Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte SağlıkÇin Takvimine Göre Cinsiyet Tahmini

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Tahmini

Tüm hamilelikler heyecan ve beklenti ile gelir. En büyük beklenti ise bebeğinizin cinsiyeti kız mı erkek mi olacağıdır. Günümüzde birçok ülke, cinsiyet belirlemeyi yasal hale getirdi. Bebeklerinin cinsiyetini bilmek isteyen ebeveynler ultrason görüntüleri ile belli aydan sonra bu imkânı kullanabilir. Ancak bazı ülkelerde bu hala yasaktır. Mesela Hindistan’da, kız çocuklarının öldürülmesi nedeniyle yasa dışıdır. Hamile anneler karınlarında büyüyen bebeğin kız mı erkek mi olduğunu bilmenin cazibesine engel olamaz. Ayrıca, çocuğun cinsiyetini tahmin etmek, anne babaların ve ailelerinin sık sık kendilerini şımarttığı eğlenceli bir aktivitedir. Araştırmanızı zaten yaptıysanız, cinsiyeti tahmin etmenin bazı yolları olduğunu bilirsiniz. Bunlardan biri, anne babalar arasında da oldukça popüler olan Çin takvimine göre cinsiyet tahmini çizelgesidir. Peki nedir ve nasıl çalışıyor? Hadi bulalım!

Çin takvimine göre cinsiyet tahmini ne zaman kullanılmaya başlandı?

Çin takvimine göre cinsiyet tahmini temelde şu faktörlere dayanarak bebeğin bir erkek mi kız mı olacağını tahmin edebileceğiniz bir çizelgedir:

  • Gebe kaldığın ay
  • Gebe kalma sırasındaki yaşınız

Çin’in doğum tahmincisinin 700 yaşında olduğuna inanılıyor. Bazıları bir Ching Hanedanı kraliyetinin mezarında bulunduğunu söylerken, bazıları ise Ching Hanedanı’nın Yasak Şehri’nde bulunduğunu söylüyor. Bununla birlikte, bir Eski Çin mirası olarak kabul edilir.

O zamanlar Çinliler ay takvimini takip ediyordu. Bu nedenle harita, ay takviminin günlerine ve aylarına göre tasarlanmıştır. Orijinal harita Mançu dilinde yapılmıştır ve ülkeden ülkeye nasıl taşındığına dair ilginç bir tarihe sahiptir.

Ching Hanedanlığı mağlup olduktan sonra, Çin cinsiyet belirleyicisi İngiltere’ye götürüldü. Daha sonra Avusturya’ya taşındı ve sonunda Tayvan’da bulundu ve 1972’de halkın erişimine açıldı.

Ataerkil bir toplum olan Çin kraliyet aileleri her zaman oğulları kızlarına tercih ediyordu. Diğer herhangi bir topluluk gibi, onlar da erkeklerin soyun tek taşıyıcıları olduğuna ve hanedanı ileriye taşıyabileceklerine inanıyorlardı. Böylece, beş elemente, Yin ve Yang’a ve Sekiz Trigrama dayalı olarak oluşturulduğu söylenen haritayı icat ettiler.

Çin cinsiyet belirleyici hesaplayıcısının, özellikle cinsiyet belirlemenin yasa dışı olduğu bir ülkede yaşıyorsanız, cinsiyeti belirlemenin en iyi yolu olduğuna inanılıyor. Bu yöntemin arkasındaki bilimsel mantık bilinmemektedir, ancak ay takvimine uygun doğru bilgilere sahip olmanız koşuluyla çoğu zaman işe yaradığına inanılır.

Çin takvimine göre cinsiyet tahmini ne kadar doğru?

Bazı astrologlar haritanın yüzde 90’a kadar doğru olduğunu iddia etseler de gerçek şu ki, daha çok yüzde 50 civarında doğru olduğu biliniyor. Yani bir yazı tura atmak ve “bir kıza tura, bir erkek çocuğa yazı” demek kadar doğru.
Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmenin en güvenilir yolu ultrason taramasıdır. Çoğu kadın için bu durum, hamileliğin 18. haftasından 21. haftaları arasında gerçekleşir. Ultrason taramasında bir bebeğin cinsiyetini oldukça doğru bir şekilde söylemek genellikle mümkündür, ancak bu, küçüğünüzün tarama sırasında pozisyonuna bağlıdır. Bazı hastanelerin cinsiyeti açıklamama politikası olduğunu da belirtmek gerekir.

Çin doğum haritası kullanarak cinsiyet tahmini nasıl yapılır?

Çin takvimine göre cinsiyet tahmini kolay bulunur. Bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmek için aşağıdaki adımları izleyin.

  1. Gebe kaldığınız sırada Çin yaşınızı öğrenin
  2. Zaten hamileyseniz, hamile kaldığınız Çin ayını bulun. Sonra sol sütunda annenin yaşına gidin.
  3. Gebe kaldığı aydan itibaren çizilen dikey çizgiyle annenin Çin yaşından çizilen yatay çizginin kesiştiği kutuyu bulun.
  4. Erkek diyorsa, büyük olasılıkla bir erkek bebek bekliyorsunuz ve kız diyorsa , kız bebek için şans daha fazladır.

Örneğin, Çin doğum haritasına göre, 5. ayda (Çin ayı) hamile kalan 28 yaşında (Çin yaşı) bir kadının bir kız çocuğu doğurması beklenir.

Çin takvimine göre cinsiyet tahmini adımları size zor ve karmaşık geliyorsa internette bunun için pratik hesaplayıcılar bulunuyor. Bu yöntem birileri için her ne kadar doğru sonuç verse de en güvenilir ve sağlıklı yöntem bir hastanede ultrason sonuçlarından öğrenmektir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et