Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaSponsorBebek Eğitiminde Bez Kitapların Etkisi

Bebek Eğitiminde Bez Kitapların Etkisi

Bez kitap, kâğıt kitabın kullanılamadığı durumlarda, bebeklerin kitaba olan ilgisini artırmak amacıyla yapılmıştır. Bez kitaplar, tamamen kumaştandır. Bazen aralarına ses çıkartacak materyaller konur. Bunlara hışırtılı bez kitap denir. Ses, bebeğin ilgisini canlı tutar. Bu tür bebek bez kitap serisinin bir kısmında sadece hışırtı sesi bulunmaz. İlgili konuda sesler çıkarılır. Örneğin hayan konuları kitaplarda hayvanların sesleri bulunur.

Bez kitaplar, alışık olduğumuz kitaplar gibi değildir. Çok kısa, öğretici, çoğunlukla resimlidir. Amaç, çocuğa resimlerle öğretmektir. Bunu yaparken de çocuğun kitapla bağ kurması ama kitabın da zarar görmemesi için kumaş kullanılır. Zaten bu nedenle kumaş kitap olarak tanımlanır.

Bez Kitapta JellyCat Farkını Yaşayın!

Jellycat bez kitap, yurt dışı menşeili bir üründür. Jellycat, Avrupa Birliği (CE ve EN71) ve A.B.D. (ASTM) standartlarına uygun üretimler gerçekleştirmektedir. Bu nedenle Jellycat ürünleri, anti alerjiktir. Çocukların uyku düzenini olumlu yönde etkilediği ise yapılan bilimsel çalışmalar sonucu tespit edilmiştir.

Markanın tasarımları, bir çocuğun hayalinden esinlenerek yapılmıştır. Bu bakımdan çocuklar tarafından çok sevilmektedir. Hem kumaşının kaliteli olması hem de çocuğun uyku kalitesini artırması sayesinde, çocukların uyku arkadaşı olarak anılmaktadır. Jellycat bez kitap serisi, klasik bir bez kitaba yenilik getirmiştir. Bu bez kitap serisinde, kitapta konu ile ilgili olarak nesneler bulunur. Örneğin çiftlik hayvanları konulu bez kitapta, inek sesi ve çiftlik hayvanlarının bezden yapılan kuyrukları bulunur.

Neden Bez Kitapları Tercih Etmelisiniz?

Bez kitaplar geliştirici oyuncaklar kategorisinde değerlendirilir. 0 – 5 yaş grubuna uygun olan bez kitaplar, bebeklerin kitapla tanışması ve kitabı sevmeleri için özel olarak tasarlanmıştır. Bez kitaplar, bebekler için şu işlevlere sahiptir:

  • Bebeklerin el ve göz koordinasyonlarını geliştirir.
  • Ses çıkarması bakımından ilgi çekicidir. Bebeklerin dikkatlerini bir şeye odaklamasını sağlar.
  • Duyusal algıları geliştirir.
  • Yeni bilgileri somutlaştırarak öğretir. Bu da kalıcı öğrenme anlamına gelir.
  • Hayal gücünü geliştiren bez kitaplar bulunur.
  • Bebek ile ebeveyn arasındaki bağı güçlendirir.

Bez kitapların bakımı da oldukça kolaydır. Zaten JellyCat bez kitaplar, anti alerjik ve anti bakteriyel olup bebeklerin hassas ciltlerine özel üretilmiştir. Yalnız yaş grubu olarak bebeklere hitap eder. Bu bakımdan kirlenmesi kaçınılmazdır. Üstüne herhangi bir şey dökülmese bile düzenli olarak yıkanması tavsiye edilir.

Bez kitapları yıkamanın en iyi yolu elde yıkamaktır. Yalnız makinede yıkansa da renkleri solmamaktadır. Tavsiye edilen yıkama talimatı soğuk suda, doğal bir deterjanla elde yıkamaktır. Eğer makineye atılacaksa kitabın dikişlerinin zarar görmemesi ve kitabın daha uzun ömürlü olması için düşük devirde yıkama önerilir.

JellyCat Türkiye Distribütörü Isabel Abbey’dir. Bez kitapları, Isabel Abbey resmi internet sitesinden temin edebilir ve üyelere özel avantajlardan yararlanabilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et