Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaEğlenceModaEvde Röfle Nasıl Yapılır? Adım Adım Pratik Röfle Yapımı

Evde Röfle Nasıl Yapılır? Adım Adım Pratik Röfle Yapımı

Evde röfle yapılması için uygun olan tekniklerin bilinmesi gerekmektedir. Evde röfle yaparak saç renginizi birkaç ton açarak daha ferah tonları kullanabilirsiniz. Röfle yapımı zor bir işlem olduğu için genellikle kuaförlerde yapılmasına rağmen uygun teknik kullanılarak evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Röfle yapımında takip edilecek adımlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Saçın röfle için uygun şekle getirilmesi gerekir.
  • Renk seçiminin nasıl olacağı belirlenerek uygun tonların tercih edilmesi gerekmektedir.
  • Cilt ve kıyafetlerin boya olmaması için uygun kıyafetlerin giyilmesi gerekmektedir.
  • Boyaların talimatlarına uygun bir biçimde hazırlanması gerekmektedir.
  • Saçların boyanmasından sonra durulanması ve sertliğinin giderilmesi için kremlenmesi gerekmektedir.

Evde Röfle İçin Saçın Şekillendirilmesi

Röfle için saçın şekillendirilmesi boyama işleminin uygun bir biçimde yapılması için gerekli olmaktadır. Günlük kullanımda saçınızın şeklini nasıl belirliyorsanız buna uygun röfle uygulaması yapmanız gerekmektedir.

Röfle tonlarının nerelere uygulanacağının belirlenmesi için saçın her zamanki kullanım şeklini belirlemek önemlidir. Hangi alanlarda açık tonların kullanılacağı hangi alanlarda koyu tonların kullanılacağı belirlenerek şık bir röfle uygulaması yapılabilmektedir.

evde röfle

Röfle Uygulamasında Renk Seçiminin Önemi

Röfle uygulamasında renk seçimi yapılacak işlemin kalitesini belirlemekte olan en önemli faktör olarak bilinmektedir. Evde röfle yapılmasından önce nasıl bir renk tonunun istendiğinin belirlenmesi ve buna uygun uygulamaların yapılması gerekmektedir.

Saç diplerinin kaç ton açılacağına karar verildikten sonra aşamalı olarak uçların da açılması sağlanmış olmaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, saçın doğal renginin tonuna uygun bir açılma yapılması olarak bilinmektedir.

Saç renginden alakasız bir ton kullanılması durumunda istenmeyen bir görüntü oluşmaktadır. Bu nedenle öncelikli olarak saça en uygun olan boya renginin tercih edilmesi ve bu şekilde bir boyanın kullanılması gerekmektedir.

Röfle İşlemi için Boyanın Hazırlanması

evde röfle

Röfle işlemi için boyanın hazırlanması için boya kutusu üzerinde yer alan adımların takip edilmesi gerekmektedir. Talimatların takip edilmesinden önce boyanın etrafınıza bulaşmaması için uygun olan kıyafetlerin kullanılması gerekmektedir.

Günlük yaşamınızda kullanmadığınız kıyafetleri giyerek ya da boya işlemi yapacağınız yerin altına sererek boyanın etrafa bulaşmasını önleyebilirsiniz. Bu nedenle öncelikli olarak çevrenin hazırlanması gerekmektedir.

Boyama işlemleri için boyanın hazırlanma sürecinde bir kasenin kullanılması önemli olmaktadır. Kase içerisinde boyanın içerisinde yer alan oksijenli su ve boyanın karılması gerekmektedir. Ürünlerin bir arada karıştırılması sayesinde etkili bir kullanım elde edilmiş olmaktadır. Aynı zamanda karma işlerimden önce ürünlerin kutu içerisinde de karıştırılması önerilmektedir. Evde röfle işlemleri uygulanırken doğru bir biçimde karıştırma yapıldıktan sonra aşamalı olarak boya uygulamasının yapılması gerekmektedir. Saç diplerinden başlayarak koyudan açık tona doğru bir uygulama yapılması önemli olmaktadır. Aşamalı olarak yapılan bu uygulama sayesinde saçta doğal bir görüntü elde edilebileceği için her saçta uygulanabilmektedir

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et