Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte SağlıkHamile Sütyeni Giymek Tavsiye Edilir Mi?

Hamile Sütyeni Giymek Tavsiye Edilir Mi?

Hamile sütyeni, hamilelik boyunca meydana gelen büyümeden sonra göğüsleri korur. Bağların gerilmesinden kaynaklanan baskıyı sınırlar ve çatlak oluşumunu durdurur.

Hamileliğin ilk haftalarından itibaren göğüsler büyümeye başlar, bu yüzden hamile sütyeni uygulamasına başlamakta fayda vardır.  Neden normal sütyen giymeyeceğinizi merak edeceksiniz. Bunun açıklaması, sizi hemen rahatsız etmeye başlayacağı ve bu alanda oluşan bilinç nedeniyle dayanılmaz hale gelebileceğidir.

Emzirmeden önce kullanmak, onu kabul etmenizi sağlayacaktır. Bunun nedeni, bu tür sütyenlerin size rahatlık sağlama konusunda faydalı olmasıdır. Sonuçta, emzirme sürecine yardımcı olmak için tasarlanmışlardır. Günlük sütyeninizin aksine, giymek için çıkarmanız veya kayışları gevşetmeniz gerekmez.

Daha önce herhangi bir sütyen uygulamamış olsalar bile tüm hamile ve emziren kadınlar için kullanılması önerilir. Uygulamaya başlamanın tam zamanı…

Hamile sütyenini özel kılan nedir?

Belki de hamile sütyeni o kadar özel değildir. Ancak şüphesiz, bu aşamadaki hizmetleri onu rahatlığın işbirlikçisi yapıyor. Normalde geleneksel sütyenlerden daha büyüktürler, daha geniş kayışlar ve daha fazla ağırlık desteği için altında bir şerit bulunur.

Öte yandan, normalde alerjiden kaçınmaya yarar ve özellikle bu aşamada göğüsler daha hassas hale geldiği için yumuşaklık hissi veren pamukla kaplıdır. Ayrıca, göğüs büyüdükçe açabilmek için arkada ekstra çıtçıtlar ve meme ucunu çıkarmadan meme ucuna erişime izin veren tasarımlar vardır.

Göğüsler hamilelik sırasında değişir ve uygun giysilerin kullanılması mastit gibi komplikasyonların ortaya çıkmasını engelleyebilir.

İyi bir hamile sütyeni seçmek için öneriler

hamile sütyeni

Hamile sütyeni seçmek önemli bir konudur. İşte seçiminize yardımcı olabilecek bazı öneriler:

  • Tasarım

Sütyen tasarımı çok önemlidir. İdeal olarak, özel gereksinimlerinize ve göğüs ölçünüze göre uyarlanmalıdır. Büyük göğüslerin mümkün olan en fazla desteği oluşturan bir şekle ihtiyacı vardır.

  • Konfor

Bir başka önemli bakış açısı ise rahatlıktır. Annelik ve emzirme aşaması harikadır, ancak anneler, geç saatlere kadar ayakta kalmak ve bebeğe bakmak, ayrıca ağrıya neden olan bir giysi giymek gibi birçok problemin üstesinden gelmenin zor olduğunu anlar. Bu nedenle, hamile sütyeninizi seçerken rahatlığa öncelik verin.

  • Destek

Anne sütyenleri, kadın hormonlarının ve meme bezlerindeki yağ miktarının artmasına bağlı olarak, göğüslerin gebelik ve emzirme döneminde kazandığı ekstra kiloları desteklemeye teşvik edilerek tasarlanır.

Göğüslerin altında bulunan geniş askılar ve geniş taban destek sağlar. Çapraz şeritler de bu amaca katkıda bulunur.

Göğüslerin doğal büyümesini etkileyebilecek, emzirme sırasında kan ve süt akışını engelleyebilecek sert balenli sütyen kullanımından kaçınmak önemlidir. Bu aşama, memelerde şişkinliği yani mastiti tetikleyebileceği için tehlikelidir.

  • Malzeme

Göğüs büyümesi kaşıntı ve çatlaklara neden olabilir, bu nedenle bu semptomları kötüleştiren iltihaplanma veya alerji eklemekten kaçınmak için malzeme önemlidir. Pamuk, hem bebek hem de anne iç çamaşırlarında kullanılabilen doğal, nefes alabilen ve cilt dostu bir maddedir.

  • Boyut

Yazı boyunca belirttiğimiz gibi sütyenin göğüslere baskı yapmaması çok önemlidir, bu nedenle uygun bedenlerden birini satın almalısınız. Normal kullanımdan daha büyük bir beden satın almak faydalı olacaktır. Her zaman doğru bir şekilde tercih için şu ipuçlarına da güvenebilirsiniz:

  • Bedeninizin ölçüsünü belirlemek için, göğüslerin altındaki vücut uzunluğunu bir metre ile ölçün.
  • Göğüslerin yüksekliğinde aynı ölçümü yapın. Önceki ölçümle ilişkili fark, size bardağın boyutunu verecektir.

Hamile sütyeni giyilmesi tavsiye edilir mi?

Hamile sütyenini uygulamanın faydalarını açıkladıktan sonra, evet, kullanımının önerildiğini kabul etmelisiniz. Bu önemli aşamada yaşam kalitesini artırmanın yanı sıra çatlakların ve gereksiz ağrıların görünümünü de sınırlayacaktır.

Seçim sürecindeki en değerli şey, her şekilde rahat hissetmenizdir. Bu nedenle, vücut şeklinizi, göğüslerinizin boyutunu ve annelik döneminde beklentilerinizi karşılayan seçeneği bulana kadar piyasanın sunduğu farklı seçenekleri araştırmalısınız.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et