Çarşamba, Mayıs 8, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik11. Hafta GebelikHamilelikte Ciltteki Kuruma İle Nasıl Başa Çıkabilirim?

Hamilelikte Ciltteki Kuruma İle Nasıl Başa Çıkabilirim?

Hamilelik, birçok fiziksel ve duygusal değişikliği beraberinde getiren bir aşamadır. Çoğu kadın hamilelik hormonları nedeniyle parlak bir cilde kavuşur. Hamilelik hormonlarının dalgalanması sonucunda vücutta su tutma kapasitesi artar ve bu da kadınlara hamilelik ışıltısı verir. Ancak bazen bu hormonlar hamilelik sırasında cilt kuruluğunu tetikleyebilir. Kuru cilde sahip olmak, hamileliğin normal bir belirtisidir ve endişe nedeni olmamalıdır. Hamileyseniz ve kuru cildiniz varsa endişelenmenize gerek yok. Hamilelik sırasında neden kuru cildiniz olabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Kuru, pul pul veya kaşıntılı cilt hamilelik sırasında rahatsız edici olabilir. Bunun olmasını önlemenin en iyi yolu, cildin doğal yağlarını kontrol altında tutmak ve cildinizi nemlendirmeye odaklanmaktır.

Hamilelikte kuru ciltle başa çıkmak için ipuçları

Kuru ciltle uğraşırken aşağıdaki ipuçları kullanılabilir:

  • Kimyasal nemlendiricilerden kaçının. Yine, mümkün olduğunca doğal ve organik içeriklere odaklanmaya çalışın. 
  • Cildinizi esansiyel yağlardan arındırabilecek sert sabunlar yerine cildinizi temizlemek için yumuşak temizleyiciler kullanın. Yıkadıktan sonra cildinizi ovalamak yerine nazikçe kurutmayı unutmayın.
  • Kalamin losyonu, E Vitamini yağı ve seramidler gibi bazı losyonların kuru cildi yatıştırıp nemlendirdiğine inanılır. Bunları doktorunuza danıştıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • Badem yağı, hindistancevizi yağı, yulaf, probiyotik yoğurtlar, avokado ve bal cildiniz için harika özelliklere sahiptir ve bunların bebeğiniz için de güvenli olduğundan emin olabilirsiniz.
  • Kuru cilt sorununuz varsa, durumu kötüleştirebilecek ısıyı yakaladıkları için sentetik giysiler giymekten kaçının. Rahat, serin, pamuklu kumaşları tercih edin. 
  • Ne kadar kaşıntılı olursa olsun kuru cildi kaşıma isteğine karşı koyun. Kaşıma, deride küçük kesiklere veya çatlaklara neden olarak enfeksiyonlara maruz kalmasına neden olabilir.
  • Havuzlardaki klorlu su kuru cilde daha fazla zarar verebileceğinden, cildiniz kuruyken yüzme havuzlarında yüzmekten kaçının.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et