0 oy
681 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,340 puan) tarafından

22 aylık bir kızım var yeminle her gün 4 5 çocuğu olanlar nasıl bakmış ve bakıyor diye düşünüyorum :D

Keza burada da çok dertli anneler görüyorum bezdik diyen, 

Peki çok çocuğu olan nasil büyütmüş yahu, hele eskiden telefon tv veya çok oyuncak imkanı da yokmuş, biz mi çok dayanıksıziz çocuklar mi daha yaramaz olmuş bilmiyorum helal olsun bakanlara da :D

30 Cevaplar

0 oy
(2,570 puan) tarafından
Dört çocuğum var ama aralarında yaş aralığı var çok aşırı zorlandigim bir nokta yok şuana kadar en uslu bebeğim en sonuncu olan maşallah en zor bebeğim ise ilk cocugumdu.ogle çocuklarımla mutluyum 
-Reklam-
0 oy
(11,027 puan) tarafından
3 çocuğum var, 4. Yolda inşallah. Zor mu zor vallahi ama tek çocuk daha zor bence. Eskiler biz gibi değildi ki sal sokağa bitti gitti. Bi de gerçekten yeni nesil bize göre daha yaramaz. Eskiden anne baba yönetirdi çocukları, şimdi çocuklar anne babayı parmağında oynatıyor. Yani genelde böyle. 
0 oy
(17,948 puan) tarafından
Eski çocuklar güvenli sokaklarda mahalle arasında büyümüş. Ayrıca çocuğa çocuk lazım der büyükler kardeşler birbirini oyalıyor. E hep vakfa ediyorlar dersende eve tıkılıp oyuncaklara mahkum oldukları için öyle o
0 oy
tarafından
Bende 2 tane küçüğüm 4 aylık beni hiç yormadi büyüğüm 4 aylık olama kadar bile beni on yıl yaşlandırmıştı hala da 3-4 çocuğa denk zorluğu var Allah sağlık versin ama çok çocuğu olanlar bence isteyerek olmuyodur kazara falan herhalde
0 oy
(17,248 puan) tarafından
Eskiden telefon televizyon yoktu çünkü komşuluk vardı sokak oyunları vardı şimdiki gibi kapı önleri tehlikeli değildi anneler saliyordu bizi dışarıya akşama kadar oynardık onlar da içerde işlerini yapardı. Çamaşır bulaşık ellerinde yikanirdi içerisi çalı süpürgesi ile süpürülürdü. Keşke hep eskisi gibi kalsaydık. Şimdi aslında her şey çok kolay ama biz zorlastiriyoruz buna da çocukları dahil ediyoruz 
0 oy
(801 puan) tarafından
Nerde çokluk orda çöplük büyüyüncede öyle dunya kısa en iyi 2 cocuk cinsiyet takıntısı varsa 3.Kendimizi ibadete verelim daha mantıklı.
(3,340 puan) tarafından
Bu zamanda zaten çok zor bence çok çocuk
0 oy
(2,027 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

4 çocuğum var canım tüm günüm koşturma 7 aylık ikizlerim de var 

Yaşım da 25 14 ocakta 26 olacak:))

(3,340 puan) tarafından
Benimde 13 ocak doğum günüm  
Yasin da daha gencmis ya kolay gelsin valla ben 1 taneyle zor baş ediyorum
(2,027 puan) tarafından
Sağol canım
Belki zorlanıyorsun ama 1 çocuk keyif:))
0 oy
(1,989 puan) tarafından
Evde hep büyükler oluyormuş babaanneler dedeler ,sonra biraz büyüyen küçük kardeşine bakıyormuş kadın ev işi tarla işi yapıyormuş evdeki  büyükler  ve biraz ele gelen çocuklar birbirine bakarak büyüyorlarmis, şimdi ben 15 yaşındaki kardeşime 1 saat emanet edemem bebeğimi ama o zaman ne olursa oluyormuş bu kadar çocukları umursamiyorlarmiş ,bu arada ben tek çocuk olarak büyüdüm de ben genel olarak konuşuyorum 
(3,340 puan) tarafından
Evet bende öyle düşünüyorum bizim kadar düşüyorlarmis çocukların üzerine
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Kendi annemin adına konuşayım 5 kardeşiz tek başına büyütmüş bizi 3 kardeş 2 yaş var aramızda ve annem şimdi ki çocuklara böyle olsaydınız çok zor büyürdünüz diyo benden için eline bı tülbent bı biberon o bitene kadar kalkmazdın der sonra ben 7 yaşındayken bı kardeş o iki yaşındayken bı kardeş daha :D simdikiler ne laftan anlıyo ne başka birşeyden taviz versen bı dert vermesin bı dert hareketlilikleri ayrı bı sıkıntı 
(3,340 puan) tarafından
Aynen ya demek ki çocuklar daha yaramaz
(6,897 puan) tarafından
Kesinlikle
0 oy
tarafından
Çocukların suçu yok cnm eskiden bağ bahçe toprak içinde büyüdük elimize telefon verilmedi TV başında oturmadik hiç birseyimiz kisitlanmadi şimdiki çocuklar gibi simartilmadik tepesine çıkarmadı kimse gece yarısına kadar korkusuzca oynuyorduk sokaklarda şimdiki nesil dört duvar arasında sussun diye her istediğini veriyoruz bir elbise ayakkabı eskimeden dolabı dolduruyoruz evin içini oyuncaklarla çeşit çeşit dolduruyoruz oyuncagada hevesleri kalmıyor herşeye doyuyorlar enerjilerini atamiyorlar arkadaş edinemiyorlar sonuç sorumsuz huzursuz sürekli zarar veren çocuklarla uğraşıyoruz 4duncuye hamileyim daha çocuklarım TV başına oturmamış oyuncaklarla da hava soğuk olmadığı sürece oynamazlar sürekli bahçede toprakla suyla kediler tavuklarla oynuyorlar akşam 6oldumu hemen yatıyorlar sabaha kadar 
(3,340 puan) tarafından
Maşallah bu imkanı saglayabiliyorsun dediğin doğru bizde köyde büyüdük ama malesef çocuklarımız artık 4 duvar arasında
tarafından
Hiç kisitlamiyorum toprağa çamura suya dokunma demiyorum komşularım hayret ediyo bizimkiler dışarı cikarmiyoz hergun hastalar seninkiler nasıl hiç hastalanmiyor diyo onlar koruduklarini sanıyorlar ama imkanları varken çocuklar kirlenmesin diye evin içinde hapsediyorlar

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 231 göst.
21 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Hicrannn (1,224 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 394 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde prensbioglum (319 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 180 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Yagmurkokusuuu.1 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 542 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Anne.adayii (935 puan) tarafından soruldu

408,505 soru

12,274,247 cevap

37,683 kullanıcı

Kategoriler

...