Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk GelişimiGece Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Gece Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Tuvalet eğitimi genellikle 2-3 yaş civarında başlar. Tuvalet eğitimi zaman alır, sabırlı ve çocuğunuza cesaret verici olmanız gerekir. Çocuğunuz gündüz mesanesini kontrol etmeye başladıktan sonra, geceleri mesanesini kontrol etmesi genellikle birkaç ay daha sürer. Çocukların gece tuvalet eğitimi başlamadan önce gündüz tuvalet eğitimi tamamlanmış olmalıdır. Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz yatağı ıslatırsa endişelenmeyin, çünkü beş yaşın altındaki çocukların çoğu hala uykusunda idrar kaçırır ve her 10 küçük çocuktan biri de bunu yapar. Çocuğunuzun uyanıkken tuvaletini kontrol edebildiği için yatağını kuru tutabileceğini düşünmeyin. Geceleri kuru kalmanın gündüz tuvalet kullanımından tamamen ayrı olduğunu düşünmek gerekir.

Gece tuvalet eğitimi nasıl başlar?

Çocuğunuzun 3 ila 4 hafta altını ıslatmadan uyandığını fark ettiğinizde gece eğitimini deneyebilirsiniz. Gece tuvalet eğitimine başladıktan sonra aşağıdakileri uygulamanız sizin ve çocuğunuzun işini kolaylaştıracaktır:

  • Yatağın üzerine bir şilte koruyucu örtü koyun. Çocuğunuzun yatağı ıslatmasının önemli olmadığını bilmesini sağlayın.
  • Çocuğunuzu sadece bol su veya süt içmeye teşvik edin. Mesaneyi uyardığı için gazlı içeceklerden kaçının.
  • Çocuğunuz gün boyunca ve yatma zamanına kadar 6 ila 7 defa su içmesine dikkat edin. Akşam 6’dan sonra çocuğunuzun su içmesini durdurmanın hiçbir faydası yoktur. Çocuğunuzun mesanesi için kötüdür ve onları kurutabilir
  • Çocuğunuzun uyumadan önce tuvalete gittiğinden emin olun. Düzenli bir yatma vakti alışkanlığı, sağlıklı bir uyku düzenini teşvik etmeye ve çocuğunuzun geceleri altını ıslatmamasına yardımcı olacaktır.
  • Çocuğunuzun gece tuvalete kolay ulaşması için kapıları açık tutun veya lazımlığı yanında bulundurun. Gece tuvaleti bulmalarına yardımcı olacak bir gece ışığına ihtiyacınız olabilir.
  • Bir çocuğu gece geç saatte tuvalete gitmek için yataktan kaldırmak iyi bir fikir değildir. Uykularından uyandırmak tuvalete gitme konusunda kendi kontrollerini geliştirmelerine yardımcı olmaz.

Çocuğunuz yatağı ıslattıktan sonra ne yapmak gerekir?

gece tuvalet eğitimi
  • Yatak ıslaksa, çocuğunuzu yatağı ve gece kıyafetlerini değiştirmeye yardımcı olun.
  • Çocuğunuza yanlış bir şey yapmadıklarına dair güvence vermeye çalışın.
  • Vücudunda çiş kalmaması için çocuğunuzu sabah duş almaya veya banyo yapmaya teşvik edin. Çiş vücudunda enfeksiyona neden olabilir ve koku çocuğunuz için utanç verici bir durumdur.

Yeni yürümeye başlayan çocuklar övülmeye bayılırlar, bu nedenle küçük çocuğunuz gece tuvalet eğitiminde başarılıysa onlarla ne kadar gurur duyduğunuzu söyleyin. Gece tuvalet eğitimini zor buluyorsanız, olumlu düşünün. Çocuğunuz zaten gündüz tuvalet eğitiminde ustalaşmıştır ve buna hazır olduğunda kuru geceler geçirecektir. Küçük çocuğunuz çok sayıda gece kazası geçiriyorsa endişelenmeyin. Gece eğitimine ara vermeniz ve birkaç hafta sonra tekrar denemeniz gerekebilir.

Gece tuvalet eğitimi oldukça zor gelebilir. Bu sebeple bazı ebeveynler, gündüz eğitimine ustalaştıktan sonra uzun bir süre gece eğitimine başlamayabilir. Zorluk çektiğinizi hissettiğinizde çocuk doktorunuzla görüşün. Gecikmeye neden olabilecek problemleri ortadan kaldırmanıza veya gidermenize yardımcı olabilir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et