0 oy
336 göst.
Diğer kategorisinde (1,729 puan) tarafından
İyi günler Hanımlar iki sene önce kızıma hamileyken doktorum safra kesemde çamurlaşma ve tıkanma olduğunu söylemişti bugün sırtımla çok şiddetli bir ağrı var ve annem bunun safra kesesi kaynaklı olduğunu söylüyor şu an 2 bebeğim var ve onu emziriyorum acaba nasıl olur bu ameliyatı geçirenler neler yaşadı açıklarsa sevinirim

15 Cevaplar

0 oy
(5,123 puan) tarafından
Bilmiyorum ama erteleme, öncelik sensin 

Allah şifa versin
-Reklam-
0 oy
(15 puan) tarafından
Bir yakınım oldu kısa süre önce kapalı ameliyat şeklinde. 2 gece yattı hastanede o normalde 1 gecede yeterli oluyormuş. 2 3 güne toparlanmıştı. Keşke daha önce olsaymışım dedi, çok ağrın varsa çok engel olur sana erteleme derim yardımcı olucak biri varsa şu dönemde sana 
0 oy
(3,799 puan) tarafından
2 sene cektim sonunda dayanamadim oldum ameliyat agri yapiyodu. kac kez gittim farkli doktora ameliyat dedi aciklama yapmadi neden niye nasil cevsp vermedi en son bi doktors daha gittim konustuk ettik anlatti ameliyat neden olucam nasil olucam olmazsam riskleri neler gibi gibi seyler ikns etti beni . 2 saat kaldim kapali ameliyat oldum ilk 2 gun zor oluyo evet ama yavas yavas zamanla toparlaniyosun. 
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Eniştem yakın zamanda oldu bır hafta yattı kucuk bı dıkıs var griş yeri agrım cok diyodu 10gun rahat evde ıdı geçmiş olsun
0 oy
(6,158 puan) tarafından
Haziran da oldum kapali amaliyat  günü tek kaldim hastanede kalkdim yurudum wc gittim sabahi taburcu oldum anneme gecdim 1 hafta da yerleri gecdi canım  ben cok sorun yaşamadım amaliyatdan sonra toplarladim hemen oglumi bile kucagima aldim hastaneden gelince özlemiştim ilk ayri kalisimdi  sürekli almasamda ara ara aldim geceleri ben uyuttum altini ben aldim  yani kolay amaliyat   ben emzirmiyordum sizin emdigi icin bilemem canım dr danisman lazim
0 oy
(3,094 puan) tarafından
Benimde olmam lazım taş var 19 mm ama 15 aylık kızım ve 7 yaşında oğlum var bakacak kimsem yok nasıl olacağım bilmiyorum 
0 oy
(12,022 puan) tarafından
Erteleme canım.teyzem oldu.artik çok kolay.kapali yapıyorlar 3 tane delikle toplam 3 dikişin oluyor.ertesi günü baya işine devam edebiliyorsun
0 oy
tarafından
Kuzum evet safra kesesi sırta vurur skın ihml etme ameliyatı kolay oln yakınım var asıl olmazsan tehlike mutlaka git doktor geçmiş olsun 
0 oy
(315 puan) tarafından
Hiç bekleme git ameliyatını ol iltihap yaparsa ameliyatta olamıyorsun hemen ben 5 ay aç yaşadım bebeğim 2 buçuk aylıktı şiddetli sırt ağrısıyla başladı tıkanma ve iltihap olmuş bebeğim 6 aylıkken kapalı ameliyat oldum ,tıkanıklık varsa sarılık olur ameliyattan başka hiçbir çözümü yok benim ercp ile kanalı açtılar sonra ameliyat oldum o ağrılar dayanılacak gibi değil aklıma gelince bile içim daralıyo ol ameliyatını kurtul
0 oy
(1,768 puan) tarafından
Valla oldum kurtuldum zor amaliyat değil canım inan ağrıdan ölecekdm artık kendimi arabanın önüne atıp kurtulayım diıodum o kadar felaketdi eğet devletde olacaksan şimdiden git sıraya alıyolar ya amaliyat için sonradan ağrısı çoğalıyo ben 4 gun kaldım  ciğerime yapışmış benmki ordan kazımışlar dren vardı içimi temizlesn diye çıkarmadılar normalde 1 gun kalıyosun benle amaliyat olanlar çıktı doktords dedi normalde çıkarrım ama senin drenin kalması lazım diye erteleme ol biyan önce kurtul 
0 oy
(90 puan) tarafından
2 hafta önce kız mardesim inanılmaz bı ağrıyla ambulansı arattirdi. Safra kesesinde iltihap ve tıkanma taş varmis camurlasmis, bı işlemle taşı aldılar ama safra kesesinin tamamen alınması gerekiyor 8 Aralık'ta randevusu var gidip ameliyat günü alacak. 1 yaşında kızı var kardesimi bebegine ve bize sizide evladınıza bağışlasın inşallah. Bu arada kardeşim hastanede 5 gün yatti tahliller işlemler vs aç birakiuar herhangi acil bir ameliyat olueaa diye. Kız kardeşim sarılık oldu bilginiz olsun safra kesesinde tıkanık sarılık yaparmış dikkat edin sarılık bulaşıcı bebeğinize geçmesin 
0 oy
(3,305 puan) tarafından
Canim kisisel bir durum bu. Aci esigine bagli doktor bile cok önemli. Ben ameliyat oldum aksamina kendim kalktım wcyw gittim. Tabi ki hareket kısıtlaman oluyor ama 1 haftada işe gittim. 

Halam ayni yerde ayni doktora oldu belki yasindan belki de bünyeden o 1 haftada kendine gelmeye basladi. 

Ama genel olarak ameliyat 1 saat sürer, 1 gece kalırsın. 1 haftada da toparlanirsin. Ama kendini zorlamamalisin. Aksatilacak bisey degil. Kanap olayi sıkıntı demisti dr bana
0 oy
tarafından
annem oldu gecen hafta canim ben 3 gun kaldim yaninda is yaptrmadim dinlenmek onemli ve sonrasinda ise cok yagli kizartma hamur yememek lazim annem yedikce kotu oluyor mide koruyucu falanda kullanmak lazim zor bi ameliyat degl ama sonrasinda korumak onemli
0 oy
tarafından
Annem safra kesesini aldırdı ben bekledim hastanede hiç korkulcak bir durum yok kapalı yöntemle aldılar ayaklandi hemen ben 40 kiloyla 10 cm kist ameliyatı oldum ben olduysam herkes olur diyorum rabbim şifa versin inşallah 
0 oy
(26,427 puan) tarafından
Doktor kesin ameliyat dedi mi ki ercp diye bir işlem var ağızdan hortumla giriyorlar bende izle bir işlem yapılmıştı iki sene önce şimdi şikayetlerim tekrar başladı bir yaşında emzirdiğim bir oğlum var benimde tekrar gideceğim ameliyatını da annem oldu kapalı ameliyatla aldılar çabuk toparladı. Bence gitmelisin ağrısı dayanilcak gibi değil 
(1,729 puan) tarafından
Haklısın canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 148 göst.
31 Ekim 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mervikh (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 65 göst.
0 oy
7 cevap 350 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Emine S (19,141 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 483 göst.

Kategoriler

1,493,014 soru

24,394,924 cevap

349,643 kullanıcı

...