Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaBebekBebek BakımıBebek Giysileri Nasıl Yıkanmalı?

Bebek Giysileri Nasıl Yıkanmalı?

Çocuğunuzun giysilerini temizlemeye ve dezenfekte etmeye yönelik ilk adım, bebek giysileri ilk kez yıkamanın ne kadar önemli olduğunu anlamaktır. Çocuğun kıyafetlerini ilk kez yıkamak hazırlık gerektirir. Bebeğinizin giysilerini yıkamaya hazırlamadan önce, giysilerini giymeden bir kez yıkamanız gerektiğini hatırlamanız önemlidir. Bunun nedeni, bu giysilerin satın almadan önce birçok zararlı bakteriye maruz kalmasıdır. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı durumlar şunlardır:

  • Yıkama talimatları için marka etiketine bakın. 
  •  Kullanılan deterjan türü konusunda dikkatli olun.  Bebekler için özel olarak üretilmiş kimyasal olmayan çamaşır sabunu kullanın.
  • Önceden suya batırın. Giysiler uygunsa sıcak suda bekletin. Birçok mikrop bu sayede ölecektir.
  • Bebek kıyafetlerini ayrı ayrı yıkayın. Bu şekilde, diğer kıyafetlerden gelen bakteriler bebeğin kıyafetlerine geçmez.
  • Yıkamadan sonra ılık suya daldırın. Bu, deterjan ve diğer alerjenik bakterilerin öldürülmesini sağlar.
  • Güneşte veya sıcakta kurutun. Güneş ışığı doğal bir dezenfektan görevi görür. Mümkünse bebeğinizin kıyafetlerini doğal güneş ışığında kurutun. Yeteri kadar güneş ışığı yoksa, steril bir odada kurutabilirsiniz.

Bebek giysileri elde nasıl yıkanır?

Bebeğinizin çamaşırlarını çamaşır makinesinde yıkamak yerine elle yıkamanız önemle tavsiye edilir. Çoğunuz kendinize yeni doğan bebek kıyafetlerini nasıl yıkayacağınızı mı soruyorsunuz? Bebek kıyafetlerini düzgün bir şekilde yıkadığınızdan emin olmak için birkaç kolay adım:

  1. Ellerinizi dezenfekte edin ve temizleyin. Bebeğinizin giysilerini kullanmadan önce bir bakteri kaynağı olan ellerinizi iyice yıkayın.
  2. Suyun sıcaklığını ölçün. Giysileri aşırı sıcakta el ile yıkarsanız, bebeğinizin giysilerinin bütünlüğünü bozabilir ve yırtılmalara neden olabilir. Ayrıca aşırı sıcaklık ellerinizi yakmanıza neden olabilir.
  3. Çevre dostu olan, kimyasal olmayan deterjan kullanın. Kimyasal deterjan kullanmak bebeğinizin cildine zarar verebilir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve hatta bebeğinizin cildini yara yapabilir. 
  4. Yıkama öncesi ve sonrası sıcak suda bekletin. Bakteriler yıkamadan önce birikebilir, çoğu bakteriyi öldürdüğünüzden emin olmak için, bebeğinizin kıyafetlerini 30 dakika yıkamadan önce sıcak suya batırın, yıkayın ve yıkamadan sonra ılık suya daldırın.
  5. Bebek giysileri iyice kurulayın. Bebeğinizin kıyafetlerinin tamamen kuru olduğundan emin olmanız son derece önemlidir. Mümkünse güneş ışığında kurutun. Mantar enfeksiyonlarına neden olabileceğinden bebeğinize nemli kıyafetler giydirmeyin.
bebek giysileri

Bebek giysilerini makinede nasıl yıkarım?

Bebeğinizin giysilerini el ile yıkamanız tavsiye edilirken, zaman alıcı ve yorucu olabilir.  Bebek kıyafetlerini makinede yıkamak için şunları deneyin:

  1. Sizinkini yıkamadan önce bebeğin kıyafetlerini yıkayın. Çamaşır makineleri, bakterilerin bir kısmını içinde barındırabilir. Bebek kıyafetlerine geçmesini önlemek için, ilk önce bebeğin kıyafetlerinin yıkanmasını sağlamak gerekir.
  2. Sabunla önceden ıslatın. Giysilerin iyice temizlenmesini sağlamanın harika bir yolu, 35 santigrat derece sıcaklıkta bir kova su alıp, yarım bardak bebek deterjanı eklemek ve makineye eklemeden önce yarım saat bekletmektir.
  3. Durulama seçeneğini iki kez kullanın. Sabunun kumaştan tamamen çıkarıldığından ve bakterilerin yıkandığından emin olmak için durulama bölümünü iki kez çalıştırın. Çamaşır makinesinde sabun veya deterjan olmadan başka bir kez daha durulama ve sıkma işlemi yapın.

Daha fazla referans ve kılavuz için doktorunuza bebek kıyafetlerini çamaşır makinesinde nasıl yıkayacağını sormak her zaman yararlıdır. Bebek giysileri elde olsun makine de olsun, sık sık yıkamak sağlık açısından oldukça önemlidir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et