+1 oy
2,035 göst.
Diğer kategorisinde (1,169 puan) tarafından
Kızlar eşimin dayısının kızının oğlu var şuan 5 yaşında benim kızım 2 buçuk yaşında. Doğduğundan beri hep görür onu çok sever adını duyduğunda bile sevinir çok hareketli çok fena bi çocuk. Kızımda hareketli olunca onunla oynamayı seviyor. Öncelikle kimsenin yaşantısı beni ilgilendirmiyor ama ben peçeliyim biz müzik dahi dinlemiyoruz kızımıda o şekilde büyütüyoruz. Bu dediğim çocuğun dilinde benim duymadığım şarkıların ahlaksız sözleri falan oluyor neyse diyorum bişey olmaz akrabayız. Kızımla o çocuk yanyana geldiğinde hep gözümüz üzerinde oluyor annesine bile şiddet uygular geçenlerde annesinin parmağını çatlattı falan. Bi ara ebrar büyüyünce evlenirim ben onunla falan dedi bende kızdım kardeşin senin bidaha söyleme böyle bişey dedim. Başka bir zaman ebrarın özel bölgesini açıp bakmaya çalışırken yakaladım kızdım o anda. Bu eşimin dayısıyla yanyana oturuyoruz kuzeni geldiğinde annesine ebrarı da bazen alıyor orda çocuklarla oynasın falan diye. Ben artık istemiyorum oynayacaklarsa bizim bahçede gözümün önünde oynasın istiyorum o çocuğa hiçbir güvenim yok eşimde istemiyor. Zaten bu tür şeylere merak salmasının tam yaşı ben bu olanları annesine nasıl anlatabilirim direk söyleyim diyorum büyük ihtimalle aramız bozulacak ama ben huzursuz oluyorum bu şekilde de. Bana fikir verin lütfen uzun oldu kusura bakmayın.

39 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yorumlara baktım herkes müzik dinlememe konusuna takılmış sebep ne biliyor musun müslümanız ama dini bütün yaşayanlara karşıyız hatta sevmezler.baskasi sorsaydi iyi yaptın aferin ağaç yaşken eğilir derlerdi. Bacım sen umursama cok iyi yapiyorsun
(1,169 puan) tarafından
Evet tahmin etmiştim zaten yazarken şimdi müzik konusuna takılırlar diye. Yani elin çocuğu ilerleyen zamanlarda kızını taciz etse adalet diye bağırırsın ama bu yazdığım günah haram sadece bu değil müslüman olmayan bir anne de bunu önemser ben müslüman olarak bi kat daha fazla önemsiyorum. Sağol canım benim
tarafından
Bende dikkat ediyorum diye tepki alıyorum her zaman aman çocuk diyip gecmemek lazım ilerinin zemini hepsi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Evet belki haklı olabilirsin ama 5 yaşında bir çocuk annesine söylersin anneside uyarır olur biter birde ilgimi çekti siz çocuğunuza hiç çocuk şarkıları da mı dinletmiyorsunuz
(1,169 puan) tarafından
Bende öyle dedim zaten annesine söyleyim o da gerekn eğitimi versin bundan haberi olsun yani.Dinletiyoruz canım ama bunun dışında biz müziksiz ezgiler kuranı kerim dinliyoruz. Yani oynamak istiyorsakta defle oynarız şehvetli sözleri olan sözleri dinlemeye ihtiyacı yok kızımın :)
tarafından
Herkesin çocuk yetiştirmesi farklıdır saygı duyarım:) hayırlı evlat olur inş
0 oy
tarafından
Çocuk senn değil mi bacım istedigini dinlet dinletme ilahi dinlet falan. Saçma sapan şarkılar var gerçektende küfürlü küfürlü rap ergen şarkıları 7 yasindaki yigenim ezbere biliyor ne geregi var yani cok mu güzel sanki onu dinleyince cocuk ozgur mu oluyor. 5 yasindaki cocuga gelince annesini uyar sadece senin kizla oynarlarken sende yanlarindan ayrılma.
(1,169 puan) tarafından
Öyle canım müzik dinlemediğim için kötü anne konumuna koyulmak çok tuhaf bi durum.
Evet bende gözümün önünde oynamalarını istiyorum
0 oy
(55 puan) tarafından
5 yaşındaki çocuk herşeyi bilir hele elinde telefon tablet varsa benim yeğenim normal doğum nasıl yapılır onu öğrenmiş telefondan 5 yaşındaydı o da valla izin verme canım boşver oynamasınlar gönderemem çocuğumu o gelirse gelsin de
(1,169 puan) tarafından
Evet canım biliyorlar maşallah bu dediğim çocukta çok akıllı ailesi doğru yönde eğitim verse gerçekten çok zeki herşeyi biliyor gel gör ki kaç yaşından beri küfürler ediyor küfürlü şarkıları söyleyip duruyor bilemiyorum bana ters kızıma cinsel olarak bi yaklaşımda bulunmasın da oynasınlar yani ne kötülük isteyim ki
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Yorumlarda çocuğa sapık diyenler olmuş çok şaşırdım. Benim sınıfımda da bu tür bir olay oldu. Kızlar erkek çocuğunu tuvalette sıkıştırıp pipisine bakmışlar. Bu kız veya erkek onları sapık değil sadece farklı oldukları için meraklı yapar. Aile ile konuşmalısınız mahremiyet eğitimi verilmeli. Çocuğa cinsiyetin farklılıkları anlatılmalı ve kimsenin özel bölgelerine dokunulmaması, bakılmaması gerektiği öğretilmeli. Yani karşınızdaki kişiye bu niyetle söylerseniz kırılacağını düşünmüyorum. 
(1,169 puan) tarafından
Sapık vs. Böyle bişey demiyorum çocuğuda normalde çok seviyordum yani hala da severim ama hareketleri değişmeye başladı bu tür hareketlerinden ailesinin haberi yoksa şimdi öğrenip ona göre bi hareket etmeleri gerekiyor
0 oy
(7,866 puan) tarafından
Neden aranız bozulsun ki tabi söyleme şekli çok önemli. Ve bu konu çok çok önemli. Mutlaka annesine anlat ki annesi kizmadan oğluna mahremiyet eğitimi versin. Biz anneler bir insan yetiştiriyoruz çok dikkat etmemiz gerekiyor. 
(1,169 puan) tarafından
Bende kırmak yada suçlayarak söyleme taraftarı değilim de annesi çocuğunun hatalarını kabul eden bi insan değil ondan çekincem var
0 oy
(449 puan) tarafından
Bu arada ben kreste staj yapıyordum kalabalikti sinif 1 erkek çocuk tuvalete gitti ardindan 2 ve 3. Çocuk gitti ogretmende sende git bak dedi. Bende şunları koyayim gidiyorum dedim ve lavaboya gittigimde biri pantolonunu indirmis 2 diger erkekte ayakta olanin ozel bölgesini emiyordu gorunce kizdim hocaya bildirdim oda ailelerine haber verdi
(6,046 puan) tarafından
Yuhhhh peki siz görünce ne yaptınız.? Ayyy sinirden yapistirirdim ben hepsine
(449 puan) tarafından
Çünkü İslamiyeti bu dönemde yasamak neredeyse imkansız. Islamiyeti koyunca araya insanlar cikismis cokta takma burayi herkes dedigi gibi bir anne olsaydi ooo Türkiye bu durumda olmazdi ahlak babinda. Evlat babayi olduruyor anne evladi çöpe atıyor ama baksan hepimiz mulayim insanlarız çokta umursama lutfen
(449 puan) tarafından
Yapistiramam ben yardimci ablayim ogretmen var ona haber verdim oda sonradan gozlemledi ailelerine haber verdi yani küçük demeyin lutfen. Bir kiz çocuğu da etegimi kaldırıyor bacaklarımı oksuyordu bende musaade ediyordum tam olarak ne yapmak istiyprdu ve ogretmen gozetiminde bunu tekrat yapti megersem kizin babasi annesi aldatiyormus kizinoda sevgilisinin yanina goturuuyor e arabada falanda hep adam sevgilisinin bacaklarini oksuyormus cocukta o yizden böyleymiş kizin annesi ogretmene anlatmis yani hep bana denk geliyor çünkü aşırı dikkatciyim
(6,046 puan) tarafından
Bende bu posta girdiğinde en üstteki yazı da bir yorumda kızımın yaşadıklarını anlattim. İstersen okuyabilirsin.. Kesinlikle ailenin verdiği eğitim çok önemli.
(449 puan) tarafından
Okudum. Çok iyi yapmışsınız. Cocuklarimizi korumalıyız çünkü cidden tlf televizyon cok ileri seviyede takip etmekte cok zorlaştı
0 oy
(832 puan) tarafından
Maşallah nekadar namuslu hayalı imanlı şarkısız çalgısız cengisiz çocuk yetiştiriyosunuz. Keşke insanlıkta öğretseniz. Çğnkğ örnekleri bol mıktarda var. En basta görscegi örnek sizsiniz
(1,169 puan) tarafından
Gerçekten posttan okuduğun anladığın bu mu gerçekten ya? O kadar çok yorum geldi ki çocukların bu dönemlerde cinselliğe yönelimlerini bunu eğitmedikleri takdirde ilerde sıkıntılar yaşanabileceğini. Nedir bu din iman geçen konularda ki vicdan tatmininiz?
0 oy
(14,531 puan) tarafından
Karşıdaki insanın anlayisina bağlı tavrı cnm ,

Yeğenim 4 yaşında.

Kızım 1.

Geçen yanımızda ha,babam da orda.

Baktım ensesinden tuttu kızı öptü dudağını.

Babam layynnnn deynce kaçtı içeri.

Bnde yengeme dedim.

Bak başkasına yapar sıkıntı yaşarsınız Ayşe'yi öptü dedim.

Meğer binada da bı kıza yapmış falan hani evde kızmışlar falan ama gene yaptı işte.

Yengem anlayisliydi abim de öyle anladılar ne demek istediğimi.

Sen de söylemelisin
(1,169 puan) tarafından
bende karşımdakini incitip kıracak şekilde söylemeyi düşünmüyorum ama çocuğumun gözümün önünde oynaması beni daha huzurlu hissettirecek inşallah karşıdakide anlayışlı olur
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Valla kiz çocuğunu gözünün önünden ayirma çocuk oldugu icin bilmiyor anlamıyor lar 
(1,169 puan) tarafından
Kız erkek ikisinide ayırmamak gerek göz önünden
0 oy
tarafından
5 yaşında bir cocuk evlilik cinsellik ne bilmez. Evlenicem derken evcilik olarak kasetdmistir. Cocuga kizmaniz yanlis. 
0 oy
(1,926 puan) tarafından
Hassasiyetinizde haklısınız eşim müsaade etmiyor deyip güzelce çocuğunuzu uzaklaştırın. 
(1,169 puan) tarafından
O şekilde güzel bi dille konuşcam bakalım
0 oy
(2,156 puan) tarafından
Yine yorumları hayretle okudum. 

Seninle evleneceğim vs sözler o yaşlarda normal olabilir. Roller, evcilik oyunları vs görülüyor. Cinsel organına bakmak istemesi onun sapık olduğunu göstermez. Arkadaşlar sapık muamelesi yapma demişler ama ben sizi anlıyorum sapık demiyorsunuz. Sapıklık değil diye de çocuğunuza bunu yaşatmaya hakkı yok. Ben küçükken kuzenim nereden gördüyse öpüşmeyi görmüş demek ben de görmüşüm veya o anlattı hatırlamıyorum. Nasıl bir şey diye merak ettik. Ben 4 yaşındayım o da 8 yani ikimiz de cinsel bir istekle yapmıyoruz tamamen meraktan. Öpüştük biraz iğrenç geldi, sonra evcilik oynarken babalar anneleri öpüyor normal diye öpüşüyorduk. Annemler bir gün farkettim ve bunun yanlış olduğunu söyledi. Şimdi yazarken çok iğrenç geliyor ama o an çocukça bir şeydi ve keşke olmasaydı. Bunları hatırlamak istemezdim. O kuzenimle görüşüyoruz abimdir yani bizde asla kuzenler evlenmez, kardeş gözüyle bakılır. Bir daha asla konuşmadık bunu ama keşke olmasaydı. Demem o ki çocuk da sapık değil, merak ediyordur. Kızınız da merak edebilir, bunu oyun yapabilir. Önemli olan sizin gözetiminizde olmaları ve bunları yapmamaları. Annesi aklı başında biriyse konuşun. O anlatsin oğluna, yazık çocuk da zor duruma düşmesin
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Bence annesiyle güzel bi şekilde konuşman gerekiyo. Herkesin hayatı inancı önem verdiği konuları farklı olabilir ve kimse senin kızını yetiştirme tarzına karışamaz. Peçeliyim dediğin için söylüyorum bizim ülkemizdekiler önyargılı olduğu için senin takıldığın noktalara yobazlıktan falan diye sert tepki verebilirler ama kimseyi takma arana mesafe koy. Eğer kızın çok görüşmek isterse çocuğun yanlış hareketleri olduğu zaman yaptığının doğru olmadığını onada anlat emin ol dinleyecektir
0 oy
tarafından
Sizi tebrik ediyorum canı gönülden çocuğun eğitim yaşı 4 te basliyor .bu tarz durumların küçüğü büyüğü yok burdaki yorumların bazılarını okudum ve okadr saçma konuşmuşlar ki size karşı siz en doğrusunu yapıyorsunuz aslında hepimizin yapması gereken bu siz uygun bir dille söyleyin bence.umarim birgün bende peçe giyerim cidden kalpten istiyorum bunu .
0 oy
(211 puan) tarafından
Tevhidi düşüncede misiniz ?
0 oy
(211 puan) tarafından
Söyle tabi anneler cocuklarını korumak zorunda herkesten dayı hala amca teyze herkesten. Bu arada sadece kız çocuklarını degıl erkek cocuklarını da korumalı ve ogretmelıyız. Cok kötu zmndayız 2 yas 3 yas 5 yas fark etmiyor 
0 oy
(504 puan) tarafından
9 aylık oğlum var. Bazen böyle postlar görünce çok korkuyorum. Onu elimden geldiğince inançlı ahlaklı bir çocuk olarak yetiştirmek istiyorum. Bu konularda çok hassasım. Denk gelince korkuyorum ya beceremezsem diye
0 oy
(7,780 puan) tarafından
Bence siz yakında psikolojik tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz müzik dinlememek nedir artık yaaa pesss.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 911 göst.
0 oy
9 cevap 470 göst.
4 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 1,005 göst.
21 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 294 göst.
23 Nisan 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Melekler (26 puan) tarafından soruldu

411,492 soru

12,386,790 cevap

43,569 kullanıcı

Kategoriler

...