Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaÇocukÇocuk GelişimiTelevizyon karşısında ders çalışılır mı?

Televizyon karşısında ders çalışılır mı?

Televizyon Karşısında Ders Çalışmak Verimli Olur Mu?

Başarısız bir öğrencinin başarısız olmasının nedenleri araştırıldığında göze batan en acı gerçek öğrencinin televizyon karşısında ders çalışmış olmasıdır. Birçok çocuk televizyonun karşısında ders çalışmaya ailenin tutumu yüzüne alışmaktadır. Yurdum insanı soğuk kış günlerinde ısınmak amacıyla soba kullanır. Sobalar genellikle evin en kullanışlı ve küçük odasına kurulur. Bu küçük oda çok sıcakken diğer odalar buz kesmektedir. Bu oda öğrencinin ders çalışması için verimli bir oda değildir. Televizyon bağımlısı anne ve babalar çocuğun başarısı için televizyonu kapatmayı akıllarına getirmezler. Öğrenciye diğer odaya çekilmesini söylerler.

televizyon izleyen kız çocuğu

Öğrencinin verimli ders çalışması için ortamın verimli olması gerekir.

Bu anlamda ders çalışılan ortamın ısı, ışık ve ses düzeni iyi ayarlanmış olması gerekir. Soğuktan üşüyen birisinin verimli ders çalışmasını bekleyemeyiz. Sıcaktan terleyen birisi de verimli çalışamaz. Karanlık bir ortamda ders çalışmak kişinin gözünü bozar, çok aydınlık bir ortamda kişinin göz sağlığını bozar.

Televiyon izleyen çocuklar dikkat eksikliği yaşarlar.

Televizyon karşısında ders çalışan çocuğun genel uyarılmışlık düzeyi düşük olur.

Okuduğunu anlayamaz. Ödevini bilinçli ve anlayarak yapmaz. İşini baştan savma yaparlar. Bu yüzden televizyon karşısında ders çalışmanın önlenmesi gerekir. Bu anlamda en büyük görev anne ve babalara düşmektedir. Hiçbir dizinin hiçbir bölümü çocuğunuzun eğitiminden başarısından daha önemli değildir. Bu yüzden evinizi çocuğunuzun başarılı olmasına göre dizayn edin. Mümkünse çocuğunuza bir çalışma odası yapın. Bu odayı renk, ısı ve ışık yönünden iyi ayarlamanız gerekir. Böylece onun başarılı olmasında pay sahibi olmuş, başarısızlığında pay sahibi olmamış olursunuz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et