Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGenel SağlıkKilo Vermek İçin Çörek Otu Yağı

Kilo Vermek İçin Çörek Otu Yağı

Kilo vermek için çörek otu yağı kullanımı, metabolizmayı hızlandırmanın ve iştahı frenlemenin etkili bir yoludur.

Çörek otu yağı

Çörek otu yağı, rezene çiçeği veya kara kimyon olarak da bilinen çörek otu tohumundan elde edilir. Yağ, tohumlardan preslenebilir veya ekstrakte edilebilir. Diğer güçlü antioksidanların yanı sıra linoleik, oleik, palmitik ve miristik asitler dahil olmak üzere yoğun bir uçucu bileşik ve asit kaynağıdır. Kilo vermek için çörek otu yağı ölçülü olarak kullanıldığında vücut üzerinde birçok etkisi olduğu bilinmektedir.

Birçok kişi bu yağı körilere, yahnilere, çorbalara, salatalara, ekmek karışımlarına, bazı peynirlere, tavuklu yemeklerine ve kızarmış sebzelere ekler. Yağın oldukça güçlü bir tadı vardır, ancak lezzetli doğası onu birçok öğün için güzel bir tamamlayıcı yapar. Bu konsantre maddenin gücü nedeniyle, yağın sadece küçük bir miktarını kullanmanız veya tüm tohumları yemeklerinize karıştırmanız önemlidir. Bu yağ muhtemelen 2000 yıldan fazla bir süredir kullanılıyor olsa da, kilo verme çabaları üzerindeki metabolik etkileri modern popülaritesini artırmıştır.

Kilo vermek çörek otu yağı için nasıl kullanılır?

Çörek otu yağını tüketmenin birçok farklı yolu vardır ve bunların çoğu metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olacaktır. Bu yağdaki B vitaminleri vücudun enerji metabolizmasını başlatarak pasif yağ yakımını artırmaya yardımcı olur. Bu durum, tükettiğinizden daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir, böylece bir kalori açığı oluşturarak kademeli kilo kaybına yol açar.

Ayrıca, çörek otu yağı, doğal bir iştah kesici olarak işlev görebilir. Toplam kalori alımınızı azaltmaya çalışıyorsanız, bu yağı kullanmak fayda sağlayacaktır.

Kilo vermek için çörek otu yağı tüketmenin en popüler yolları şunlardır:

  • Bir çay kaşığı yağı yoğurda karıştırmak veya ev yapımı salata sosuna karıştırmak.
  • Sabahları bu yağı süte / portakal suyuna eklemek de günlük dozunuzu almanın bir yoludur.

Önerilen Doz: Önerilen doz günde 1 ila 3 yemek kaşığı arasındadır, ancak daha küçük bir miktarla başlamak ve vücudunuzun yağa tepkisini izlemek daha iyidir.

çörek otu yağı

Çörek otu yağının yan etkileri

Bu çörek otu yağını fazla kullanırsanız, alerjik reaksiyonlar, hipotansiyon ve hamilelik komplikasyonları gibi bazı yan etkiler yaşayabilirsiniz.

  • Alerjik Reaksiyonlar: Bazı insanlar çörek otu yağına dokunduklarında veya tükettiklerinde kontakt dermatit yaşarlar; dahili olarak tüketildiğinde, bu muhtemelen mide rahatsızlığı, mide bulantısı veya kusma ve ayrıca solunum yollarında olası tahriş anlamına gelir.
  • Hipotansiyon: Bu yağın kan basıncını kontrol altında tutmaya yardımcı olduğu bilinmektedir, ancak diğer tansiyon ilaçları ile birlikte kullanıldığında hipotansif bir duruma tehlikeli bir düşüşe neden olabilir.
  • Hamilelik: Araştırma eksikliği nedeniyle hamile veya emziren kadınların kilo kaybı için çörek otu yağı tüketmesi önerilmez.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et