Çarşamba, Kasım 27, 2024
Ana SayfaBebekBebek BakımıBebek Bezi Nasıl Bağlanır?

Bebek Bezi Nasıl Bağlanır?

Daha önce hiç bebek bezi değiştirmediyseniz, bu görev çok zor gibi görünebilir. Emin olun, birkaç kez yaptıktan sonra, alışacaksınız. Ve yeni bir ebeveynseniz, bebeğiniz size bol miktarda pratik verecektir. Bebekler tipik olarak günde 8 ila 10 kez bez değiştirir ve bir çocuk tuvalet eğitimi alana kadar 3.500’den fazla bebek bezi değişikliğine ihtiyaç duyar.

Bebek bezi değiştirmek için neye ihtiyacın var?

Başlamadan önce ihtiyacınız olan (veya ihtiyacınız olabilecek) her şeye sahip olduğunuzdan emin olmak önemlidir.

Aşağıdakilere değişim anında ihtiyacınız olacaktır:

  • Bebeği değiştirmek için güvenli ve temiz bir yer seçin. Pek çok ebeveyn zeminde, yatakta veya kanepede bebek bezini değiştirir. Değiştirmek için bir masa kullanıyorsanız, emniyet kemerlerini kullanmanız ve masayı sabitlemek için talimatlarını takip etmeniz önerilir. Yeni doğmuş bir bebek çok hareket etmese de, 4 aylıkken bebeğiniz nasıl yuvarlanacağını bilecektir. En başından itibaren güvenliği uygulamak, küçük çocuğunuz hareket halindeyken size yardımcı olacaktır.
  • Bez veya tek kullanımlık çocuk bezi bulundurun.
  • Bebeği silmek için bez veya pamuk gerekir. Birçok ebeveyn bebek bezini temizlemek için bebek mendilleri kullanır, ancak yeni doğmuş bir bebeğin cildi hassastır ve çocuk doktorları ilk haftalarda ılık su, bez veya pamuk kullanmanızı önerir. Geleneksel bebek mendilleri, özellikle alkol içerenler, yaklaşık 2 aylık olana kadar döküntülere ve tahrişe neden olabilir.
  • Bebek bezi kremi veya merhem (gerekirse)
  • Bazen bebeğiniz için kıyafet değişikliği gerekebilir. Bunun için elinizde bir çanta bulundurmanız yararlı olur.

Adım adım bebek bezini değiştirme

Bu talimatlar tek kullanımlık çocuk bezlerini değiştirmek içindir. Normal bez için de aynı adımları takip edebilirsiniz.

  1. Ellerinizi yıkayın ve malzemelerinizi toplayın. İhtiyacınız olan her şeye elinizin erişebildiğinden emin olun.
  2. Bebeğinizi değişen yüzeye sırt üstü yatırın.
  3. Bebek bezi bantlarını gevşetin. Ayak bileklerini hafifçe kavrayıp kaldırarak çocuğunuzun altını bezden kaldırın. Çok fazla kaka varsa, bezin alt yarısını yavaşça bezin diğer yarısına doğru temizlemek için kullanabilirsiniz.
  4. Bebek bezini bebekten uzağa, bebeğin erişemeyeceği bir yere koyun.
  5. Bebeğin altını temizleyin. Bir kız bebeği silerken, enfeksiyonu önlemek için her zaman önden arkaya doğru gidin. Bebeğin kızarıklığa maruz kalmaması için alanı iyice temizleyin.
  6. Kullanılmış, kirli, tek kullanımlık temizlik malzemelerini kirli bezin üzerine yerleştirin.
  7. Bantların çocuğunuzun alt kısmında olduğundan emin olarak bebeğinizin altına temiz bir bebek bezi yerleştirin. Günümüzde çoğu bezde, önünü gösteren renkli işaretler veya karakterler bulunmaktadır.
  8. Bebek bezini kapatmadan önce, doktorunuzun döküntüler için önerdiği merhemleri veya kremleri uygulayın. 
  9.  Önünü karnının üzerinden yukarı çekip, bantları sabitleme yüzeyine çekerek yeni bezi kapatın. 
  10.  Kullanılmış bebek bezini yuvarlayın ve bantları tamamen sarın. Bebek bezini bir torbaya, bebek bezi kutusuna veya çöp kutusuna yerleştirin.
  11. Kendinizin, bebeğinizin ellerini yıkayın ve değişen yüzeyi temizleyin. Bu adım, bebeğiniz hasta ise, yeniden kirlenmeyi önlemeye yardımcı olduğu için özellikle önemlidir.

Bebek bezi değişimi sırasında bebeğinizin yaşı ne olursa olsun, onu bir an bile yüksek bir yüzeyde gözetimsiz bırakmayın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et