Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaHamilelikHamileliğe HazırlıkAcaba Hamile miyim, Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir?

Acaba Hamile miyim, Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik belirtileri kadından kadına ve hamilelikten hamileliğe değişir; bununla birlikte, en önemli hamilelik belirtilerinden biri gecikmiş veya kaçırılmış bir dönemdir. Hamilelik belirtilerini anlamak önemlidir, çünkü her belirtinin hamilelik dışında başka nedenleri olabilir. Hamileliğin ilk belirtileri gebe kaldıktan sonraki bir hafta içinde yaşanabilir. Bazı kadınlar birkaç hafta boyunca herhangi bir belirti yaşamadıklarını bildirmektedir. 

Erken hamilelik belirtileri

Hamile olabileceğinizi gösteren çeşitli belirtiler vardır. Hamileliğin ilk belirtileri kadından kadına ve hamilelikten hamileliğe değişir. Hamileyseniz, bu belirtilerden bir veya daha fazlasını fark edebilirsiniz. Hepsini aynı anda yaşama ihtimaliniz yoktur. Aynı şekilde, eğer bunlardan herhangi birini yaşamıyorsanız, endişelenmemelisiniz. Bu hamilelik belirtilerinden herhangi birini fark etmeden hamile kalmak olası bir durumdur. Hamileliğin ilk belirtileri sizde tereddüt oluşturuyorsa hamile olup olmadığınızı öğrenmenin tek yolu hamilelik testi yaptırmaktır.

Erken hamilelik belirtileri ve semptomları aşağıda listelenmiştir. Her kadın farklıdır ve tüm kadınlar tüm bu belirtileri yaşamayabilir.

Hamileliğin en yaygın erken belirtileri şunlardır:

  • Adet kanamasının gecikmesi: Çocuk doğurma yaşındaysanız, adet dönemi yaklaşık bir hafta veya daha uzun bir süre geçtiyse, hamile olabilirsiniz. Bunun yanında, düzensiz bir adet döngünüz varsa bu belirti sizi yanıltabilir.
  • Göğüs Hassasiyeti: Hamileliğin erken döneminde hormonal değişiklikler göğüslerinizde ağrıya sebep olabilir. Vücudunuz hormonal değişikliklere uyum sağladığı için rahatsızlık muhtemelen bir müddet sonra azalacaktır.
  • Bulantı ve Kusma: Gündüz, gecenin herhangi bir saatinde mide bulantısı, genellikle hamile kalmanızdan yaklaşık bir ay sonra başlar. Bununla birlikte, bazı kadınlar daha önce bulantı hisseder, bazıları ise bunu asla yaşamaz. Hamilelik sırasında bulantı nedeni net olmasa da, hamilelik hormonları muhtemelen rol oynar.
  • Sık sık idrara çıkma: Kendinizi normalden daha sık idrar yaparken bulabilirsiniz. Vücudunuzdaki kan miktarı hamilelik döneminde artar ve böbreklerinizin mesanenizde kalan ekstra sıvıyı dışarı atmasına neden olur.
  • Yorgunluk: Yorgunluk, gebeliğin erken belirtileri arasında üst sıralarda yer alır. Hamileliğin ilk dönemlerinde progesteron hormonu seviyeleri yükselir. Bu durum sizi uykulu ve yorgun hissettirebilir.

Hamileliğin ilk belirtileri

hamileliğin ilk belirtileri

İlk üç aylık dönemde yaşayabileceğiniz daha az belirgin diğer belirtiler şunlardır:

  • Huysuzluk: Erken gebelikte vücudunuzdaki hormonlar sizi alışılmadık derecede duygusal ve tuhaf hale getirebilir. Duygudurum dalgalanmaları da yaygındır.
  • Şişkinlik: Erken hamilelik sırasındaki hormonal değişiklikler, adet döneminin başlangıcında hissettiğiniz gibi şişkin hissetmenize neden olabilir.
  • Kramp: Bazı kadınlar hamileliğin başlarında hafif uterus krampları yaşarlar.
  • Kabızlık: Hormonal değişiklikler sindirim sisteminizin yavaşlamasına neden olur ve bu da kabızlığa neden olabilir.
  • Gıda isteksizlikleri: Hamileyken, belirli kokulara karşı daha duyarlı olabilirsiniz ve tat alma duyunuz değişebilir. Diğer hamilelik belirtileri gibi, yiyecek tercihleri ​​hormonal değişikliklere bağlı olarak değişebilir.
  • Burun tıkanıklığı: Artan hormon seviyeleri ve kan üretimi, burnunuzdaki mukoza zarlarının şişmesine, kurumasına ve kolayca kanamasına neden olabilir. Bu durum burun tıkanmasına veye akıntısına neden olabilir.

Hamileliğin ilk belirtileri hamilelikte çok erken başlayabilir, ancak bazılarının gelişmesi biraz zaman alabilir. Hiçbir şey hissetmemek de tamamen normal olabilir. Eğer hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız bir gebelik testi yapmalısınız. Hamileyseniz veya sonuçlarınızdan emin değilseniz, doktorunuza danışın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et