0 oy
264 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Bebeklerinize ne zaman kendi yediklerinden tatdirdiniz ben yanlış mı yapıyorum sürekli püre yapmaya uğraşıyorum peynir falan kendiniz yediğiniz peynirden mi veriyosunuz nasıl ek gıda veriyosunuz bebeğinize tuzlu bişey veriyomusunuz yada şekerli 

18 Cevaplar

0 oy
(14,426 puan) tarafından
Ne kadarlık canım
tarafından
7 aylık olucak 7 gün sonra
(14,426 puan) tarafından
Yavaştan ver canım her yemeğin suyuyla beraber karnabahar,papates vs sert taneli şeyler verme
-Reklam-
0 oy
(4,876 puan) tarafından
Pureye alıştırrsan pütürlü yemek istemz
tarafından
Pütürlü de veriyorum arada tabi rendeleyip ama sürekli aynı şeyleri yapıyorum çorba falan hiç yemiyor tatlı şeyler varsa öyle yiyor çevremde görüyorum herşeyden tatdiriyolar tuzlu tatlı farketmez ben mi yanlis yapıyorum acaba diye düşünüyorum
(4,876 puan) tarafından
Pütürlü yiyorsa püre yapma o zaman canım. Çok tuzlu vs yapmıyor isen yemekleri çok azıcık tattir.
tarafından
Yok tuz çok atmam canım vereyim o zaman yavaş yavaş 7 aylık olucak 7 gün sonra
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Ben o kadar dikkat ettim aman bir şey olur aman alerji olur çocuk şimdi bizim yediklerimizden yemek istemiyor sulu yemek ağzına koymuyor alerjisi olmadığını düşündüğün şeyleri ver yesin alışsın yemeklerede  tuzu sonrada eklersin tuzsuz yap 
tarafından
Yok canım alerji testi yaptırdık ek gıdaya başlamadan
(1,663 puan) tarafından
O zaman ver yesin canım ben çok pişmanım vermediğim için
0 oy
(1,510 puan) tarafından
Kendimiz az tuzlu az baharatlı salçalı yediğimiz için kızıma hepsinden vererek alistirdim şimdi 14 aylık biz ne yersek ondam yiyor ayrı versem de yemiyor zaten illa aynısı olacak 
tarafından
Anladım canım bende vereyim o zaman yavaş yavaş
(1,510 puan) tarafından
Ver bence valla yalan yok ben çok sakinmadim öyle ayrı yapacağım dikkat edeceğim diye sadece altı aylık Ken tadimlar da yemek türü vermedim yoğurt tarzı püre tarzı verdim donra devamlı biz ne yersek ona da verdim aynı anda emziriyordum da hatta daha emiyordu da kendim kestim hamileyim diye
tarafından
Bende vereyim canım o zaman ya sulu yemeklerden tatdirayim böyle yanlış yapıyorum galiba tatsız tuzsuz yemiyor zaten ki ben bile tadını begenmiyorum
(1,510 puan) tarafından
Mesela canım bugün kabak pilav vardı ikisinden karıştırdım yedi hep öyle yaparım suluyla pilavı ya tek tek veririm yada karıştırıp yanına iki 3 kasıkta yoğurt veririm öyle alıştı gitti ver sen korkma
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Ne pisirdysem veriyorum 7 aylik 
tarafından
Benimkide 7 gün kaldı 7 aylık olmasına bende vereyim yediklerimizden yavaş yavaş o zaman
(3,102 puan) tarafından
Ben az tuz ve salcalai yaparim zaten oyuzden veriyorum canm pilav makrna corba yemeklerin suyuna az ekmek ici batirip mesela dun karnabahar yptm suuuyla pilav verdim taneleirndende elimle az ezip verdm.kahvaltida bugn yumurta kirip yagda oyle verdm .bi sknti yok cok skur smdilik
tarafından
Bende öyle yaparım canım tuzu çok kullanmam katı gıdayı nasıl vericem ben peki zeytin falan nasıl veriyosunuz
0 oy
(17,103 puan) tarafından
Ben hep kendi yemeklerimizden verdim hiç ayrı yapmadım. Sonra bizim yemeklere alışmaları zor oluyor 
tarafından
Ya çorba falan veriyorum yemiyor ki ben bile bakıyorum tadına brn bile yemem tuzsuz yağsız hep böyle mi gidicek diye korkuyorum çevremde gördüğüm kadarıyla çoğu kişi yediklerinden veriyo ben galiba yanlış yapiyorum
(17,103 puan) tarafından
Tuzsuz yağsız yemek mi olur kız yazık günah onların da damak tadı var  kim olsa yemez
tarafından
Evet öyle işte internette tarifte öyle yazıyor diye yapıyorum ama ben bile yiyemiyorum onu ki bebeğim hiç yemiyor
0 oy
tarafından
Veriyorum neyi yutabilecegini düşünüyorsam onları veririm 
tarafından
Anladım canım ben yanlış yapiyomus anladığım kadariyla bundan sonra bende vericem
tarafından
Bilmiyorum ki canım literatürde doğru olan o ama ben eski usul gidiyorum benim arkadaşımin çocuğuyla arası 1 gün tuz şeker kesinlikle vermez ben bebeğime muhallebi yaparım bazen içine muz rendelerim yedirdi çocuk yiycem diye deliriyor sekerliymis iki kaşıktan başka vermedi kendi yaptiklarinida yemiyormus ben olsam bende yemem tatsız tuzsuz şeyleri
0 oy
(265 puan) tarafından
Benim kide 7 aylık hiç bir türlü püre yemiyo kendi yemeklerimizden yiyo çorba yapıyorum minnacık tuz atiyiom sadece çok güzel yiyo 
tarafından
Katı şeyleri veriyomusunuz peki tavuk pilav zeytin falan nasıl veriyosunuz onları da
(265 puan) tarafından
Pilav denemedim sütlaçtaki pirinci yutarken zorlandığı için vermedim ama tavuk fln tadımlık verdik yiyebileceği kadar böl ver zeytinde aynı şekilde bölerek veriyorum artık sabahları bi tane yumurta yediriyorum peynirle fln portakal suyu sıkıyorum yanınada yiyeceginden emin olduğum herşeyi yiyebileceği şekilde bölüyorum parçalıyorum yani :)
0 oy
(695 puan) tarafından
1 yaşına kadar tuzlu şekerli werdm bizim yediklerimizi ona göre yaptım sebze ws ayrı yaptm bebeğime şuan 18 aylık yemek ayirmiyor
tarafından
Bende başlayayım canım vermeye yanlış yapiyomusum anlaşılan
(695 puan) tarafından
Ayyy hayirr yanlış yazmışım werdin değil wermedim olcakti
(695 puan) tarafından
Mesela örnek türlü diyeyim patlıcan hariç diğerlerini karstiriyordm bebek salçası kullanıyordum tuz koymuyordum bebeğime bu şekilde weriyorum püre werme pütürlü olsun biraz büyüyünce tane tane wer
0 oy
(19,329 puan) tarafından
Çok tuzlu ve baharatlı olmamak kaydıyla tattirilabilir. Tatlı mümkün mertebe vermemek lazım . 
tarafından
Tatlı meyveler canım diğer türlü tatlı şeyler vermem zaten
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Daha yeni tadimlara başladık ama tattirmam ben  7 ay daha küçük. Salça domates çilek kiwi portakal tuz şeker için erken
0 oy
tarafından
Hep kendi yediğimiz yemeklerden verdim canım ben 
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Tadımlık ver ama yinede azar azar ver meyve püresi çorba  yoğurt ver ama eğer 6-7ayliksa sizin tattdiginiz yemeklerden tadımlık ver derim benim oğlum 10aylik olucak 8-9aylikfan beri pirinç bulgur veremey başladım öncesinden vermedim
0 oy
(9,624 puan) tarafından
7 aylik herseyden veriyorum hatta hiç pütürlü veya püre vermedim desem yeridir 
0 oy
(97 puan) tarafından
Vallahi canım benimki 6 ay 10 günlük 4 aydan beri yavaş yavaş ufak ufak başladım sonra 6 aylık olunca üç gün kuralına uyarak başlığım dedim tok anam yok kabak vereceksin ilk gun bir çay kaşığı ikinci gun tatlı üçüncü yemekmis başladım sonra dedim bune her gıdaya böyle yaparsam bu çocuk askere gidicek 10 gündür sofrada olandan başladım mesela deminden yayla çorbası verdim yedi zaten ufak ufak alıştığı için adam sofrayı görünce deliniyor puturluyu bile buyuk insan gibi çiğniyor ben sakınmadım bir aksilikte yaşamadım alerji testinde yapıldıysa başla ne yersen yedir az az sonrası sıkıntı çevremiz de çok var örneği hala pütürlü yemiyor yemek yemiyor mamayı bırakmıyor sonrası pişmanlık 
0 oy
(419 puan) tarafından
Evt tadımlık ezip biraz veriyorum
0 oy
(9,239 puan) tarafından
7 aylık olcak veriyorum ben cay kasıgıyla
0 oy
tarafından
1 yaşından beri ben ne yiyorsam ondan veriyrium 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 287 göst.
3 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 178 göst.
18 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 225 göst.
0 oy
25 cevap 1,727 göst.
1 Mart 2019 Diğer kategorisinde ❣Maşo'nun Hatunu❣ (2,334 puan) tarafından soruldu

407,708 soru

12,238,374 cevap

36,966 kullanıcı

...