Kızlar dün bayramda kayınvalidemlerdeydik onların evi büyük ev ve köy yeri olduğu için gelenleri gidenleri çok dün sabah görümcemle sabahın 6 sında kalkıp iş yaptık çocukları giydirdik saat 8 de misafirler gelmeye başladı rahat 100-150 kişi geldi ve bunların 50 sine rahat bir sekidle yemek serildi küçük gelin de geldi saat 11 gibi falan iki tane de kız kardeş olan bizden büyük eltimiz var onlar da aynı zamanda eşimin teyze kızları. Yaşları da 30-32 benim de elimde kist vardı diye sargıdaydi ama vicdanen küçük gelinin ve görümcem çalıştığı için ben de hiç durmadım o kadar kişiye çay yemek servisi pasta servisi falan yapıldı bunların bulaşığı o iki büyük elti hiç bir şekilde yardıma kalkmadilar hatta geldiler diyolar ki bizden küçükler var diye biz yapmıyoruz iş ama vicdanen bu kadar da olmaz ya... Yemek serildi mutfakta rahat 20 kadın var küçük gelin midesi rahatsızdi yemek yemedi bende anneme geçip yemek yicem diye geçmedim mutfağa yemeği serdik içeri geçtik dedim şimdi mutfak toplanmıştır o kadar kadın var bir mutfağa gittim bir tabağı bile tezgaha koymamış kimse yani bir çay bile bir defa üstüne koymadılar yani küçük gelin büyük gelin diye bişey mi var anlamadım ki yorgunluktan mahfolduk en son cayi bile içeri getirdik kendi annelerinin çayı bitmiş 3 kziida sabahtan orda oturmuşlar anneleri diyo ki sen gençsin sen bana bir çay koy yani bidr uzerine eşimle tartıştık akşam anneme geçecektik niye ikindi gibi gecelim dedim diye benimle kus keşke baştan annenlere gitseydin köyden merkeze bu saatte geldik dedi zaten beni bırakıp yemeğini yiyip köye geçecekti misafirler gitmişti evde uzanıyodu yani dünu bana zehir ettiler anneme geldim saat 6 gibi yorgunluktan 9 da uyumuşum