Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte SağlıkDomuz Gribi ve Korunma Yolları

Domuz Gribi ve Korunma Yolları

Son zamanlarda dünyada ortaya çıkan ve birkaç aydır da ülkemizi etkisi altına alan domuz gribine verdiğimiz kurban sayısı her geçen gün artış göstermektedir.

Son zamanlarda dünyada ortaya çıkan ve birkaç aydır da ülkemizi etkisi altına alan domuz gribine verdiğimiz kurban sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Domuz gribinden korunma yollarını araştıran insanoğlu piyasadaki gripten koruma ilaçlarına da güvenemez oldu. Haberlerde bir zamanlar sıklıkla çıkan “domuz gribi aşısı felç mi yapıyor” veya “domuz gribi aşısı sonrasında öldü” ifadeleri insanları ister istemez bu aşıdan uzaklaştırmıştır. Yakın çevremde yapılan konuşmalarda aşı yaptıracak mısınız? Şeklinde sorulan sorulara hayır yanıtını alıyor oldum. Peki ya çocuğunuza yaptıracak mısınız? Şeklinde sorulunca ister istemez evet yanıtını veren insanlar oldu. Nedeni ise gözlerinden sakındıkları evlatlarını bu gripten korumak istemeleriydi. Okullar öğrencilere domuz gribi aşısı yaptırmak için harekete geçtiler. Fakat bu noktada okul yönetimi aileden imzalı onay istemektedir. Nedeni ise basında çıkan birçok olumsuz haberden sonra ellerini taşın altına koymaktan korkar olmalarıdır. Haksızlar mı derseniz bana göre doğru olanı yapıyorlar.

domuz gribi
Aşı yaptırmakta fayda var.

Domuz Gribi Aşısı Tehlikeli Görünüyor

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı domuz gribi aşısının biyolojik bir savaş olduğunu düşündüğünden aşıdan kaçar oldu. Neden bizim ülkemizde yapılmıyor sorularını sık sık sorar oldular. Şuna inanıyorum ki domuz gribinin aşısı ülkemizde üretiliyor olsa yaptırmam diyen insanların çoğu da aşıyı yaptırmaya yanaşacaktır.

Domuz gribinden korunmak amacıyla tek yapılacak işlem peki aşı mı? Bu sorunun cevabı şüphesiz hayır olacaktır. Bir ay öncesinde domuz gribi mutasyona uğrar mı düşüncesine kapılanların korktukları başına geldi ve ne yazık ki domuz gribi virüsü mutasyona uğradı. Peki şimdi ne olacak diye sorarsanız, önceden aşı yaptıranlar boşuna mı yaptırdı? Umarız bu sorunun cevabını Sağlık Bakanlığı en kısa zamanda cevaplar.

Domuz gribinden korunmanın bir diğer yolu anti bakteriyel jellerdir. Belli bir miktar alkol içeren bu jeller ellerdeki bakteri ve mikroorganizmaları etkisiz hale getirmektedir. Özellikle okullarımızın koridorlarına bu jel tanklarından koyarak öğrencilerimizi gripten koruyabiliriz. Bu jelleri alırken de bilindik markaları tercih etmeye çalışalım. Çünkü domuz gribi ile birçok yeni sektör ortaya çıktı. Para kazanmak isteyen kalpazanlar merdiven altı tabiri yerlerde bu jellerin üretimini yapıp piyasaya sürmektedirler. Bu tür jeller bizleri korumayı bırakın zarar verecek birer silah konumuna dönüşmüştür.

Sağlıklı bir yaşam için soframızdan meyveleri eksik etmeyelim. Aynen normal gripten korunmada tükettiğimiz C vitaminli ürünleri yemeye devam etmeliyiz.

domuz gribi

Türk insanının doğasında olan bir şey galiba öpüşmek ve önümüzde de bir bayram var. Şüphesi eller öpülecek harçlıklar, şekerler toplanacak. Bu bayram eğer önlem alınmaz ise domuz gribi virüsünün yayılmasına destek olacaktır. Buna engel olmak için mümkün mertebe öpüşmek yerine tokalaşmayı tercih edelim ve anti bakteriyel jellerden kullanmaya çalışalım.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et