Kızlar biliyorsunuz devlet en fazla yüzde yirmi beş zam yapılabilir dedi kiraya. Ama etrafımda görüyorum neredeyse hiçbir ev sahibi buna uymuyor.
Büyükşehirde güzel merkezi bir yerde oturuyorum. Üç artı Bir evim sıfır değil ama güzel yine de. Geçen sene bu ay taşındık 1900 kiramiz vardı. Bu ay zam olacak diye ev sahibi ile konuştuk. Artık evler 5000 den başlıyor sizinle aynı yerdeki evler dedi. Ben 3500 düşünüyorum kiraya dedi. Ben de birden bu kadar zam yapılır mı dedim tamam evler şuan 5000 ama bir süredir aynı evde oturanlara bu kadar zam yapılmıyor dedim. Alt katımi yan dairemi 2250 ye çıkarmışlar mesela. Karşı dairem ilk kiralancak şuan 6 bine kiralanıyor. Şaştım kaldım kızlar 3000 e zor ikna ettim. İyi yapmış miyim bilmiyorum yine de yüzde 55 zam olmuş oldu kiramiza oysa ki devlet en fazla yüzde 25 demişti etrafımda kimse buna uymuyor dava açsam olay çıkacak eninde sonunda evden çıkmak zorunda kalacam. Ben evden çıkmak istemiyorum mecbur kabul ettim. Ama çok üzülüyorum bu duruma sizin ev sahipleriniz ne kadar zam yaptı ?