Güncel haliyle bizim ailemiz 2 kişilik ama eşimin iştahı yerinde, 4 kişilik gibi yiyoruz,
-Haftalık pazar alışverişi meyve hariç 200 TL civarı (aylık 800)
-Aylık 4 kilo kıyma+kuşbaşı (Aylık 450)
Zeytinyağını toptan 6 aylık aldık Aralık 2021de(18 litresini 600 TL ye ama şimdiki fiyatlarda mümkün değil, aylık 3 litre güncel fiyatıyla 150 TL ye geliyor)
-yıllık yaklaşık 30 kilo un kullanıyoruz hamur vs işler için)
-10 litre ayçiçek yağı aldık kızartma vb işleri için aynı şekilde 1 sene gitsin diye Aralık 2021 gibi. (180 lira, aylık 15 liraya geliyor, fiyatı güncellersek aylık 30 lira hemen hemen)
-Sene başında 24 adet 860 gram salça aldım, ayda 2 adet kullanıyorum (güncel haliyle aylık 20 lira civarı)
-Kasım 2021 gibi 50 kilo ceviz aldık 1-1buçuk yıl gider, ayda 3 kiloya yakın ceviz tüketiyoruz, hem atıştırmalık hem de un haline getirip ekmeğini yapıyorum, güncel haliyle aylık 150 lira da bu tutuyor)
-Haftada 1 kere yarım kilo somon alıyorum, aylık 2 kiloya geliyor (360 lira civarı)
-Haftasonu kahvaltılarında fırından eşim hamurişi alıyor her alışverişi 30 lira civarı (aylık 240 lira)
-Ayda 3 kilo çay tüketiyoruz (120 lira)
-Ayda yaklaşık 6 kilo peynir tüketiyoruz ( aylık 600 lira)
-Ayda yaklaşık 2 kilo zeytin tüketiyoruz (aylık 100 lira)
-Ayda 1 kilo civarı tereyağı tüketiyoruz (Aylık 100 lira)
-Pirinç, mercimek, bulgur, baharatlar, barbunya, kuru fasulye, nohut, reçelleri eşimin ve benim memleketlerimizden her sene toptan alıyoruz (2021 Ağustos gibi aldık 5000 TL civarı tuttu ama en az 2 yıl gider bize, aylık ortalama 200 TL diyelim)
-20 kilo teneke çam balı aldık 1 sene gider, 1800 lira ödedik (aylık 150 lira)
-Yolumuz afyondan geçtiğinde de 15 kangal sucuk alıp onu da dondurucuya koyduk 1 sene civarı gider ( Aylık güncel fiyatıyla 600-700 gram 100 TL diyelim)
-Ayda 2 adet 5 litrelik çiğ süt alıp yoğurt yapıyoruz (Geçen hafta 5 litresini 50 liraya aldım aylık 100 lira, az önce haberlerde gördüm süte %21 zam geliyormuş)
Yanlış toplamadıysam güncel fiyatlı haliyle 3670 lira civarı aylık gıdamız ama içinde eti, sütü, balı, tereyağı, salçası, zeytinyağı, cevizi, balığı, bulguru, pirinci, mercimeği, bakliyatı, peyniri, zeytini, baharatı, sebzesi, yoğurdu, fırından alışverişi, çayı, sucuğu aklıma gelen her şeyi yazdım. Ama genel haliyle bakarsak saymadığım kalemler de vardır çünkü, düz hesap 4000 TL dir.
Not: 6 yıllık evliyim, eşimle evlendiğimizde 70 kiloydu, şimdi 110 kilo maalesef. Ben aynı kilodayım
Not2: Evimizden misafir eksik olmuyor, en kötü kış bahçesinde oturuyoruz korona yüzünden, e haliyle gelen gidene ikram vs de oluyor onları eklemedim