0 oy
252 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (75 puan) tarafından
Tarhana nasıl pişiriyorsinuz  ve  tarhananı icinde ne var 

Merak ettim

14 Cevaplar

+1 oy
(5,297 puan) tarafından
Valla bircok il gezdim her ilin kendine has tarhanasi var 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Her yörenin ayrı bir tarhanası var bence,en değişiği Maraş in bence. cips gibi de yenikiyir.icinde ne var bilmiyorum 
(4,876 puan) tarafından
Dövme (yarma ) yoğurt ☺️☺️
tarafından
Yaa :) unideyken arkadaş getirmişti ilk kez yemiştim:) baya da sevdim
(4,876 puan) tarafından
Evet çok güzel olur ☺️ benim annem Maraşlı her sene yaparız biz ama cips olanını değil köfte gibi sıkar kurutur çorbasını yaparız .
(1,632 puan) tarafından
Bizim ki kırmızı şeylerin karışımıyla yapılan ince ince olandan oluyo ama onu pek sevmiyorum bu cips gibi olana bayılıyorum bıkere içmiştim bidha denk gelip de icemedim burda yapan da yok
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Bilmiyorum nasıl yapıldığını bana Balıkesirden tatlı köyden ekşi tarhana gelir ikisinide önce suda bekletirim sonra sarımsak ve salçayı biraz kavurur içine dökerim sonra onuda az kavurup suyunu döker karıştırırım en son nane yakarım üstüne mis :) 
0 oy
(855 puan) tarafından
kahramanmarasli olarak ben tabiki kahramanmaras yoresine ait su dovme tuz piserken sadece bunlar var pistikten sonra eşki ayran kekik karisimi ile iyice karistirilir bir gun boyunca bekletilir ekşisin die sonra da serilir kurutulur :-)
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Kahramanmaraş
0 oy
(1,518 puan) tarafından
Marasliyim canım. Bizim orda yapmayan rv yoktur köyde.. Manisa gekiniyim jaynanamlar da yapıyor ama bizimkilue cok farklı. Bizimki cerezlikde oluyor corbalikda
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Bence Uşağin tarhanasi cok güzel en beğendim onlarin yaptiği olmuştu 
0 oy
tarafından
Adanaliyim yarma yoğurt sakız ağacı yaprağı tuz ve süzme katılır 1 gün bekletilir o iyice şişer ertesi günü serilip kurutulur, pisirecegimizde süzgeçten geçiririz içine küçük kucuk lahana dograriz harika olur
0 oy
tarafından
Kastamonu da çok içiyorlar yapımını görmedim bir sürü degisik ot domates biber baharat 
0 oy
(2,595 puan) tarafından

tekirdağlıyım bulgaristan yunanistan ve yugoslavya göçenliği var kökenimiz de ve taranamız toz turuncu olur içinde domates, kırmızı biber, yoğurt ve babannem peynirde koyardı genlde trakya bölgesinde olan tarhana böyle :) pişirmeden önce biraz yağda kokusu çıkana kadar kavuruyorum mis gibi oluyor :)

(249 puan) tarafından
Aynen canım biz kavurmuyoruz ama hazır çorba gibi soğuk suyla karıştırarak pişiriyoruz Edirne de böyle yapıyorlar
(2,595 puan) tarafından
benim babaannemde öyle suda açardı annem teyzem anneannem falan kavuruyordu kavurunca daha güzel geliyor bize :)
(249 puan) tarafından
Akşama yapacaktım nasıl yapıyorsun anlatsana deniyim bende
(2,595 puan) tarafından
Canım biraz sıvı yağ biraz tereyağını tencereye koyuyorum üzerine genelde 4 yemek kaşığı tarhana koyarım biraz tuz sonra kısık ateşte kavuruyorum böyle kenarlarından baloncuk çıkıp kokusunu alınca üzerine yavaş yavaş su eklieyip iyice olana kadar karışıtıyorum topaklanmasın diye
(249 puan) tarafından
Sıcak mi soğuk mu su canım
(2,595 puan) tarafından
soğuk ekliyorum canım normal musluktan akan şekilde
(249 puan) tarafından
Bide Tekirdağ in neresinden bende Malkaralıyım aslen :D
(2,595 puan) tarafından
yaaaa hemşeriyiz Saraydan bende :D
(249 puan) tarafından
Hiç gitmedim ama olsun Tekirdağ'ın her yeri güzel :)
(2,595 puan) tarafından
Saray daha çok Kırklareli ye yakın canım ondandır küçük bi yer zaten :)
0 oy
(137,277 puan) tarafından
annem yapiyo ☺ icinde ne var detayli haturlamiyom
0 oy
(25,196 puan) tarafından

Postu okurken tarhana karıştırıyor olmam :D Trakya bölgesine ait esası, içinde un yogurt kapya biber domates isteğe göre baharat isteğe göre bebekler için havuç peynir koyulur 10 gün boyunca mayalanır hergün yoğrulur 

image

(249 puan) tarafından
Edirne'de böyle yapıyorlar canım afiyet şifa olsun inşallah ♥️
0 oy
tarafından
Uşak diye biliyorum 

Yağ ve salça kızartıp 3 yemek kaşığı tarhana üstüne 4 bardak su koyup karıştırıyorum hazır çorba gibi sürekli karıştırmak lazım 
0 oy
(4,660 puan) tarafından
Annem de yapsr her sene kırmızıbiber yoğurt soğan domates vb aklıma gelmedi hepsi:) yoğrulur mayalanır sonra kaşıkla çarşaf üzerine serer kurur kuruduktan sonra ufalanır. Süzgeçten yada robottsn geçirirlir. Yaparkende biraz su ile ıslatıp yağ salça ile kavurur içine annem kuru börülce minik kurutulmuş kırmızı biber atar atom gibi acı olandan. Aydın da genelde böyle

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 662 göst.
20 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Babygirl babyboy (1,343 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 143 göst.
30 Temmuz 2021 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 78 göst.
17 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (565 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 846 göst.
19 Mart 2022 Diğer kategorisinde Aminenin annesi ❤❤ (2,109 puan) tarafından soruldu

413,859 soru

12,457,220 cevap

46,531 kullanıcı

Kategoriler

...