Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik38. Hafta GebelikHamilelikte Açılma Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Hamilelikte Açılma Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Hamilelikte açılma olup olmadığını kendi kendinize nasıl kontrol edeceğinizi bilmek, karar vermenize ve doğum yapmaya hazırlanırken kaygıyı hafifletmenize yardımcı olabilir. Kendiniz veya doktorunuz bu adımları uygulayarak servikal genişlemenizi ölçebilirsiniz. Sularınız azalmışsa, genişlemeyi kendi kendinize kontrol etmemek en iyisidir. Enfeksiyon riskini azaltmak için gerekirse steril eldivenli bir uzmana açılmayı kontrol ettirin.

Hamilelikte açılma olup olmadığını anlamak için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

1. Ellerinizi yıkayın

Bakterilerin vajinal kanala girmesini önlemek ve enfeksiyonu önlemek için ellerinizi sabun ve suyla iyice temizleyin. Ellerinizin temiz olduğundan emin olmak ve iç kesim veya sıyrıkları önlemek için tırnaklarınızı da kesin.

2. Rahat olun

Açılmayı kontrol ederken, rahat bir ortamda bulunun. İster evde ister klinikte olun, giysileriniz bol ve rahat olsun. Bazı insanlar, müziğin rahatlamalarına yardımcı olabileceğini düşünür. Siz de deneyebilirsiniz. Yavaş nefes almak, vücut tarafından yönlendirilen diyafram nefesi uygulamak, kontrolden önce vücudunuzu sakinleştirmeye de yardımcı olabilir.

3. Pozisyona girin

Bacaklarınız açıkken çömelmeyi deneyin. Birçok insan, bunun servikslerine erişmenin en kolay pozisyonu olduğunu düşünür. Diğerleri, bir masada veya başka bir yüzeyde bir bacak yükseltilmiş olarak oturmayı veya ayakta durmayı tercih eder. Desteğe ihtiyacınız varsa, sizi ayakta tutacak bir yardımcı bulun.

4. İki parmağınızı dikkatlice sokun

Rahim ağzınıza ulaşmak için işaret ve orta parmağınızı mümkün olduğunca vajinal kanalınıza doğru itin. Herhangi bir iç kesik veya morarmadan kaçınmak için mümkün olduğunca nazik ve yavaş olun ve gerekirse su bazlı bir kayganlaştırıcı kullanın.

5. Açılmayı kontrol edin

Parmak uçlarınızı rahim ağzınıza sokmaya çalışın. Bir parmak ucunuz rahim ağzınıza sığarsa, bir santimetre genişlemiş olarak kabul edilirsiniz. Eğer iki parmak sığarsa, iki santimetre genişlemiş olursunuz. Açıklıkta ek boşluk varsa, dilatasyonu belirlemek için kaç parmak ucunun sığacağını tahmin etmeye çalışın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et