*Babam sigara içer, kardeşlerimle ben çocukken hep sorardık bu ne niye içiyorsun diye. Oda uzandığı yerden "Ben bir kere başladım bırakamıyorum, bağımlılık yaptı. Siz sakın başlamayın" derdi. Birgün en küçük kardeşimi kandırdım, babam uyurken gitti paketinden 1 tane kaçırıp bana getirdi. Evimiz 2 katlı, alt kata indik. Koltuğa uzandım babam gibi, yaktım sigarayı ama dumanı sadece ağzıma doldurup üflüyorum içime çekmeyi bilmiyorum. Döndüm kardeşlerime dedim "ben bir kere başladım, bağımlısı oldum siz sakın başlamayın. " Neyse ertesi gün yine kardeşimi kandırdım, gidip babamdan sigara kaçıracakken babam yakalamış. Buda korkudan herşeyi ötmüş. Babam beni çağırdı yanına, ben el pençe divan durmuşum karşısında, kardeşimde demez mi, baba ablam bağımlısı olmuş bırakamıyormuş, bize siz başlamayın dedi diye. Babam sordu kaç tane içtin, bir tane dedim. Baktım yüzü şekilden şekile girdi. Sigaranın zararlarını anlattı falan. Bı yaşıma kadar dahada ağzıma sürmedim hiç.
*Bir gün halamlara gittik. Halamın hamur yemek falan elinin tadı vardır. Annem pek bilmez, bende evde hiç görmedim el açması bişey. Neyse canım baklava çekti, halama tutturdum hala yufkasını sen hazırla, kıymasını ben alcam. Halam bir suratıma baktı, bişey demedi işine döndü. Tüm gün peşinde dolandım yufkasını sen yap kıymasını ben alcam. Halam dedi kızım sen ne istiyon, dedim canım baklava çekti. Bir kahkaha koptu, yanında komşularıda vardı. O kıyma değil ceviz deyince bende jeton düştü, nasıl başka yere kaçtım utancımdan. O güne kadar hep kıymayı şekerle karıştırınca tadı nasıl öyle değişiyor diye kendime sorar sorar dururdum.