0 oy
1,344 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (855 puan) tarafından
Ah kızlar... öyle canim yaniyor ki anlatacak kelime bulamıyorum... anne olmayi sadece karninda bi can tasiyip onu doğurmak zanneden bi insan degildim tabiki ama bu kadar bambaska olduğunu bilmiyordum.

4 gun once kızım doğdu. Dogdugundan beri memeyi tuttu ve emdi. Sezeryan oldugu icin sutun gec iner dediler ama bol bol emzirdim sutum gelmişti. Dün gozlerinde biraz sarilik farkettim bugun de kontrolü vardi diye pek ustune düşmedim nasil olsa bakilacak diye. Dun gelen gidenim cok oldu. Sutum surekli bi muhabbet malzemesi zaten herneyse... 3 gecedir beni yarim saatte bir ayağa diken bebek bugun uzuuun uzuun uyumaya baslayinca sarilik baya bi artti gibi geldi doktora kostuk. Ölçüldü 10.8 cikti ve sutum yetmiyormuş meger neredeyse hic yokmuş 4 gündür yavrum hiç beslenememis :'( ustelik mama da alip denemistim belki yetmiyordur diye icmemisti icim rahatti yetiyor diye... Meğer açmış kurban olduğum :'( ve ben anlayamadim. Kendimi affedemiyorum bakip bakip agliyorum. Sutum vardi nazar degdi de mi gitti yoksa hic mi gelmedi 4 gun aç mi kaldi diye kafayi yiyorum....

Girmem saniyordum ama girdim sanirim icine tukurdugumun lohusa bunalimina... cok zormuş annelik, uyksuzlugu falan degil ha kaybetme korkusu zarar verme korkusu berbatmis... tez zamanda kurtulmam dilegiyle...

21 Cevaplar

0 oy
(74 puan) tarafından
Ahhh kuzum benim yaa korkma allahin izniyle yavrun doyar
(855 puan) tarafından
Insallah canim. Aglamaktan helak oldum yemin ederim hicbiseyden mutlu olamiyorum...
-Reklam-
0 oy
tarafından
Boşuna annelerin ayağının altına cennet bahçesidir demiyorlar....

İlk hafta bebeğin kilo kaybetmesi çookk normal ödemini atıyor çünkü 
(702 puan) tarafından
Elmalı tuttu hanım ya bişe sorcqm şekerli su kilo yapar mi
(1,634 puan) tarafından
Gkcs 2 göğüsten mi 10 cc çıktı ki. Daha onun midesi küçücük canım 10 cc yeter bile ilk zamanlar
O emdikçe senin sütün çoğalcak. Sarılık 10 bişey değil.
Sen bol bol su iç. Kayısı ayva gibi meyvelerden hoşaf yapıp iç. Ağlar üzülürsen sütün kesilir. Rabbim bebişin rızkını verir merak etme sen. Sağlıkla büyüt yavrunu
(855 puan) tarafından
Saolasin Evet canim 2 gogusten 10cc cikti ben tabi sagma odasina gidene kadar katila katila aglamis durumdaydim insallah ondandir. Herseye de dıkkat ediyorum yedigime ictigime insallah cogalir :(
tarafından
Bebek icinmi soruyorsun canim
Suna aciklama getireyim ilk gunlerde verdim sarilik oldu hastaneden ciktik ciktigimizda 10a dusmustu ve bir iki cay kasigi sonradan vermedim
Sekerli su kilo yapar tabiki ama bebek icin iyi degil sadece karacigere biraz destek veriyoruz bilirubini kolay parcalasin diye

Bide benim doktorum guneste tut hava ruzgarli olmadigi zamna balkona cik cam arkasindan ise ramaz demisti aklinda olsun canim
(1,634 puan) tarafından
Ağlama üzülme canım artar zaman geçtikçe sütün. Sen üzme kendini hep iyi düşün. Sütüm var sütüm çoğaldı diye düşün.
0 oy
tarafından
gun gectikce bu dahada artiyor canim sanki daha.iyi bakabilirimde yapamiyormusum dusuncesi..

annelik.iste yenidogan sariligi olmustur uzulme hemen hemen her bebek oluyor.

banada kimse bakmadı yetiyomu geliyomu kendimde akil etmedim 15 gunhep uyudu simdiki aklim.olsa.mama verirdim 

hayirli olsun bebegin canim
(855 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim. Inan aklima getirmiyodum ben de icim cok rahatti meğer eziyet çekiyormuş yavrum :'(
0 oy
tarafından
Önce sakin ol. Bazıları kızacak belki ama günde iki çay kaşığı şekerli su ver bi kaç güne hiçbişeyi kalmaz inş. Snde dinlen uyu. Rezene çayı ve su iç kuzum bol bol. Üzme kendini.düzelir inşallah herşey
(702 puan) tarafından
Ooo silver gümüş kapak daha iyi tabi alabiliyosaniz ne mutlu size  ben silikonla emziriyorum ama onu alıp emzirme sonrası kullanan da var sırf meme ucu camasirma değip yapışmasın diye dedim
(2,484 puan) tarafından
Her kremi dene bir suru marka var canim cunku en olmadi arkadasin dedigi gibi zeytinyagida dene bu surecte gogsunde parcalansa emzir sutun gelsin
Emin ol ben basimi duvarlara vura vura emzirdim
(2,484 puan) tarafından
Oglusun melegi
Canim onermissin ama sonrasida var ben onun icin dedim cunku cok kisi sikayetci oluyo bu konuda bebek ona alisinca sonra onsuz emmiyo o daha zor inanki
(855 puan) tarafından
Oyle zaten cabim suan paramparca ama onemli değil tahin yagi da suruyorum bi yandan bakalim ne zaman toparlariz...
(2,484 puan) tarafından
En kisa zamanda insallah kuzum Rabbim seninde yavrununda yardimcisi olsun
0 oy
(2,160 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun Kendini üzme strese girersen var olan sütünde yok olur. Sen bi anne olarak yeterince kendini parçalıyorsun. Bundan sonra daha dikkatli olursun en ufak Bi sıkıntıda doktora git. Bazen bilemiyoruz bebeklerimize ne olduğunu. Hassas Bi dönem. Bunu atlatıncaya kadar Bi ayağın acilde olsun. Olsun ki bebeğin için daha iyi olur sende için rahat eder. Gerekirse her gün acile git.bişeyden şüphe etmiyorsan bile bahane uydur gene göster acilde tam emin ol. Allahım acil şifalar versin. Sen hamilelikte aşılarını düzenli olsun mu tetnoz felan neden sarılık oldu ki bebeğin? 
(855 puan) tarafından
Saol canim. Asidan vitamine ilaca herseyimi saati saatine günü gününe tam kullandim. Ama tetanozla sariligin bi alakasi oldugunu sanmiyorum...
(8,011 puan) tarafından
Alakası yok zaten bende hamile iken asi yaptırmadım bebebgim sarılık gecirmemisti
0 oy
tarafından
Bende kızım sarılık diye ağlamıştım uyanmiyo emmiyodu dua ediyodum hep Allah'ım yavrularımızı korusun her türlü hastalık kaza bela kötü insanlardan kötü varlıklardan yarabbim aminn
(855 puan) tarafından
Ah canim ben de oyleyim suan elimden hicbisey gelmiyo yas kalmadi gozumde aglaya aglaya emzirmeye calisiyorum. Olan sutum de gitmiatir belki.... Rabbim ondan alsin bana versin korusun yavrularimizi...
0 oy
tarafından
Üzme kendini kuzum üzme bu günler geçecek sizi güzel günler bekliyor o günler çabucak gelecek emin ol anne anne diye sana seslenecegi gubler gelecek o günleri hayal et el ele tutuşup dışarı çıkacaksınız o günleri hayal et kuzum elbetteki annelik sadece doğurmak değildir ama sana da söyleyen kimse yoksa sen nerden bilecektin ki üzme kendini üzersen daha da azalır sütün doktoruna sor araştır süt arttırıcı gıdalar ye inşallah sütun gelir de yavrun güzel güzel beslenir 
(855 puan) tarafından
Oyle yapiyorum canim elimden geldigince pozitif dusunmeye calisiyorum bundan sonrasina iyi olur insallah...
tarafından
Inşallah kuzum inşallah herşey çok iyi olacak s
0 oy
(820 puan) tarafından
Rabbim ikinize de şifa versin canım benimde sezeryandı ve bizde sarılık olduk değerimiz 13 dü onu sürekli uyandırmaya çalışmak çok zordu asla düzelmicek sanırdım ben birazda mama konusunda inat ettim beni unutur emmez die bu yüzden sarılığımız uzadı ama geciyo bu günler üzülme bi zamanlar uyansın dediğim kızım şimdi uyanmasın die dua ettiriyo valla 
(855 puan) tarafından
Evet cok zorlaniyorum uyandirirken. Oyle pelte gibi yatiyo eli kolu tutmuyo gibi mahfoluyorum baktokca dokundukca. Iyi olsun da gerekirse asker etain beni umrumda degil. Boyle cok cok zor...
(820 puan) tarafından
Geçicek canım sabret ve sakin ol sütün az deme emzir olabildiğince ki sütün yine çoğalsın
(855 puan) tarafından
Oyle yapiyorum canim pes etmek yok...
0 oy
tarafından
10 yuksek bi rakam degil canım . cogu bebek yasıyor sarılığı bol bol emzır . bizim  17 dı 3. gun . mama verdım mecbur . 
(855 puan) tarafından
Ben de bugun basladim mamaya canim. Her beslenmede iki gogsumu de 10ar dk emzirtip oyle veriyorum mamayi. Insallah doyuyordur ve insallah bian once duzelir...
0 oy
(1,150 puan) tarafından
Demekki ben de kaynanam gildeyken bebeğim hep aaçmş kaynanam yemek yapmazdı pek bende şimdi çok üzüldüm o zamanlar gözleri sarıydı ama şimdi şükürler olsn çok iyi 
(855 puan) tarafından
Masallah hep iyi olsunlar insallah cok zor gercekten...
0 oy
(702 puan) tarafından
Ay aynı ben valla kelime kelime okudum bide yavrumdan kan aldılar gözümün önünde hiç unutamiyorum ama üzülme incir hoşafı iç çok güzel süt yapıyor memelerinden süt kayniyor resmen içince üzülme iki saatte bir meme ver arkasından yarım yarım olcek mama ver midesi daha kiraz kadar onun 
(855 puan) tarafından
Oyle yapiyorum canim. Hem emziriyorum hem de 30 cc mama veriyorum hepsini icmiyor bile zaten...
0 oy
(1,145 puan) tarafından
Seni okadar  iyi anlıyorum  ki ben lohusaligi  çok kötü  yaşadım ve yasattilar. Çocuk  sarılık biryandan  ben ağlama  krizlerinde  eşim tarafı  kavga derdinde  goguslerim  resmen ucu  koptu  kopacak ti çok kötü  geçirdim üzülme inanki  geçıyor.  Özelde ki  hemşire  bebeğini  güneşe  tut  birde şekerli  su  icir  dedi bana çok şükür  hemen düzeldi. Yavrumu 1 ay bile  doğru  düzgün  emziremedim  çok hasta  oldum. Insanlardan  uzak kaldım okadar soguttular  beni herseyden geçer  üzülme . Sağlık olsunda 
(855 puan) tarafından
Ya iyi olsun da neyle besledigimin inan onemi yok. Ben bakamiyorum diye kendimi paraliyorum resmen affedemiyorum...
0 oy
(13,666 puan) tarafından
Hemen pes etme sütün gelir stres üzüntü yapma sen devamlı emzir ki süt kanalların açılsın kimseye de söyleme mama veriyorum de benim de doğumdan sonra çok güzel sütüm geldi eşimle sütümün olduğunu bi süre kimseye söylemedik ben nazara çok inanıyorum 
(855 puan) tarafından
Kesinlikle ben de cok inaniyorum. Dun birileri geldi. Geldiklerinde emziriyodum. Giderken de acikmisti cocuk o zaman da emziriyodum. Oo masallah falan dediler ama icime o an bisey oldu ordan sonra koptu is zaten. Ama ya kendimi kandiriyosam hic yokken var gibi hissediyosam diye de dusunmekten kendimi alamiyorum iste....
(13,666 puan) tarafından
3 tane Kuru inciri Küp küp doğra bir bardak su da kaynat süz iç tanelerini de ye her gün bi kaç defa yap iç her fırsatta dinlen 3 litre su içmeye çalış bak nasıl güzel sütün oluyor canım
0 oy
tarafından
Geçecek bunlar inan canım❤
(855 puan) tarafından
Insallah canim valla gozlerim kayboldu aglamaktan kendimi tutamiyorum surekli ozur diliyorum kizimdan :'(
0 oy
tarafından
Canimm sakin uzulmee. Bende normal yaptim 4 5 gun gelmedi sutum mama takviyesi yaptim hep. Sarilik yenidoganlarin cogunda oluyor erken onlem alip teshis edilmis. Benim bebegim 14le bir gece hastanede yatti suan skur duzeldi sariligi. Rabbm baska dert vermesin hc skma canini anca iner sutun 
(855 puan) tarafından
Insallah canim yeterki o iyi olsun mama süt farketmez inmese de olur. Harap etmisim yavrumu 4 gün ona üzülüyorum :(
tarafından
Sakin oyle dusunmee doktorada bakma sen. Benmde sutum yoktuu hep emdirdim benmkide snradan sarilik olduu. Bunlar olan seyler sutun hic gelmez kendini strese sokarsan
(855 puan) tarafından
Elimden geleni yapiyorum valla canim cok şükür bugun daha iyi insallah daha da iyi olacak...
0 oy
(667 puan) tarafından
Canim sen anlatinca dusundum de belki de benim de bebegim kendi kendine sarilik gecirdi su an iki aylik ama ilk zamanlar senim dedigin gibi cok uyuyordu hatta iki saat oluyordu emzirmek icin kaldirmaya calisyordum nafile anca altini alinca zorla kalkiyordu belki doktor,gostersek bizim de cikacakti bir seyler her neyse ben pes etmedim bu surede emzirdim hep sonradan duzeldi kendi iki saatte bir uyanmaya basladi demem o ki duzeliyor yani lohusaligim ilk zamanlari cok zor sis gogusler sutun var mi yok mu sorulari bebege uykusuzluga alisma bi de dogumun yaralri falan insan kafayi yiyecek gibi oluyor ama hepsi duzene giriyor zamanla canini hic sikma
(855 puan) tarafından
Insallah canim duzene girer biran önce: (
0 oy
(374 puan) tarafından
Inan bana o duygu hiç geçmiyor dogduan beli bisi olck die aklm ckiyor her agaldinda sut veriyorum kucgmdan indirmiyorum nerdyse yemek temizlik is yapicak hale geldim birin kucgna versem benden iyi bakmaz ya bisi yedirmeye kaksa ya aglsa ya insan cildiror ama zamnla duzeliyor şu an 3 aylik ama ben hale duzlemedim  :)
(855 puan) tarafından
O korku hic gecmeyecek gibi zaten evet yeter ki iyi olsun korkum gecmese de olur valla...
0 oy
tarafından
Ah benim kuzum kısa zamanda farkedip gereğini yapmışsın üzülmen faydasız şimdi bebegine güzel zaman geçirmen dileği ile can kardeşim benim benide duygulandırdın 
(855 puan) tarafından
Allahtan farkettik hemen gerçekten simdi daha iyi cok şükür ♡
0 oy
(704 puan) tarafından
Bnde yeni doğm yptm 11.8 e kdr çktı sarılığmz ama yeni doğan bebeklerde normlmş şimdi 8e indi bnce kndni auçlıxn bişi yok cnm üzme kndni olabilen bişy bu 
(704 puan) tarafından
Çok aç kalsa durmaz aglardı doktorlar sarılık sadece açlktn olmaz diyor Bn mamada verdim yinede oldu üzme kndni
(855 puan) tarafından
Valla anlayamiyorum canim. Cocuk emiyor agzinin kenarlari etrafi hep süt niye yetmedi niye cikmadi anlayamiyorum...
(704 puan) tarafından
Doktr mu dedi sana yetmemiş die
(855 puan) tarafından
Aynen canim bi de sağ bakalım dedi ben aglaya aglaya sagdim cok az çıktı. Oyle olunca da yetmiyo dediler...
(704 puan) tarafından
Hyrlısı cnm skma canını herkesn başıma gelebilir
0 oy
(1,083 puan) tarafından
Canim uzulme.. Bende sezeryan oldum kizim hemen tutmustu. Ama gece nefesi tikandi 3 kere aspre edildi. Ondan sonra emmemeye biberon tutmamaya basladi. 5 gun boyunce enfeksiyon ignesi vuruldu cigerlerinde 4 tane leke çıktı. Ben uyanmadigi icin ve gogsumun ucunu tutamadigi icin. Gogsumu sıkıp sıkıp kaşıkla verdim. Bizdede sorulup cikti ilk 12ydi sonra 10na dustum en son gittigimde 8di. Ilk haftayi tehlikesiz atlatirsan diger haftalarda sarilik tehlikeli olmuyor. Bol.bol sut yapan seyler ye ic. Rabbim evlatlarımızi korusun. Benim cigerim parcalaniyordu her gun igne her gun kan.. Kizimdan cok ben agliyordum cok sukur onlar gecti.. Simdi yuzunde kirmizi bir suru sivilce var onlar korkutuyor beni yarin doktora goturucem bakalim.. Ne olacak.. Rabbim senin bebeginede sifa versin .. AMIN ❤❤❤
(855 puan) tarafından
Ah canim gecmis olsun sana da. Insanin ici parcalaniyor rabbim korusun onlari sifa versin hepsine insallah ♡
(1,083 puan) tarafından
Aminn canim.benim bol bol tatli kayisi hosafi corba helva ye bunlar sut yapiyir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 349 göst.
18 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Htcmrkc (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 423 göst.
1 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kirsehirli (597 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 905 göst.
3 Mart 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Bsrst (278 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 253 göst.
28 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Varsindunyadursun (191 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,687 soru

23,820,968 cevap

318,293 kullanıcı

...