0 oy
1,687 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
4 kişilik aileyiz keyfi hiçbişey almadık sadece ihtiyaçları aldık bugün 900 tl tuttu kendimizede bişeyler alsak demek 1500 bulur nolucak böyle ya her markete gidişimde 2 kat fazla zamla karşılaşıyorum :(

50 Cevaplar

+1 oy
(7,654 puan) tarafından
Cook ne sen son ne ben soyleyim 
tarafından
Neyseki diyetteyim yemiyorum haha☺☺☺ama yine cok tutuyor masraf
(7,654 puan) tarafından
Ooo haydee hatçe
tarafından
En sağlıklısı işte hem yemicen hemde kilo vercen☺☺
(7,654 puan) tarafından
Öyle olmuyor o isler sağlıklı beslenen saglikli zayiflar mesele yagdan gitmesi kas giderse büyük sıkıntı
(580 puan) tarafından
Güncel haliyle bizim ailemiz 2 kişilik ama eşimin iştahı yerinde, 4 kişilik gibi yiyoruz,

-Haftalık pazar alışverişi meyve hariç 200 TL civarı (aylık 800)

-Aylık 4 kilo kıyma+kuşbaşı (Aylık 450)

Zeytinyağını toptan 6 aylık aldık Aralık 2021de(18 litresini 600 TL ye ama şimdiki fiyatlarda mümkün değil, aylık 3 litre güncel fiyatıyla 150 TL ye geliyor)

-yıllık yaklaşık 30 kilo un kullanıyoruz hamur vs işler için)

-10 litre ayçiçek yağı aldık kızartma vb işleri için aynı şekilde 1 sene gitsin diye Aralık 2021 gibi. (180 lira, aylık 15 liraya geliyor, fiyatı güncellersek aylık 30 lira hemen hemen)

-Sene başında 24 adet 860 gram salça aldım, ayda 2 adet kullanıyorum  (güncel haliyle aylık 20 lira civarı)

-Kasım 2021 gibi 50 kilo ceviz aldık 1-1buçuk yıl gider, ayda 3 kiloya yakın ceviz tüketiyoruz, hem atıştırmalık hem de un haline getirip ekmeğini yapıyorum, güncel haliyle aylık 150 lira da bu tutuyor)

-Haftada 1 kere yarım kilo somon alıyorum, aylık 2 kiloya geliyor (360 lira civarı)

-Haftasonu kahvaltılarında fırından eşim hamurişi alıyor her alışverişi 30 lira civarı (aylık 240 lira)

-Ayda 3 kilo çay tüketiyoruz (120 lira)

-Ayda yaklaşık 6 kilo peynir tüketiyoruz ( aylık 600 lira)

-Ayda yaklaşık 2 kilo zeytin tüketiyoruz (aylık 100 lira)

-Ayda 1 kilo civarı tereyağı tüketiyoruz (Aylık 100 lira)

-Pirinç, mercimek, bulgur, baharatlar, barbunya, kuru fasulye, nohut, reçelleri eşimin ve benim memleketlerimizden her sene toptan alıyoruz (2021 Ağustos gibi aldık 5000 TL civarı tuttu ama en az 2 yıl gider bize, aylık ortalama 200 TL diyelim)

-20 kilo teneke çam balı aldık 1 sene gider, 1800 lira ödedik (aylık 150 lira)

-Yolumuz afyondan geçtiğinde de 15 kangal sucuk alıp onu da dondurucuya koyduk 1 sene civarı gider ( Aylık güncel fiyatıyla 600-700 gram 100 TL diyelim)

-Ayda 2 adet 5 litrelik çiğ süt alıp yoğurt yapıyoruz (Geçen hafta 5 litresini 50 liraya aldım aylık 100 lira, az önce haberlerde gördüm süte %21 zam geliyormuş)

Yanlış toplamadıysam güncel fiyatlı haliyle 3670 lira civarı aylık gıdamız ama içinde eti, sütü, balı, tereyağı, salçası, zeytinyağı, cevizi, balığı, bulguru, pirinci, mercimeği, bakliyatı, peyniri, zeytini, baharatı, sebzesi, yoğurdu, fırından alışverişi, çayı, sucuğu aklıma gelen her şeyi yazdım. Ama genel haliyle bakarsak saymadığım kalemler de vardır çünkü, düz hesap 4000 TL dir.

Not: 6 yıllık evliyim, eşimle evlendiğimizde 70 kiloydu, şimdi 110 kilo maalesef. Ben aynı kilodayım

Not2: Evimizden misafir eksik olmuyor, en kötü kış bahçesinde oturuyoruz korona yüzünden, e haliyle gelen gidene ikram vs de oluyor onları eklemedim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Biz iki kişiyiz bir de bebeğimiz var vallahi3000 bini buluyor
tarafından
Kız 3 binlik ne alıyon uz öyle
tarafından
Herşeyi işte canim aklına ne gelirse
(580 puan) tarafından
Ben de konuyu görünce hesapladım tek tek, 3700-4000 arası gidiyor mutfak masrafı
0 oy
(409 puan) tarafından
İki kişiyiz çok fazla bişey de almıyoruz 1300-1500 arası 
tarafından
Aynı bizimde öyle sadece ihtiyaçlar
0 oy
tarafından
2 buçuk kişiyiz aylik 1000 toplu alışverişe gidiyo ayriyeten bittikçe aldiklarimiz ayrı 
tarafından
Aynen öyle bizimde canım
0 oy
tarafından
Dün eşim sadece kahvaltılık aldı 340 tl verdi allah yardıcımız olsn 

Biz aylık yapıyoz alışveriş eşim ben kzıım varız bi markete gttiğimizde 2000 den aşağı çıkmıyox valla 
tarafından
2000 hiç bulmadı bizim şimdiye kadar
tarafından
Herkezin harcaması farklı demekki kuzu
0 oy
(2,130 puan) tarafından
İki kişiyiz aylık 1000 tl civarı gidiyor canım. Kaşar, sucuk benzeri şeyler almıyoruz. Bazen kıyma alıyorum en lüks kıyma ve cips yani 
tarafından
Ben aldım onuda oğlum seviyor Kaşarla sucuk çoğunu zaten çocukların yiyceklerinden aldım Meyve falan kendime hiçbişey yok
0 oy
tarafından
3 kişiyiz 600 700 u buluyor 
tarafından
Çok uygun sizinki
tarafından
Yazmayı unuttum işyerinin 300 lira verdiği yemek parasını da harcıyoruz tabi bundan ayrı o harcadiginiz
0 oy
tarafından
İnan bilmiyorum eşim kredi kartı verdi eksik oldukça ordan sipariş veriyorum migros sanaldan hiç demiyorda  şu kadar harcamissin bu kadar borc var . Yemeklik ne lazımsa ordan sipariş veriyorum 
tarafından
Bizim kart yok cepten gidiyor
tarafından
Valla kuzum ben pazara markete çıkamıyorum 2 aylık bebeğim var ayrıca bakmam gereken birde babam var annem vefat etti babam tek yaşıyor onada yemek yapıyorum eşim taaa akşam 6 da eve geliyor ona sipariş versem yemeklik 7 dan sonra yapmaya uğraşıyorum mecburen bu yolu bulduk bizde ben gün içinde marketten sipariş veriyorum yemeklik yapıyorum
(13,316 puan) tarafından
Sen işe başlamadın mı bebeğim daha?
tarafından
Yok kuzu benim dükkan vardı devrettik ya
0 oy
tarafından
Ben haftalık alıyorum cnm ama yağ çay şeker deterjan bez aylık alıyorum değişiyor ama 1000 geçiyor tabii okul da var ek masraf
tarafından
Yine iyiymiş canım
tarafından
Eşim geç geliyor cnm yemiyor yemek çay içer içerse..biz 3 kişi yiyoruz 2 kızım ve ben ona göre hazırlarım bir iki çeşit zaten okullu büyük kızım ayrıca ona da beslenme hazırlıyorum meyve suları sütler alınıyor..genelde kahvaltı önem veriyoruz eşim şeker hastası kahvaltı yapmadan gitmez işe..sebzeler pahalı şu an sadece salata malzemesi alıyorum..biraz süşüş olursa sebze de alırım
0 oy
(816 puan) tarafından
2 kişii bir bebek mutfak giderini ayrı bilmiyorjm ama ev bebek mutfak trendyol batağı derken 5 bin gidiyor bu ay siliyorum trendyolu son kararım
tarafından
Anam 5 bin gitse bizim bırak varmayı yerin dibine gireriz heralde
0 oy
(809 puan) tarafından
aynen oyle bacim 4yillik evliyim aylik listem hic sasmaz sabittir 500le basladik 1bucukla devam ediyor istanbulda oturuyorum semtine gorede fiyat farki oluyor malesef hatta kucuk sehirlerdede mesela o civarda tek market varsa inlarda oyle yapiyor bizim ulkeye yeterki firsatcilik diycen
tarafından
Aynen öyle fırsat kolluyolar resmen insanlar çok kötüleşti
(809 puan) tarafından
Valla herkes ayni bacm herkes fiyatlar artti bende arttiririm diyo sibrada pahaliliktan sikayet ediyolar:) kisir dongu
0 oy
tarafından
2 kisiyz topli 1000 tutuyor arada abur cubur yoğurt yumurta da alınıyor
tarafından
Aynen bizde öyle canım
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Valla çocuk olduktan sonra aryik her markete gidemiyoz bide malum zamlar anca mama bez ufak defek yiyecekler 
tarafından
Bizimde sadece ihtiyaçlar kaç aydır ama zam üstüne zam ne yapıcağımızı şaşırdık
0 oy
(3,445 puan) tarafından
4 kişiyiz yani biri 6 biri 3 yaşında iki küçük var havyar filan da yemiyoruz ama 4 bin civarı gidiyor mutfağa 
tarafından
4 binlik ne alıyonuz bacım
(3,445 puan) tarafından
Canım sadec kızın beslenme ve çerez parası haftalık 400 TL filan tutuyor
Sucugu kaşarı kajusu fındık badem ceviz derken
Herşey çok pahalı yoksa yediklerimkz bişey değil diye düşünüyorum:)
0 oy
tarafından
5 kişiyiz rahat 2bin harcıyoruz her ay
tarafından
5 kişiye yine iyi canım
0 oy
tarafından
900 mu ben sokkk.  

3 kişi bır de bebek 2500 bizim mutfak 

O da en aşağı
tarafından
Sadece ihtiyaçlar canım onum dışına çıkamıyoruz azar azar hepsinden onuda en uygunlarını alabiliyoruz
tarafından
Bende sadece ihtiyaç alıyorm. Ekstra aldığım bir cips var birde kek o kadar.
0 oy
tarafından
Aylik alıyoruz canim 2 buçuk kişiyiz eşim ben ve minik kuşum geçen hafta 2 buçuk tuttu vallahi Rabbım hepimizin yardımcısı olsun inşallah 
(44,928 puan) tarafından
Allah seni yAaa:D
tarafından
Bir sen bir ben birde bebek diyor yani :D
tarafından
Hahahaha aynı ondan canım o da artık her şeyi yiyor çok şükür bacım ☺☺☺
(44,928 puan) tarafından
Tamam o bucukluktan çıktı o zaman:D
tarafından
Yok yok daha bi karış boyu var kız ☺☺☺ çıkmadı daha bucukluktan
0 oy
tarafından

4 kişiyiz 2 çocuk 2 ebeveyn:) 

2.5-3 milyarı buluyor 
tarafından
Biz iyitmişiz anam yine bide benim koca beğenmez :D
tarafından
Sizin ne kadar vallahi eşim bu konuda şikayetçi
tarafından
En fazla 700 750 olmuştur şimdiye kadar
tarafından
Maşallah
0 oy
(44,928 puan) tarafından
4 kişiyiz bizde 2 bin gidiyo rahat artık 300 de kasaba gidiyo arada eksik öbür aya kadar cikiyo bı 400 de öle gidiyo 
tarafından
Bizde kasap falan yok valla düz ihtiyaçlar sadece
(44,928 puan) tarafından
Marketten sadece Kiyma tavuk felan almiyoz lezzeti yok kasap gibi olmuyo
0 oy
(571 puan) tarafından
Ben iki cocugum esim kaynanam kaynim aylij 3000 oda yetmez arada aldiklarimiz var  hic cocuk ihtiyaclarini saymiyorum bike allah yarfim etsin
tarafından
Amin canım hepimize inşallah

İlgili sorular

+1 oy
33 cevap 929 göst.
8 Aralık 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,274 göst.
11 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
60 cevap 1,104 göst.
5 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
40 cevap 2,101 göst.
11 Ocak 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Guuness (758 puan) tarafından soruldu

403,947 soru

12,100,800 cevap

36,414 kullanıcı

...