Sizin aylariniz da benim icinde yemek zordu. Bebegim gece gunduz cok az uyudugu icin bende gunduzleri uyudugunda sizin gibi basit seyleri yapar ,biseyler yer dinlenirdim. Boyle kendimi iyi hissediyodum. Sunu da belirteyim en dogrusunu yapiyosunuz bu konuda caninizi skmayin.
Pratik olarak buzluga nohut,kurufasulye haslayip koyun ,kavurma koyun yemeklere katmaya hazir olur. Tavuk incik,tavuk but bulundurun buzlukta,incikleri tavaya dizin kapagini kapatin tuz atin kendi kendine pisiyo zaten. Butu da suya koyun haslayin ister salata gibi tuketin ister pilav yapin. Yanina bi corba pilav ne isterseniz. Ben haftada 2 kez yapardim tavuk. 1 kezde kurufasulye ya da nohut bu tarz yemekleride 2 gunluk yapinn. Bu sekil haftanin 4 gunu yemeginiz olur.
Ben soyle anlatayim, genelde pazar gunleri sulukofte yaparim ,2 gun yeriz. Hafta ortasi bigun nohut ya da fasulye yaparim 2 gun yeriz, 1 gun tavuk yaparim, 1 gunde mercimek veya tarhana corbasi ve makarna yaparim. Hazir manti da bulunurdu dolabimda arada pratik oluyo. Bizde haftada 1 siparis veriyoruz. Hic canininiz skmayin pratik neyse ona yonelin.
Simdi bebegim 26 aylik benim icin hayal olan lahana sarmasini sardim :)