum neyse. Sallandim bi suredir kardesim var sagolsun abla namaza basla lutfen yarin birgun oğluna ne diceksin sen yapmazsan o yaparmi sen ona Allahin emirlerini gostermezsen pekistirmezsen sen yapmazsan oglunda ogrenemez dedi hep diyodu ama kilamiyordum dedim zamanla, vesvese geliyo yapamiyorum diye taki ogün yine konusu acildi ben hemen aklima gelir gelmez abdest alip yoneldim hemen namaza cunku dursam o istek gidiyor. Yazdim oyle hakkinizı helal edin
Kusura bakmayın rahatsiz ettim uzunda yazdim biraz, Helal edin.
İnsanın evvelâ şunu bilmesi gerekir ki, biz insanlar bu dünyaya bir takım imtihanlara tâbi tutulmak için geldik ve kaderimize yazılan imtihanları en güzel şekilde geçmek için çabalıyoruz dağların taşların kaldıramadığı yükü kuluna yükledi ise Mevlâ, vardır elbet bir bildiği. İnsanın en ufak bir zorluk karşısında hemen pes etmek Hem, hiçbir nefse taşıyamayacağı yükü yüklemeyiz diye bir ayet var ve boş değil Bu ayeti kendine düstur edinmeli insan Benim yaşamıma devam etmemin sebebi de bu Ben bu dünyaya bir takım imtihanlara tâbi tutulmak ve Rabbimi tanımak üzere gönderildim Öyleyse benim en büyük derdim Rabbimi tanıyabilmek olmalı Selâmetle, çok gec kaldım belki namaza rabbimi tanimaya, şükür ne zamandır boğusuyorum icimde kılmak icin cabaliyorum utaniyorum muslumaniz ama namaza zorlanan bi toplumuz, Allaha isteyen herkese nasib etsin, beni ve benim gibileride daha cok namaza bagli kilsin. Rabbim, biliyorsunuz dun deprem oldu oglum kucagimdaydi tirnaklarini kesmek icin kucagima alip yere oturmustum dalmisim sallanmaya basladim oglum kucagimdayken, ben biran başim donuyo bayilicam zannettim o an bi el bogdu sanki kardesim dedi abla deprem oluyo diye belkide dakikalarca ağladim, istemsiz çenem titriyo babama sarildim babam niye agliyon sen buyuksun korkma diyo ama daha sıkı tutup hickira hickira agladim, ya alnim secde gormeden ölseydim ya rabbimin yoluna yönelmeden bu durum basima gelseydi cok suclardim kendimi, rabbim Yar yardimcimiz olsun ve bizlere merhamet etsin