Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaBebekHuzurlu Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Huzurlu Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Yumuşak bir yatak mı almalıyız sert bir yatak mı? Askılık alanı geniş bir bebek gardırobu mu almalıyız çekmeceleri fazla bir şifonyer mi? Beşik alternatiflerini değerlendirirken ahşap beşikler mi daha güvenli ve dayanıklı olur yoksa metal iskeletli kumaş korumalı beşikler mi?

Aileler kafalarındaki soruları çevrelerinde bebek sahibi olan arkadaşlarına sorarak veya ailelerine danışarak yavaş yavaş ortadan kaldırır. Güzel bebekleri dünyaya gözlerini açtığında her ayrıntısı düşünülmüş, konforlu, huzurlu, eğlenceli bir bebek odasında bulur kendini.

Bebeğinizin Gelişiminde Büyük Etken: Bebek Odası

Bebeğinizi beklerken heves ile tasarladığınız bebek odasının görselliğinden önce düşünülmesi gereken noktalar vardır. Bu noktaların başında bebeğiniz için ayırdığınız odanın yatak odasına olan uzaklığı gelir. Teknolojinin gelişmesi ile bebek telsizleri ebeveynlerin ihtiyacını büyük oranda görmektedir. Fakat gece bebeğinizin ani ağlamasında onu anında duymanız kadar duruma müdahale edebilecek yakınlıkta olmanız da önemlidir. Bu sebeple yan yana olma imkanı olmasa bile bebek odası ile yatak odası birbirine yakın tercih edilmelidir.

Bir ev içerisinde yer alan odaların sıcaklıkları; kalorifer büyüklükleri ve oda genişlikleri ile değişkenlik göstermektedir. Bebeğiniz için en uygun oda, sıcaklığı kalorifer genişliği ile orantılı olarak ayarlanabilen ve havalandırması iyi olan odadır.

Sıcaklığın oda içerisinde kontrolü aynı zamanda cam ve pencere büyüklüğü ile bağlantılıdır. Bebeğinizin kemik gelişimi için gün ışığının oda içerisine doğru saatlerde girmesi yararlı olur. Güneşin yararlı ışınlarından oda içerisinde de olsa faydalanabilmesi D vitamini kazanımı sağlar.

Dokuz ay boyunca küçük yavrunuz ile aile olarak geçireceğiniz günleri tasarladığınız bebek odasının konumunun yanı sıra duvar rengi gibi fiziksel özellikleri de önemlidir. Bebeğiniz için dizayn ettiğiniz alan onun yalnızca yattığı ve ağladığı bir yer değil ilk oyun bahçesidir.

Bebeklerin cisimleri ilk algıladığı, sesleri ilk duyduğu yerdir bebek odası. Bu sebeple bebeklerin ruhsal gelişimi ve hayal gücünü destekleyici seçimler yapılmalıdır.Bebek odaları için ideal duvar boyasını seçmek için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Boyanın sağlıklı polimer yapısı
  • Duvar boyası rengi seçimi için mobilyaların rengi ile uyumu
  • Antibakteriyel ve kokusuz olma özelliği
  • Silinerek kolay temizlenebilmesi için su bazlı olması

Bebeğinizin odasında kullanacağınız duvar boyasının içerik özelliklerinin ardından renk seçimi gelmektedir. Kızlar için pembe erkekler için mavi duvar rengi olmalı sözleri büyük bir tercih yanılgısı oluşturmaktadır.

Renkler tasarıma, mobilyalara göre tercih edilirse daha doğru sonuçlar ortaya çıkacaktır. Açık, sade, dinamik, pastel renklerin kullanılması hoş görüntüler meydana getirir. Karmaşık renkler bebeğin cisimleri algılamasını zorlaştırarak zihnini yorar. Sade, açık tonlar ya da puantiye desenli, küçük üçgen desenli duvar kağıtları ile bebek odasını dekore edebilirsiniz.

Bebek Odası

Bebek Odası İçin Mobilya Seçimi

Bebeğiniz için evin en güzel ve en konforlu odasını hazırlamaya çalışıyorsunuz. Bebek odası dekorasyonu esnasında bebeğinizi düşündüğünüz kadar kendinizi de düşünmelisiniz. Sonuçta bebeğiniz ile o oda içerisinde sürekli ilgilenilmesi gerekiyor.

Bebek odasına eklemenizde faydalı olacak mobilyalardan biri emzirme koltuğudur. Emzirme koltuğu olarak tekli koltuklar, berjerler tercih edilebilir. Bebeğinizin odasında bebeğiniz ile ilgilenebileceğiniz rahat bir koltuğun olması uykusuz gecelerinizi kolaylaştırır. Oturma alanı geniş ve uzun bir emzirme koltuğu tercih ederseniz bebeğinizin altını değiştirmek için de uygun bir alan yaratmış olursunuz.

Bebek odası için tercih edeceğiniz mobilyaları takım olarak temin edebileceğiniz gibi beğendiğiniz ve güvenli bulduğunuz farklı parçaları da bir araya getirebilirsiniz. Bebek odası için mutlaka almanız gerekenlerin ilk sırasında güvenli bir beşik ve uygun sertlikte bir yatak gelmektedir. Bebeğiniz için seçtiğiniz bütün mobilyaların doğal ve sağlıklı materyallerden yapılmış olması ek olarak da uzun vadeli kullanılabilir olması gerekir.

Mışıl Mışıl Bir Uyku İçin Beşik ve Yatak İkilisi

En güzel bebek odası dekorasyonu için doğru mobilya tercihi yapılmalı. Ebeveynler mobilya seçiminde; beşik modelleri, bebek gardıropu modelleri, şifonyer modelleri, bebek yatağı gibi kategoriler üzerinden alışveriş yapmalı. Diğer tüm odalar için geçerli olan alışveriş tüyosu bebek odası alışverişi için de geçerlidir. Kategori sistemi ile alışveriş yapmak çok daha kolaydır. Kategori sistemini sizlerle basamak basamak paylaşmak isteriz.

1. Basamak: Bebeğiniz için almak istediğiniz kıyafet, mobilya, yastık, aksesuar aklınıza ne geliyorsa ayrıntılı olarak bir liste haline getirin.

2. Basamak: Fiziksel olarak alışveriş yapacaksanız ürün karşılaştırması ve kalite – fiyat dengesini doğru yakalayabilmek için araştırma yapın.

3. Basamak: Alışverişinizi online olarak yapmaya karar verseniz de alışveriş listesinden ve  karşılaştırma yaptığınız araştırma çıktılarından yararlanın.

4. Basamak: Alacağınız ürünleri ve uğrayacağınız mağazaları kategorilere ayırın ve gün gün ayrıntılı incelemelerin ardından ürünü bebeğinizin yaşam alanına dahil edin.

Tercih ettiğiniz beşik ve gardırop gibi büyük mobilyalar özellikle bebek odasının büyüklüğü göz önünde bulundurularak odaya dahil edilmelidir. Seçtiğiniz beşik bebek odasına dahil olduğunda bebeğin oyun halısında vakit geçirebileceği bir alan mutlaka kalmalıdır.

Bebek beşikleri ahşap iskeletli, metal iskelet üzerine kumaş korumalı, sallanan, oyun havuzu olabilen gibi çeşit çeşittir. Bebeğinizin yalnızca 0-6 aylık sürecini düşünmemelisiniz.

Bebekler hızlı gelişip büyür oyun ve hareket alanı kısa sürede olmazsa olmazlar arasına girer. Bu sebep ile eğer bebeğiniz için ayırdığınız oda küçük bir oda ise gardırop, emzirme koltuğu olarak kullandığınız berjer gibi mobilyalardan boş yer kalmıyor ise oyun havuzu olan beşik tercih etmelisiniz.

Beşik modelleri seçiminde ilk dikkat etmeniz gereken nokta güvenliktir. Ebeveyn yada bakıcı ile büyüyen bebekler her zaman bir yetişkin ile aynı ortamda bulunamayabilir. Beşiklerin kenarında yer alan korkuluklar da bu sebeple güvenlik bariyeridir. Bebeğinizin ilk aylarında siz fark etmeseniz bile kendine olan güveni gelişmekte ve karakteri şekillenmeye başlamaktadır.

Beşik kenarlıkları; siz bebeğinizin yanında olmadığınızda bile kalkıp oyununa devam etmesi için, oyuncakları ile beşik içinde yere düşürmeden düşen oyuncağa ulaşma arzusu ile kendini tehlikeye atmadan oynayabilmesi için, başını, kollarını, ayaklarını uzatıp sıkışmaması için ideal genişlikte olmalıdır.

Beşik seçiminin ardından uygun bir yatak bulunmalı. Bebeğiniz için yaysız, visco orta sertlikte yataklar idealdir. Kemikleri gelişim ve şekillenme sürecinde olduğu için aşırı yumuşak yataklar kemik gelişimini yeterince destekleyemeyecektir, sert yataklar ise yanlış kemik şekillenmesine sebep olabilir.

Bebeğinizin Hayal Gücü Gelişimi İçin: Aksesuarlar

Gelişim döneminde özellikle algının ve anlamlandırmanın başladığı aylarda bebekler için gördükleri tüm nesneler birer öğrenme aracıdır. Siz de ebeveyn olarak bebeğinizin algısının ve hayal gücünün daha ilk aylardan gelişerek ilerlemesini istiyorsanız aksesuarları odasına dahil edebilirsiniz.

Tercih edebileceğiniz aksesuarlar:

  • Çadırlar
  • Sallanan tavan süsleri
  • Amigurumi hayvan figürleri
  • Ses çıkaran ve sallanan duvar süsleri
  • Makrome kapı süsleri

Tüm bu aksesuarları bebeğinizin odasına eklemeden önce yapıldıkları materyallere, içlerinde barındırdıkları kimyasallara, boyandıkları boyanın bulaşıp bulaşmadığına, koparak bebeğinizin ağzına almasına sebep olacak parçalarının olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu basit değerlendirmeleri yaptıktan sonra bebeğinizin odası capcanlı ve sağlıklı hale gelir.

Bebek odası yalnız başına bir oda değildir elbette evinizin bir parçasıdır. Bebeğiniz için sevimli bir tema tercih etmiş olsanız bile evinizin genel dekorasyonuna uyum sağlaması gerekir. Bebeğinizin odasına ekleyeceğiniz aksesuarlar ile özgün bir tasarım sağlayarak tarzınızı yansıtmaya devam edebilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et