Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik11. Hafta Gebelik11. Haftada Cinsiyet Öğrenilebilir Mi?

11. Haftada Cinsiyet Öğrenilebilir Mi?

11 haftalık gebelikte, ultrason taramasında bebeğinizin cinsiyeti tam olarak doğru sonuçlar vermeyebilir. Aslında araştırmaya göre, 11 haftalık ultrason taramasında cinsiyet tahmininin doğruluğu, erkek bebekler için sırasıyla %87.6 ve kız bebekler için %96.8 ile sonuçlanmıştır.

Hamileliğin bu aşamasında bebeğinizin el parmakları ve ayak parmakları gibi benzersiz insan özellikleri kazanmıştır. 

Bebeğinizin cinsel organları bu hafta boyunca büyümeye başlayacaktır. Ek olarak, önümüzdeki haftalarda ultrason taraması ile kız mı erkek mi olacağınızı net bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Hamileliğin 12. haftasında cinsiyetin ne olacağına dair bir işaret, vücudun geri kalan organları ile birlikte oluşmaya başlayan bebeğin büyüyen cinsel organıdır. Bu süre zarfında, onun cinsel organı vajina ya da bir penise dönüşecektir. Erkek mi yoksa kız mı beklediğinizi öğrenmeye hevesli olsanız da, sonografi uzmanı bu haftada kesin olarak cinsiyeti doğru bir şekilde belirleyemez.

Bebeğin cinsiyeti henüz belli olmamasına rağmen, kızsa yumurtalıkları gelişir. Doğum öncesi kan testi (NIPT) yaptırırsanız, hamileliğinizin 11. haftasında bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek pekala mümkün olabilir. Ultrason taramaları üreme organlarını 14 hafta gibi erken bir tarihte tespit edebilir, ancak 16 haftaya kadar tam olarak belli olmaz.

Bebeğinizin cinsiyetini belirlemenin doğruluğu, hamilelikte ne kadar ilerlediğinizle artar. Doğruluk, 11 haftada %70,3’ten 12 haftada %98,7’ye ve 13 haftada %100’e kadar değişebilir. On bir hafta, cinsiyet belirlemenin “nub teorisi” adı verilen bir yöntem kullanılarak ultrasonla gerçekleştirilebileceği en erken dönemdir.

Nub teorisi

Bütün bebeklerin bacaklarının arasında görülen ve gayri resmi olarak “püskürtme” adı verilen genital bir tüberkül vardır. Nub genellikle 11 ila 13 hafta arasında gelişir. Nub teorisine göre, yumru, omurgaya karşı 30 dereceden daha büyük bir açıyı gösteriyorsa, bebek erkektir. Yumru omurgaya paralelse veya omurgaya 10 dereceden daha az bir açıdaysa bebek kızdır. 

Nub teorisi kontrollü bir çalışmada 656 tekil (tek bebek) gebelikte test edildiğinde, bebeklerin %93’ünde cinsiyeti belirlemek mümkün olmuştur. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et