0 oy
1,094 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Siz ne düşünüyorsunuz.?

36 Cevaplar

+1 oy
(202 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Sanmıyorum. İki annem var ikisinin de kaderini yaşamıyorum. Biyolojik annem köylü okumamış mal gibi satılmış bir kadın. Eşinden şiddet gördüğü için akli dengesi pek yok. İlk iki çocuğunu yaptığı ters hareketler sonucu düşürmüş. Sonra abimi doğurmuş sonra beni doğurmuş. Doğar doğmaz evlatlık verilmişim. Bu kadıncağız da kocasından boşanıp köyüne dönmüş. Başkasıyla evlenmiş bir kızı daha olmuş. 2. Kocası ölmüş. Kızı köyde büyütmüş. Belki o kız annesinin kaderini yaşıyordur. O da okumamış mal gibi satılmış. Haberim yok daha sonrasından. Ben evlatlık verildiği ailede el bebek gül bebektim. Ama annem ben 5 yaşındayken vefat etti. Bunu atlatmak babam için de benim için de çok zordu.  Ama geçti.  20 yaşında evlatlık meselelerini öğrendim. Değişen bişey olmadı ben yine babamı seçtim. Yine olsa yine seçerim o hem annem hem babam. Üniversiteyi bitirdim. 2 yıl çalıştım  sonra evlendim. Hamile olduğum için işi bıraktım. Bebek bekliyoruz. Eşim ıspartalı. Çok kültürlü bir insan. Severek evlendik. Evlenebilmek için çok uğraştık. Şimdi mutluyuz. Bebeğim büyüsün iş hayatına döneceğim.  Belki korkum üvey olan annem gibi erkenden oğluma doyamadan ölüp gitmek olur. Ama Allahın izniyle koca bir ömür huzurla evladımın yanında olabilirim. Kızım olursa ilerde. Bana benzeyeceğini sanmıyorum kaderinin. Annesi babası belli. Onu çok sevecekleri belli.  Abisi var o da belli.  Farklı olacak herşey. 
(202 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Dostlar sağolsun.  Evlat başka bişey ya. Ben asla kimselere veremem. O tekmeleri içimde hissediyorum. O kadar güzel ki. İçimde büyüyen bebişe aşığım. Keşke öz annem de öyle bir kadın olsaydı. Benim gibi. Ya da keşke biricik üvey annem öleceğine o ölseydi. Gereksiz yer kaplamazdı dünyada.
tarafından
Kiz öyle dmee annen de anneliğin farkında bile değil Belkıde kaderine razı olmuş cahil kalmış yazık ona da üzüldüm
(202 puan) tarafından
Üzülmüyorum ya. Hiç üzülmüyorum hem de. Boşandın madem oturursun oturduğun yerde. Yine evlenmezsin. Bana etmediği anneliği ona etmiş. Hakkımı helal etmiyorum. 1 yudum sütünü bile içmediğim kadın ötekilere anne oldu bir bana olamadı. Şahsen görmedim kendisini ama bana anlatılanlar kadarıyla bile nefret ettim. Öyle anne olmaz olsun. Sokaktaki köpek bile doğuruyor doğurduğuna bakıyor.
tarafından
Evet bak o zoruna gitmiş olabilir ki benim de zoruma giderdi
(202 puan) tarafından
Ya evlatlık verildiği için üzülmüyorum hiç. Aksine mutluyum. Gerçekte doğmam gereken aileye farklı yollarla kavuşmuşum gibi geliyor. O yüzden rahmetli annem benim gerçek annem, beni bu günlere getiren babam da gerçek babamdır. Benim hazmedemediğim olay şu. Tamamen dışarıdan bakıyorum konuya.  Ve diyorum ki. Bakamayacağın çocuğu niye yapıyorsun. Uçkurunu niye tutmuyorsun. İnsanların hayatına sıçmak bu kadar mı kolay.  Kızıyorum ya. Anlamaya çalıştım. Şartlar farklıdır dedim, şöyle olmuştur dedim. Ama bir açıklaması yok. 8 aylık hamileyim ben.  Kendi canımı veririm bebeğimi vermem ya. Bebeğimi benden almaları için canıma kıymaları şart.  Annelik budur. Bu yani. Tamamen kendi tarafımdan da düşünmeyeyim diyorum. Ama nerden baksam kadın da suçlu, adam da. O yüzden bu saatten sonra isteseler de dönmem. Benim anne babam olmayı haketmiyorlar.
-Reklam-
+2 oy
(1,848 puan) tarafından
Bilmiyorum da anneler hiç üzülmese keeşke elimde sihirli değnek olsa tek anneler üzülmemesi için herşeyi yaparım
(448 puan) tarafından
Evlendikten sonra anneme daha düşkün oldum birde üstüne şimdi hamileyim daha çok düşkünüm istiyorum ki annem hiç üzülmesin ağlamasın hastalanmasin canım annem Rabbım tüm annelerimize babalarımıza hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsin
(1,848 puan) tarafından
Aminn ya bnde evlendikten sonra anladım annemin kıymetini, zamanında ergenlik çağında herkes giibi bizde üzdük annemiizi çok pişmanım annemin böyle kıymetli bir varlık olduğunu o zaman farketseydim sarar sarmalardım onu, kölesi olur her işini yaparıdm. Ne yapıyorsa hepsinde bir bildiği varmış nur yüzlümün
(448 puan) tarafından
Gerçekten öyle şimdi bile duygulandım yine :( bende ergenlikte çok kırdim üzdüm ağlattım çok pişmanım Allah affetsin beni :((
(1,848 puan) tarafından
Annelerin marhametinden daha cok merhamet var rabbim affeder inşallah, ayaklarına taş değmesin hep gülsünler ağlayacaklarsa da mutluluktan ağlasınlr
(448 puan) tarafından
Aminnn aminnn ❤️
0 oy
(313 puan) tarafından
Aile yönünden yaşar bence çünkü benim gördüğüm ailesinden ne gördüyse bana da aynısını yapıyor ve yaptığı kötülüklerin hiç farkında değil ama şuan tamamen aynı davranışları sergiliyor bana inşallah eş çocuk olarak aynı şeyi yaşamam 
tarafından
Bende yaşamak istemiyorum kimse yaşamasın
(313 puan) tarafından
İnşallah canım biz elimizden geleni yaparız güzelleştirmek için o psikolojiye de girmemek gerekiyor biraz zor ama
0 oy
(2,220 puan) tarafından
Gülseren budayıcıoğlu Kader motifi YouTube'da bu videoyu izle belki bakış açın değişir benim annem de çok çekmiş canım anam garip anam ama ben babamın ona çektirdiklerini gözümle gördüğüm için öyle bir eş seçimi yapmadım bu video belki sana da yardımcı olabilir
tarafından
Canım çok şükür benim derdim yok eşimden yana ama yine bir yabim acaba diyor rabbim herkese merhamer versin
0 oy
(15,869 puan) tarafından
Annem çok şeyler yaşadi fazlasıyla hemde.........

Şükür ablaminda benimde eşlerimiz baba gibi değiller.....
tarafından
Çok şükür canım ablamın da benim de eşlerimiz öyle değil .bekarken çok ağlayarak dua rttim rabbim kabul etti çok şükür
0 oy
(247 puan) tarafından
Yaşar canım ben yaşadım 
tarafından
Hadi ya :(
(247 puan) tarafından
Evet canım
0 oy
tarafından
Hayır okadar kötü babam varmı annemin kaderini yaşarım diye çok korktum yaşamıyorum çok şükür 
tarafından
Çok şükür canım
0 oy
tarafından
Evt annem hiç hayır görmedi bende
tarafından
Yaaa sende mi :(
0 oy
tarafından
Asla katılmıyorum. O annenin azmiyle alakalı birşey. Bir anne azimli olduktan sonra kızının kaderini baştan yazabilir
tarafından
Gerekiyorsa şartları da değiştirir. Şartları değiştirmeyecekse azim bunun neresinde. Şartlar dahilinde herkes herşeyi yapar.
(2,191 puan) tarafından
Öyle olmuyor canım ben çocukken babam ölümlerden döndü hastalandı aylarca hastanede yattı , ben evlendim eşim 2 yıldan sonra büyük raahatsizlik geçirdi o da ölümlerden döndü aylarca hastanede yattı ,kader diye birşey var  bazen değişmiyor azimle ilgili degil
tarafından
Valla benim babam da büyük kazalar geçirdi defalarca ölümlerden döndü. İş kazaları trafik kazaları. Kardeşimle bana en ufak bir yansıması olmadı. Annem hem babama baktı. Hem klinikte temizlik yaptı. Çok afedersin milletin b.kunu temizledi ama bize birşey yansıtmadı
(2,191 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Babamın rahatsızlığında bana çok yansıtmamaya çalıştılar canım ama bir insan evde 2 yıl çok hasta ise baban ise üzülüyorsun yinede çocuk olsan bile anlıyorsun tersligi 49 kiloya düşmüştü babam 100 kiloluk 180 boyda adam birde felç geçirdi anlıyorsun tersligi yoksa bende tek çocuktum çok güzel bakildim hem maddi olarak çok iyidi durumumuz ,hem manevi olarak iyi durumdaydı ailem aynı eşimde öyle evlendik 2-3 yıl sonra rahatsızlandı çok ağır rahatsızlık geçirdi esiminki babaminkindende ağır  bu kader canım bunun çalışıp düzeltilecek yani yokki yani eşim hasta olsun istemezdim ki bizimde durumumuz iyi eşim memur benim parasal yönden hiç bir gün sorunumuz olmadi satın alınacak birşey olsa birgün durmazdik alirdik ama sağlık parayla satılmıyor
(2,191 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sen baştan önlemini alırsın canım maddi manevi  tamam herşey kader deyip oturmazsin hayatta biraz dik durursun ama kaderde var yani birde herkes benim gibi annesiyle aynı kaderi olacak diye birşey yok bizimki böyle bunlari görecekmisiz ama sen olaylara biraz yuzelsel somut bakıyorsun hani çabalarım düzelir diyorsun öyle olmuyor bazen  çalışarak anca kariyer ve para kazanırsın canım sadece
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Kötüyse kimse yaşamasın ya güzelse yaşasın:D
tarafından
Amin canım aynen
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Hayır ebeveynlerimin aile hayatı ile benm hayatım başka.. ailemde birbirine bağlıdır iyidir ama benm eşimle ilişkim daha farklı annemden..  herkes kendi aklı ve duyguları ile hareket özgürlüğüne sahipse doğru olanı yaşamak elimizde , mutlu olmaya calismakta
tarafından
Öyle tabiki herşeyi düşünmek lazım ama ya olursa diye de geçmiyor değil
(2,191 puan) tarafından
Birazda aslında kızlar ailelerinde gördükleri baba profilini eş olarak seçiyorlar orda hata oluyor çünkü sadece tadiniklari baba profili o oluyor kendine yakın bulup seçiyorlar birazda sonra kadere bağlıyorlar ,himm birde bizim düşünce irademiz dışında olanlar var onlar ise kader bence bazı insanlarda oluyor bazılarında olmuyor canım kader
0 oy
(1,003 puan) tarafından
Hiçte öyle değil bnce
tarafından
Nasıl peki canım
(1,003 puan) tarafından
Yani annenin kaderi kızıyla aynı olmaz bence ailemden bakiyorum da hiç öyle değil canım es işi şans işi
0 oy
tarafından
Valla ben anneminkini yaşıyorum ama ne kadar doğrudur bilmem ananemin 7 kızı var hepsi farklı farklı zorluk çekmiş 
tarafından
Ay çok zor ya Allah kolaylık versin
0 oy
(396 puan) tarafından
Hepsini yasamasa da benzerlikler oluyor illaki. Mesela annem babamın para hesabı bilmediği için çok kızardı şimdi aynı durumdayım eşim bilmez paranın değerini. Öyle içki kumarı yok cok şükür ama eli açık adam. Bense kendimi kıstıkca o açıyor kendini.. Neyse çok detay verdim öyle işte illa ki bir yerden benziyor.. 
tarafından
Haklısın canım
0 oy
(909 puan) tarafından
Valla eğer annelerimizin kaderini yaşar isek ölmek daha masum kalır yanında. Benim annem çocukluktan tutun gençlik yaşından ve evlendikten sonrada hep çekmiş. 20 yıl fazla oluyor psikiyatri ilaçları içiyor. Hayatta hiç mutlu olmadı canım anam. Şimdi baba diyecek yaratık annemden ayrılıyor 60 yaşından sonra kudurdu. Annem yokluğunu çilesini şiddetini çektiğiyle kaldı. Kurban olurum anneme. 
tarafından
Olan öyle fedakar annelere oluyor işte. Bir ayağın çukura girmiş neyin kuduruklugu
(909 puan) tarafından
Çevrenin dolduruldu, birde başka kadın olunca kudurdu.
0 oy
tarafından
Valla ben yaşıyorum annemde bor evin bor gelini bende anneminse 3 görümcesi var benimde anneminse görümceler fena benim de annemin kaynanası kayınbabası kötü benim sadece o iyi 
0 oy
(3,832 puan) tarafından
Annem iki çocuğunu kaybetmiş üstüne 3 defa kuma getirilmeye çalışıldı defalarca aldatıldı görümceleri yüzünden dayak yedi canım kadersizim benim bi yüzü gülmedi inşallah kaderim anneme benzemez 
tarafından
Of annenne çok üzüldüm inşallah canım ❤️
0 oy
tarafından
Evet annemin kaderini yaşıyorum annemde bir gün gülmedi  evlendim bende gülmedim 
tarafından
Of ya niye adamlar hayatı zehir eder ki
0 oy
(2,851 puan) tarafından
Babam dünyada tanıdığım en dürüst insan etrafımızdakiler erkek cocuğu icon geberirken o 3 kızım bana yeter dedi annemin cocuk yeri baglanmasini annem istemese bile imza atmış ozamanlar eş imzası mecburmuş annemi hic aldatmadıgına yemin edebilirim hiç küfür etmez biz 3 kardesi hic dovmedi 1 tokat bile hic cimri deil haramdan korkar 3 kızınıda dört dörtlük ceyizle evinden çıkardı ev aldim esimin ailesinin yapmadığını yapıp bize cok yardımcı oldu .

Ben tam tersi annemin kaderini yaşamak isterdim fakat babam gibi bir adam bulmak cok zor .
tarafından
Ya ne güzel evet baban çok iyimis şanslısın .
(2,191 puan) tarafından
Maşallah canım benim babamda annemde öyle ikiside çok iyilerdir herkesin kaderi iyi olsun canım :)
(2,851 puan) tarafından
Amin cnm benim amin ❤
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Annemin kaderini yaşamamak için öyle zorluklar yaşadım ki... Çok emek verdim ama babama benzemeyen bir adam bulacağım dedim. Babamın tam tersi bir adam buldum şükürler olsun. Kader gayrete aşıktır diye boşuna demiyorlar 
tarafından
Canım benim aynı benin gibisin çünkü bende öyle dedim hep

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 487 göst.
12 Kasım 2023 Aile kategorisinde Visalilal (117 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 141 göst.
17 Aralık 2023 Aile kategorisinde sweetlady (766 puan) tarafından soruldu
+4 oy
6 cevap 327 göst.
15 Şubat 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu