Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaBebekBebek BakımıBebeğin İlk Saç Kesimi?

Bebeğin İlk Saç Kesimi?

Bebeğiniz çok fazla saçla ya da neredeyse hiç saçı olmadan doğmuş olsa bile aylar geçtikçe artar, uzar ve ilk saç kesimi hakkında düşünmeniz gereken zaman gelir. Elbette anne baba olarak kesme konusunda endişe edebilirsiniz. Bu yüzden ilk saç kesimini yapmak için yazımızı okumaya devam edin

İlk saç kesimi için doğru zaman

Her şey bebeğinizin ne kadar saça sahip olduğuna bağlıdır, ancak genel olarak konuşursak, bebeğinizin saçını ilk doğum gününden önce kesmeyin. Altı aylık olana kadar, “ilk tüyler” doğumdan sonra tamamen normal olan hormonlardaki bir düşüşün ardından büyür ve ardından dökülür. Bu nedenle, bebeğinizin gerçekten saç ile sıkıntısı tutacağı yoksa, çocuğunuzun ilk doğum gününe yani 1 yaşına kadar bekleyin. Eğer hızlı bir şekilde büyür ve rahatsız ederse 8 aylık olunca kesebilirsiniz. Saçları bu kadar çabuk uzamayan bebekler için yaklaşık 2 yaşına kadar ilk kesimlerine ihtiyaç duymayabilirler. 

Çocuğun saçlarını kesmek onu zayıflatır mı?

Hayır, ama yeniden büyümeyi de güçlendirmez. Bununla birlikte, saç büyümesini yeniden dengelemenize izin verir. Ayrıca saçları çocuğunuzun yüzünden, kulaklarından ve özellikle boyun tutmaya eğilimli olduğunda onu uzak tutmanız için bir fırsattır.

İlk saç kesimi kendimiz yapabilir miyiz?

Evet, sadece birkaç rötuş yaptığınız sürece. Bebeğinizi hareket etmemesi için mama sandalyesine oturtun. Ellerinize bir çift yuvarlak uçlu makas alın (çocuk tırnaklarını kesmek için kullanılır) ve bebeğinize ne yapacağınızı açıklayın. Ayrıca küçük çocuğunuza bir saç kesimi taklidi yapın. Saç kesimi için bir hikâye kitabı bile bulabilirsiniz.

Bebeğimin saçını kuru veya nemli kesebilir miyim?

Kötü sürprizlerden kaçınmak için bebeğinizin saçını kuru kesmek en iyisidir (nemli olduğunda daha uzun görünecektir). Boynun ense kısmında başlayın, çünkü saçın en hızlı büyüdüğü alandır. Maksimum güvenlik için saçları havada ve parmaklarınız arasında tutun.

Ne zaman salona gitmeliyiz?

ilk saç kesimi
babies first haircut 156490 Pin on Our babies

Altı ay ile bir yıl arasında, kesim yapmakta rahat değilseniz gidebilirsiniz. Aksi takdirde, bebeğinizin ilk “uygun” saç kesimine ihtiyacı olduğunda gidin. Bu ilk karşılaşmayı biraz daha kolaylaştırmak için, kuaför salonuna gelmek için en iyi zamanı seçin. Yoğun saatlerde gitmemek akıllıca bir fikirdir. Saç kurutma makinelerinin yaptığı gürültüyü veya saç kesimi bebeğiniz korkutabilir. Daha az insan olduğunda çocuğunuzun kuaförlere gitmesi en iyisidir.

Bazı anne ya da babalar çocuklarının ilk saçını saklamak ister. Eğer kuaföre gidecekseniz ilk saç kesimi sırasında yanınızda saklayabileceğiniz bir poşet ya da başka bir şey almayı unutmayın.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et