Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGenelSaçları Uzatmak İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Saçları Uzatmak İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Sağlıklı, uzun ve muhteşem saçlar herkesin hayalidir. Elde ettiğimiz saç türünün büyük ölçüde genetiğimize bağlı olduğunu biliyoruz, ancak uygun bakımı yaparsak hayallerimizdeki saçları alabiliriz. Saçımızın kalitesini iyileştirdiğini iddia eden ve aynı zamanda uzamasına yardımcı olan sayısız reçetesiz ilaç, merhem, yağ vb. vardır, ancak tüm bu kimyasallarla saçlarımıza işkence yapıyorlar (hangi yan etkilerin olabileceğini bilmiyoruz). Saçları uzatmak için doğal ilaçlarla evde hedefe kolayca ulaşabilirsiniz. Mutfağınıza bakın ve saçınızın doğal olarak uzamasına yardımcı olabilecek birçok yiyecek bulacaksınız!

Saçları uzatmak için denemeniz gereken doğal çözümler:

1. Aloe Vera

Aloe veranın, ölü deri hücrelerini ve saç köklerini onarabilen ve daha hızlı saç büyümesine neden olan iyi miktarda proteolitik enzime sahip olduğu bilinmektedir. Aloe Vera, anti-inflamatuar özellikler ve antioksidanlarla doludur. Antioksidanlar, donuk cilt ve kırışıklıklardan sorumlu olan serbest radikal aktiviteyi önlemeye yardımcı olur. 

2. Badem ve Muzlu karışım tüketmek

Çinko gibi proteinler, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan badem, saç sağlığı için harikadır. Bademde bulunan E vitamininin keratin üretimini hızlandırarak zarar görmüş saçları onarmada çok yardımcı olduğu söyleniyor. Muz ise saçlarımızı beslemek için bize yüksek miktarda kalsiyum ve folik asit sağlar. Biraz fındık, tarçın tozu ve balla karıştırarak badem ve muzlu karışım yapın. 

3. Protein açısından zengin diyet

Danışman Beslenme Uzmanı Rupali Datta, “Saçımızın% 95 Keratin (bir protein) ve 18 amino asitten (proteinlerin yapı taşları) oluştuğunu söylüyor. Bu nedenle diyetinize protein eklemek saç sağlığınızı korumada uzun bir yol kat edebilir. Yumurta, tavuk eti, süt, peynir, fındık, yoğurt, kinoa mükemmel protein kaynaklarıdır ve bol miktarda tüketilmelidir. 

saçları uzatmak

 

4. Arpa

Arpa, kırmızı kan hücrelerinin üretimini uyaran ve saç köklerini güçlendiren demir ve bakır açısından zengindir. Saç büyümesi için bu harika ev ilacını yapmak için kabuğu soyulmuş arpa kullanabilirsiniz. Arpayı suda kaynatın, üzerine tuz ekleyin ve yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine limon kabuğu ve bal ekleyin ve için.

5. Çemen otu baharatı

Çemen otu tohumlarında yüksek oranda folik asit, A Vitamini, K Vitamini ve C Vitamini bulunur. Ayrıca potasyum, kalsiyum ve demir gibi temel mineraller içerir. Sadece bunlar değil, bu büyülü baharat aynı zamanda iyi miktarda protein sunar. Tüm bu besinler saçla ilgili sorunları tedavi etmek ve saç büyümesini hızlandırmak için bir araya gelir. Bir çay kaşığı çemen otu tohumunu gece boyunca suda bekletip ertesi sabah yiyebilir ya da baharatı yemek tariflerinize ekleyebilirsiniz. 

Saçları uzatmak için her zaman bunun gibi doğal ev ilaçlarını tercih edin. Farklı özellikleri sayesinde, bu yiyecekler genel sağlığınızın artmasına da katkıda bulunacaktır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et