Bende yaklaşık 3 yıllık gelinim. 20 aylık oğlum var. Bizim ailede bayramlaşırken babama yaklaşınca ellerimizi sıvar gülmeye başlardık. Babam paraları kaçırmaya çalışırdı biz üstüne üstüne giderdik. Bide 4 çocuk
Bi eğlence olurdu gır gır şamata olurdu. Birde biz sabah namazından sonra kahvaltıyı yapar kadın-erkek üstümüzü temiz giyinir öyle bayramlaşırdık.
Ama evlendiğimden beri eşimde bunu görmedim.
Ne bayram harçlığı var ne bayramlık var nede merasim şeklinde bayramlaşma var. 2 bayramı benim ailemle geçirdik. Namazı kılınca hemen bulduğu yerde bayramlaşmş annemle. biz kahvaltı hazırlıyoruz o sırada. Yada babamı ziyarete gidiyoruz (anamla babam ayrı) kapıdan giriyoruz hemen elini öpüyor. Bizde önce Bi girilir, hal hatır sorulur ehhh o zaman gelelim bayramlaşmaya diye Bi gülüşülür
2 bayramı da eşimin ailesi ile geçirdik. Merasim gibi zaten bayramlaşma yok, harçlık yok bayramlık yok hadi beni geçtim ilk bayramda bebem 8 aylıktı ona bile bir kuruş vermediler Bi üst baş almadılar.
Geçtiğimiz kurbanda buraya yanımıza geldi kaynanamla büyük bekar oğlu. Namazdan gelince ben içeride çocukla uğraşırken bayramlaşmışlar. Tabi bana harçlık olayını geçtim. Çocuğuma da yok. Eşime çok söyledim derdim para değil biz böyle gördük büyüdük bir heyecan oluyordu felan diye de kaynanama söylemem. Sıkıntımız yok ama çokta sevmem kendini. Allahtan aramızda çooooook mesafeler var