Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamÖrümcekleri Evden Nasıl Uzak Tutarsınız?

Örümcekleri Evden Nasıl Uzak Tutarsınız?

Evinizde örümcek istememeniz için pek çok neden var. Örümcek türlerinin çoğu insanlara zarar vermese de bazı türleri zehirlidir. Çoğu zaman bir insan tarafından örümcek türlerini belirlemek zordur ama yine de kimse evindeki örümceği sevmez.

Neyse ki, örümcekler evin dışında çok fazla av buldukları için evin dışında yaşarlar. Ancak kış geldikçe, beslenmek için çok sayıda böceğin bulunduğu ev gibi daha sıcak bir yere göç eder. Bu örümcek göçleri sonbaharda dışarıdan evin içine doğru olur. 

Evinizin etrafında örümcek olmasını sevmiyorsanız, onları evinizden nazikçe uzaklaştırmak için birkaç (insancıl!) yöntemimiz var…

1) Limon kabukları

Örümcekler limon, misket limonu ve portakal gibi turunçgillerin kokusundan nefret eder. Pencere pervazlarına ve kapı çerçevelerine biraz limon kabuğu sürmek, örümceklerin odanıza girmesini engelleyecektir. Limon kokulu mobilya cilası kullanmak bile örümcekleri uzaklaştırabilir!

2) Nane yağı

Nane yağı, şaşırtıcı derecede doğal bir böcek kovucudur. Sadece örümcekler bundan nefret etmez, diğer birçok küçük böcek de bundan nefret eder. Biraz suyla seyreltin ve genellikle örümcek gördüğünüz her yere püskürtün.

3) Evinizi dağınıklıktan uzak tutun

Örümcekler avcıdır, bu yüzden gözden uzak yerlerde saklanmayı ve beklemeyi severler. Kutuların ve orada kalan diğer nesnelerin altına saklanacaklar. Evinizi tozsuz tutun ve ağların dönmesini önlemek için zemininizi kutulardan ve paketlerden uzak tutun.

örümceklerden nasıl kurtulur

4) Kestane

Kestaneler iyi bilinen örümcek kovuculardır, ayrıca evinizde harika bir sonbahar dekorasyonu yaparlar. Örümceklerin içeri girmesini önlemek için pencere pervazlarına ve süpürgeliklere bir sıra koyun.

5) Bir evcil hayvan edinin

Köpekler ve kediler genellikle örümcekler dahil hareket eden her şeyi kovalamayı severler.

6) Geceleri pencereleri kapatın

Örümcekler çoğunlukla gece yaratıklarıdır. Geceleri pencerelerinizi açık tutmak, onları yiyecek ve eş aramak için emeklemeye teşvik edecektir. Pencereleri ve kapıları kapalı tutun.

7) Beyaz sirke

Örümcekleri sirke ile uzak tutmak, onları nane yağıyla kovmaya benzer. Bir sprey şişesini sirke ve suyla doldurun ve evinizin etrafındaki tüm çatlakları ve pencere pervazlarını püskürtün.

8) Işıklar

Örümcekler karanlıkta daha fazla bulunur. Sinekler ve güveler ideal örümcek avlarıdır, bu nedenle gece odanızın ışıkları açıkken dışarıdaki ışıkları kapatın ve pencereleri açık tutmayın.

9) Örümcek ağlarını kaldırın

Bunu düzenli olarak yapın, tavanın ve odaların köşelerini kontrol etmeyi unutmayın.

10) Zerdeçal

Zerdeçal, birçok mutfakta kullanılan yaygın bir gıda maddesi ve baharattır. Sağlığınız için iyi olan çeşitli tıbbi özelliklere sahiptir.

Ancak zerdeçal aynı zamanda iyi bir örümcek kovucudur. Örümceklerin pek sevmediği güçlü bir kokusu ve tadı vardır. Örümcek eğilimli alanın etrafına zerdeçal tozu serpin veya zerdeçal çubuğu satın alın ve oraya yerleştirin.

Daha etkili bir çözüm için su ile karıştırarak zerdeçal ezmesi yapın ve evin her yerine uygulayın. Zerdeçal yoğun bir sarı renge sahiptir, bu nedenle kullanırken bunun farkında olun.

11) Örümceğin yiyeceği nesneleri kaldırın

Kapı ve pencere pervazlarınızdan ölü sinekleri veya diğer küçük böcekleri temizleyin.

Örümcekleri dışarıda tutmaya çalışırken, kış ayları için evinizi daha rahat hale getirmeye başlamanın da tam zamanıdır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et